26 aug | 2011

Ben je single (vrouw) door te hoge eisen?

In dit artikel richten we ons specifiek op de hetero single vrouwen die aangeven dat zij geen leuke man meer kunnen vinden. Hebben zij gelijk en zijn de leuke mannen op, of hebben zij te hoge eisen?

Veel single vrouwen die wij tegenkomen geven aan dat de leuke mannen “op” zijn. Zij kennen wel enkele single mannen, maar dat zijn (in milde termen) “niet hun type” of (in wat minder tactvolle bewoordingen) “sukkels”. Hun omgeving noemt hen vaak kritisch, maar zelf hebben zij niet het idee dat ze zoveel hoge eisen stellen. Dit brengt ons op de vraag: zijn deze singles te kritisch of is er iets anders aan de hand?

Er zijn meerdere verklaringen voor het feit dat deze vrouwen zeggen dat er geen leuke mannen meer zijn. Ze vallen vaak in een van onderstaande categorieën:

1. Ik kom alleen maar vrouwen tegen

Een kleine categorie komt simpelweg niet in een omgeving waar zij mannen ontmoeten. Zij werken in een vrouwenomgeving of zitten vaak thuis, hebben als hobby “bodybalance bij de sportschool” of “shoppen” en gaan op stap naar de speeltuin met hun getrouwde vriendinnen met kinderen. Als online dating dan niet hun manier is, is de kans dat ze met leuke mannen in aanraking komen erg klein.

De oplossing lijkt simpel: neem initiatief en zoek activiteiten waar je mannen tegenkomt.

2. Ik kom alleen maar “sukkels” tegen

Een tweede categorie singlevrouwen gaat er wel degelijk op uit om mannen te ontmoeten. Zij gaan op singlevakantie, naar een singlefeest of doen mee aan single-activiteiten. Zij geven echter regelmatig aan dat de mannen daar niet leuk zijn (de bovengenoemde sukkels?), en als er al een leuke man tussenzit, dat òf de gelukkig getrouwde journalist is die een artikel over singles schrijft, òf een verdwaalde leuke man is waar vervolgens minstens dertig net zo leuke, vlotte, single “concurrentes” meteen bovenop springen.

Tja, misschien is dat waar en gaan de mannen die jij leuk vindt minder naar dit soort activiteiten. Zaak is dan om uit te zoeken waar die leuke mannen wel hun tijd besteden. Je hoeft misschien niet meteen dagelijks op de kartbaan te hangen of een peleton met een bevriende groep mannelijke wielrenners te achtervolgen, maar sommige activiteiten trekken nu eenmaal meer mannen aan en misschien is er iets te vinden wat jij ook leuk vindt. En maak gebruik van je vriendenkring! De meeste mensen komen hun partner nog steeds tegen via vrienden, hun werk of hun hobby.

Heb jij alles in huis voor een fijne relatie?

Ontdek wat jou belemmert in het krijgen van een fijne en vervullende relatie

3. Ik heb een lange lijst met hoge eisen

Een derde categorie vrouwen heeft inderdaad een aanzienlijke eisenlijst, die soms niet helemaal realistisch is. Zij houden vast aan het idee dat zij eerder toch ook wel eens die charmante, ambitieuze, slimme, knappe, lange, sociaal vaardige, rijke, grappige, zelfstandige en tikje dominante man ontmoet hebben, maar vergeten dat deze man ook een ontzettende rokkenjager was, zich niet snel kon binden en alleen tijd maakte als het hem uitkwam.

Het is goed om dan eens te kijken welke waarden voor jou belangrijk zijn. Als in dit lijstje bijvoorbeeld betrouwbaarheid, zorgzaamheid, eerlijkheid en het willen van een huisje-boompje-beestje-toekomst voorkomen, is de vraag of hij echt alle van die eerdere eigenschappen moet hebben of dat je misschien op andere zaken moet selecteren.

4. Ik voel het niet meer

Een laatste categorie vrouwen wordt simpelweg niet meer verliefd. Zij zijn, soms door eerdere (vervelende) ervaringen, het contact met hun gevoel enigszins kwijt en kunnen alleen nog maar nadenken (en niet meer voelen) of zij de ander een geschikte partner vinden. Al snel valt hij af, omdat hij witte sokken draagt, omdat hij toch een beetje anders dacht over iets wat zij best wel belangrijk vindt, of omdat hij een vervelende kat heeft die ook nog op bed mag slapen.

Voor deze vrouwen is het belangrijk om weer contact te krijgen met hun gevoel en misschien te beseffen dat angst ook een factor is in de afwijzing van deze mannen.

Kritisch of zelfkritisch

Uiteraard spelen meer zaken een rol. Ben jij een “kritische” singlevrouw, kijk dan eens of je in bovenstaande categorieën herkent, of onderzoek waar het hem bij jou in zit. Singlecoaching kan je daarbij helpen. Want kritisch zijn mag, maar een beetje zelfkritisch zijn brengt je wellicht verder!

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten! Benieuwd?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Reacties op dit artikel

Volg alle reacties op dit artikel

Geef hier ook je reactie of lees bestaande reacties

Jouw e-mail
Volg alle reacties op dit artikel
7 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alle reacties (7)