Daten in tijden van Corona

Daten in tijden van corona

Het zijn rare tijden voor iedereen, maar zeker ook voor jou als single. Waar gezinnen klagen over te weinig tijd en ruimte voor zichzelf, ligt bij jou misschien de eenzaamheid op de loer. Nu pas merk je hoeveel tijd je je normaliter doorbracht op je werk, op een feestje, bij de sportclub en/of in de kroeg. En hoeveel van je sociale contacten zich afspeelden op juist die plekken. Nu dat grotendeels wegvalt en er ook geen partner naast je op de bank zit, kun je je best alleen voelen. En waar je vroeger op zo’n moment misschien aan het daten sloeg, is dat nu een stuk lastiger. Hoe kun je in deze tijden van corona en crisis toch daten en iemand ontmoeten?

Geef op een andere manier vorm aan je verlangen naar verbinding

Misschien heb jij in deze tijden helemaal geen zin in daten, en staat je hoofd naar andere dingen. Dat is best logisch. Maar ook is het logisch dat je wel behoefte hebt aan verbinding en delen. Zorg dus in ieder geval dat je voldoende contact zoekt met familie, vrienden en bekenden. Misschien zelfs met mensen die je normaal gesproken alleen wat oppervlakkiger spreekt. Juist nu hebben mensen veel behoefte om hun zorgen, en ook fijne momenten, te delen. En als daar andere singles tussen zitten, weten ze waarschijnlijk precies hoe je je voelt. Zoek dus actief het contact. En als je normaal alleen appt, kan het heel verbindend werken als je nu eens met elkaar skypet, videobelt of zoomt. Door elkaar te zien, ook al is het via een scherm, voel je je dichter bij elkaar!

Daten

Maar misschien verlang jij juist nu naar een partner en wil je niet wachten tot de Corona-crisis voorbij is. Want misschien duurt dat nog wel even. Maar het “in real life” tegenkomen van je nieuwe partner is momenteel behoorlijk moeilijk. Op het moment dat we dit schrijven, mogen we nog beperkt naar buiten, misschien is dat wel weer anders als jij dit leest. En fysiek daten en elkaar face to face ontmoeten wordt door de WHO sterk ontraden. Dus één ding is zeker: wil jij in deze tijden je partner ontmoeten, dan moet je creatief zijn en uit je comfort-zone treden. Dat in acht genomen: Wat kan nog wel?

Hoe ontmoet je jouw date?

Laten we eerst eens kijken naar hoe je iemand in deze tijd kan ontmoeten. Online gaan er al filmpjes rond met briefjes die via drones worden gestuurd en andere wilde ideeën, maar iets gewoner kan het ook. Waar komen mensen normaal gesproken hun partner tegen? Dat is onder andere op het werk, via hun netwerk van vrienden, via hobby’s en online. En het mooie is: veel daarvan kan nog steeds. Want veel van deze zaken gaan online nog steeds door. Misschien zit jij ook wel constant in meetings met je werk, volg je online je theatercursus of heb je borrels en feestjes via Zoom, Houseparty of Google Hangout. Ook daar kom je mensen tegen!

Online contactleggen is gemakkelijker dan je denkt

En natuurlijk is het eng om mensen online aan te spreken. Maar is dat niet ook zo in “real life”? Ook dan moest je wel even over een drempel heen om een relatief vreemde aan te spreken of een telefoonnummer te vragen, nadat je leuk met iemand gekletst hebt. Online werkt het precies hetzelfde: verzamel al je moed en neem een risico! In veel van deze online apps kun je een privé-chat sturen of even apart gaan om een privé-gesprekje te voeren. En is dat niet gelukt, achteraf een mailtje of appje sturen kan altijd. “Zullen we nog even verder kletsen via Skype/Facetime/Zoom?” is een mooi begin.

Ontmoet iemand via dating-apps

Misschien vind je dit te spannend of heb je niet zoveel online bijeenkomsten. Niet getreurd: we hebben altijd nog de online datingapps en datingsites! Momenteel is het ongetwijfeld drukker dan ooit op Tinder, Happen, The Inner Circle, Bumble, etc. Alle mogelijkheid dus om het contact aan te gaan met een leuke ander. En bij datingapps lijkt het een stuk simpeler: hier weet je tenminste dat (bijna) iedereen single is, en op zoek. Tenminste, dat zou je denken…

Lekker een beetje kletsen via Tinder

Drie jaar geleden bleek al uit onderzoek naar Tinder dat lang niet alle mensen die op de app zaten een relatie als doel hadden. Veel mensen gebruiken het bijvoorbeeld voor het sociale contact/ de gezelligheid. Ga er maar vanuit dat het aantal mensen dat een dating-app gebruikt als tijdverdrijf of om sociale contacten op te doen, enorm is toegenomen in deze tijden van corona.

