BLOG Meinou over eerlijk zijn tijdens het daten

Singlecoach Meinou Lambeck

“Weer afgewezen! Ze voelde geen “klik”. Mijn coachklant Bas kijkt me teleurgesteld aan. “Heb je nog geprobeerd te vragen wat ze daarmee bedoelde?” probeer ik. Ja dat heeft Bas, maar dat kon ze niet uitleggen. Evenmin als zijn 5 vorige dates. Bas is niet de enige die gefrustreerd is omdat hij steeds geen eerlijk antwoord krijgt. Hij heeft geen idee wat hij kan aanpassen om zijn dates meer succesvol te laten verlopen.

Ik denk terug aan toen ik zelf aan het daten was. Was ik toen eerlijk naar mijn dates? Ik vrees van niet. Zette ik immers niet regelmatig een “mooi weer gezicht” op, terwijl ik eigenlijk dacht “Je ruikt niet lekker” of “Je praat alleen maar over jezelf”? En bleef ik niet nog een uur gezellig over koetjes en kalfjes praten, terwijl ik de date eigenlijk veel te oppervlakkig vond? Helaas gaf ik mijn date dus ook geen enkele mogelijkheid om bij te sturen en het toch voor beide leuk te maken.

In mijn vak als coach confronteer mijn coachklanten voortdurend met allerlei zaken. Toch is het eerlijk gezegd nog steeds niet mijn favoriete onderwerp om een coachklant te vertellen dat hij of zij naar zweet ruikt. En ik las onlangs dat recruiters vaak niet eerlijk vertellen waarom ze sollicitanten afwijzen. We vinden het met zijn allen lastig om eerlijk te zijn. Bang om iemand af te wijzen, bang voor confrontaties. En als het om de liefde gaat al helemaal.

Toch wil ik graag een pleidooi houden om eerlijk te zijn bij het daten. Je helpt elkaar daar immers enorm mee. En het date na date horen van vage uitvluchten, of erger nog: ineens niets meer horen, is uiteindelijk veel slechter voor iemands zelfbeeld. Dan geeft zo iemand het daten helemaal op en trekt de conclusie dat een relatie voor hem of haar niet weggelegd is.

Tegelijkertijd is er dan ook de vraag om open te staan voor feedback van je dates. Als iemand die moeite voor je wil doen, wees dankbaar! Ook al is de boodschap niet prettig of niet herkenbaar. Liever te klein, te vol van jezelf, te onzeker, te weinig spannend, te claimend of te weinig deo, dan te blijven tasten in het duister!

Ps.: heb je hier ook een mening over? Eerlijkheid wordt gewaardeerd. Reageer dan hieronder.

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van al het dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

2 reacties op “BLOG Meinou over eerlijk zijn tijdens het daten

  1. Ik vind het moeilijk om iemand om zijn lengteof gewicht af te wijzen. Op sommige datingsites wordt heel vaag gedaan over lengte en gewicht in het profiel. Als ik dan een bericht krijg van een man, wil ik graag zijn lengte weten. Er is dan bij lengte ‘gemiddeld’ ingevuld. Dat kan van alles zijn, wat de een klein vindt vindt de ander groot enz.
    Hoe vraag je dan subtiel naar iemands lengte en/of gewicht. Ik wil het graag weten voor ik iemand ontmoet, want ik ben gewend aan redelijk grote mannen i.i.g. boven de 1.80 cm. Is een man kleiner dan vind ik dat niet prettig en wil ik mezelf de moeite van een ontmoeting besparen.

    1. Beste Catharina,
      Ik zie het dilemma. Als je bij voorbaat weet dat je iemand af gaat wijzen op lengte, kun je niet alleen jezelf, maar ook hem beter de moeite van een date besparen. Aan de andere kant: wellicht vind jij het ook niet prettig als een man voordat hij met je op date gaat, informeert naar je gewicht of maten. Mijn vraag is dus wel of je echt iemand alleen op basis van zijn lengte wilt afwijzen. Zoja, dan zou ik toch aanraden op een datingsite te gaan waar wel vooraf duidelijkheid wordt gegeven over lengte etc. Of je moet het risico nemen om het te vragen, maar dan heb je niet alleen kans dat je een potentieel leuke man afwijst, maar ook dat een man met de voor jou goede lengte afhaakt (omdat hij het niet fijn vindt om daarop beoordeeld te worden). Succes met deze lastige keuze!

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved