Van muurbloempje naar aan elke vinger 10
Toen ik in het verleden aan het daten was, was dat een lange periode niet zo succesvol. Meestal kreeg ik na de eerste date al te horen dat er geen klik was. Met veel mazzel kreeg ik nog wel eens het voordeel van de twijfel en had ik een tweede date. En dat terwijl diverse vrienden en vriendinnen aan elke vinger wel tien vrouwen/mannen hadden.
Ik was heel nieuwsgierig hoe ze dat dan voor elkaar kregen. Wat deden zij, dat ik niet kon of deed? Heel lang dacht ik dat het er alleen maar om ging dat ik de juiste dingen deed of zei. Mezelf open stellen, oprechte aandacht geven, seksuele spanning opbouwen, omgaan met verlatingsangst enz. Daarin heb ik veel geleerd, maar toch was dat nog niet genoeg. Op een bepaald moment heb ik het maar gelaten voor wat het was en ben ik me op heel andere dingen gaan richten. Juist op dat moment kwam ik mijn toenmalige partner tegen en sloeg bij beiden de vonk over.
Ik hoor dat heel vaak. Juist als iemand er niet mee bezig is, gebeurt het. Net als hij het online daten helemaal opgeeft en nog heel nonchalant een laatste berichtje beantwoordt voordat hij de apps definitief gaat verwijderen, is het opeens raak. Of als ze zich net helemaal van het daten afkeert en op haar werk gestort heeft, komt ze opeens die leuke man tegen die helemaal voor haar gaat.
Als we dat fenomeen nader gaan bestuderen, zien we dat er een verschil is tussen enerzijds ergens voor gaan en anderzijds te graag willen, “needy zijn”. Dat laatste maakt iemand heel onaantrekkelijk. Dan krijg je als date al snel het gevoel dat jij die ander iets moet gaan geven. Dat je bij die ander een gat moet gaan vullen, die de ander gelukkig moet gaan maken. Dat is voor niemand aantrekkelijk.
Toen ik in mijn “needy-fase” zat merkte ik dat aan het feit dat ik te veel met het krijgen van een relatie bezig was. Als ik dan een leuke vrouw tegenkwam, móest zij het worden. Het voelde alsof zij mijn laatste kans was op een fijne relatie. Met haar kon ik pas echt gelukkig zijn. Helaas werkte dit averechts.
Deze “needy benadering” zie ik regelmatig ook bij mijn klanten. Maar met die houding jaagt zelfs de meest knappe man of vrouw iedereen weg. Ook kan die needy houding ervoor zorgen dat de ander geen relatie met je wil, maar je gebruikt voor de seks of een buitenechtelijke relatie.
Toen ik na mijn scheiding weer ging daten, merkte ik dat ik niet per se een relatie nodig had om gelukkig te zijn. En ook had ik het besef dat er genoeg leuke vrouwen zijn om een relatie mee te beginnen. Het hangt niet op die ene persoon die je op dat moment voor je hebt zitten. Toen kwam ik de leukste vrouwen tegen en ook weer een fijne nieuwe partner.
Ook dit merk ik bij mijn klanten. Zodra ze (ook als single) weer gelukkig zijn met zichzelf, en zich realiseren dat die ene date van dat moment het niet persé moet worden, gaat het opeens gemakkelijker. Ze hebben het fijn met zichzelf en stralen dat ook uit. Ze komen veel vrolijker, onbevangener en open over. Er zit geen druk meer op bij een date of ontmoeting. Dat maakt ze interessant en aantrekkelijk. Bij zo iemand wil je immers graag zijn. Opeens zijn er ook leuke mannen en vrouwen die in hen interesse hebben.
Het kost even wat tijd en moeite om die mindshift te maken, maar ik heb het gedaan en ook veel van mijn klanten. Dan moet het jou toch ook lukken! Durf erop te vertrouwen dat het dan veel makkelijker en leuker is om te daten.
Hoe kunnen wij jou helpen?
Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!
Geef hier ook je reactie of lees bestaande reacties
Alle reacties (0)