En daar niets mis mee. Maar als jij op zoek bent naar een relatie is dat wel een beetje onhandig. Hoe ga je daarmee om? Het gemakkelijkste is om er gewoon naar te vragen. “Wat doe jij op Tinder? Ben je op zoek naar een vaste relatie of…? ”Je kunt zelfs in je tagline zetten wat jouw doel is. Gaan daardoor minder mensen reageren en zullen sommigen niets meer laten horen? Zeer waarschijnlijk. Is dat erg? Nee. Op deze manier houdt je alleen de mensen over die hetzelfde doel hebben als jij en dat scheelt een hoop tijd.

Ontmoet iemand via de traditionele datingsites

Natuurlijk zijn er ook de “tradionelere” datingsites zoals E-matching, Relatieplanet, Lexa, Parship, Funky Fish, Pepper etc. Omdat je hier een heel profiel moet aanmaken, vaak meer moet betalen en soms zelfs een test moet invullen, is er minder kans dat er mensen puur uit verveling op de site zitten zoals bij veel gratis datingapps. Dit betekent uiteraard ook dat jij meer aandacht moet besteden aan goede foto’s en een goed profiel. Pas als je jezelf echt laat zien en iemand door jouw profiel echt een goed beeld van je krijgt, trek je de juiste mensen aan. En daarna kan het elkaar online leren kennen beginnen.

Maar ik kan nu toch niet real life daten als er corona heerst?

Misschien denk je: maar wat heeft het voor zin om online contact te leggen, als ik daarna die persoon toch niet kan ontmoeten? Ook dan is weer de vraag: kan dat niet? Want ook al is fysiek contact nu moeilijk, waarom zou je niet met iemand afspreken om elkaar online te ontmoeten? Zorg voor een goede internetverbinding (een steeds vastlopend beeld is heel irritant), zoek het voor jou juiste medium (Skype, Facetime, Zoom, of videobellen bij E-matching bijvoorbeeld), zorg voor een fijne achtergrond (dus niet je vieze pannen of veel tegenlicht waardoor de ander je niet kan zien). Trek iets leuks aan en je bent klaar voor je eerste afspraakje!

En mochten de richtlijnen het de komende maanden toelaten, dan kun je afspreken om een romantische wandeling te maken op een rustige plek, met anderhalve meter afstand!

Ervaring uit de praktijk

Een coachklant uit onze praktijk vertelde het volgende:

Iris: het is natuurlijk verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt. Maar bij het daten heeft deze periode met corona ook wel duidelijk voordelen voor mij. Ik heb via een datingapp contact gekregen met een drietal interessante mannen. Ik heb voorgesteld om te gaan videobellen en dat vonden ze alle drie een goed idee. Met de eerste klikte het niet zo goed. De tweede was wel leuk, maar hij had de hele tijd een kat op schoot en ik haat katten want ik ben super allergisch voor die beesten. Met de derde heb ik gelijk de eerste keer al 2,5 uur gekletst. Dat klikte heel goed en we videobellen nu een paar keer per week. Ik voel al wat kriebels. Het grote voordeel voor mij is dat ik een man nu echt goed leer kennen voordat het allemaal fysiek wordt. En het scheelt enorm veel tijd. Ik hoef niet te reizen en videobellen geeft een veel beter beeld van de ander dan al dat geapp.

Daten achter de pc

Hoewel het een beetje gek is om elkaar online voor het eerst te ontmoeten, heeft het zeker ook voordelen. Nu het fysieke contact en zoenen niet mogelijk is, kun je je richten op elkaar echt leren kennen. En zo kan er zomaar een mooie en diepgaande verbinding ontstaan! En flirten en complimenten maken kan nog steeds natuurlijk. Volgende keer gaat ons artikel over het verdiepen van het contact en het verbinding maken op deze online date, voor nu wensen we je veel plezier met deze nieuwe mogelijkheden!

Nog meer datingtips in tijden van corona

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.