“Wanneer zeg ik dat ik iets heb?”
Daten met een chronische ziekte of beperking
In maart kregen we een vraag ingestuurd van Marla. Zij heeft Long COVID en is daardoor beperkt in haar doen en laten. Marla wil graag weer gaan daten en heeft daarom de volgende vragen:
“Wanneer vertel ik over mijn aandoening? Wat betekent het voor mijn dating profiel? Hoe voorkom ik dat ik telkens afgewezen wordt en ben ik nog wel een volwaardige partner?”
Als je zo om je heen kijkt op een single- of datingevent, dan lijkt het wel alsof iedereen kerngezond is. Maar de schijn bedriegt. Er zijn meer dan een miljoen singles zoals Marla, met een chronische ziekte of aandoening of met een beperking.
Volgens het RIVM had op 1 januari 2022 ongeveer 59% van de Nederlandse bevolking één of meer chronische aandoeningen. Dat varieert dan van hart- en vaatziekten, astma en diabetes tot depressies en angststoornissen.
De kans is dus groot dat jij ook iets mankeert, net als je date waarschijnlijk wel iets heeft. Zeker als je boven de 45 bent. Dus je hoeft je absoluut niet te schamen, of je anders te voelen, als je niet kerngezond meer bent.
Wij hebben al vele singles gecoached met een chronische ziekte, aandoening of fysieke beperking. We hebben over onze ervaringen en tips een artikel geschreven en zijn ook heel benieuwd naar jullie ervaringen.
Leren jezelf de moeite waard te vinden
Wil jij ook meer zicht krijgen op hoe jouw eigen overtuigingen je belemmeren om die leuke relatie te krijgen? En wil je jezelf de moeite waard gaan vinden voor de liefde? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen hoe we ook jou kunnen begeleiden naar een fijne duurzame relatie via ons coachingsprogramma.
Geef hier ook je reactie of lees bestaande reacties
Alle reacties (16)