BLOG Coach Hans over … Wiens advies moet ik opvolgen?

Singlecoach Hans Gierkink

Toen ik jonger was en het met de liefde bij mij nog niet zo lukte, sprak ik daar met diverse vrienden en vriendinnen over. Iedereen had wel een goed advies: “Je moet gewoon je gevoel voelen, dan lukt het vanzelf wel”. Of: “Wacht gewoon tot je verliefd bent, dan zit het zeker wel goed”. Ik luisterde vooral naar de mensen die het in de liefde allemaal gemakkelijk af ging. Want die hadden immers bewezen dat ze het allemaal wisten!

Wat bij hen echter goed werkte, ging bij mij totaal niet. Ik werd verliefd op vrouwen waarmee een relatie totaal niet werkte. Als ik mijn gevoel volgde, dan ging ik bij het daten veel te snel en joeg ik haar weer weg. Of hield juist veel te veel afstand waardoor ze afhaakte. Ik voelde me op een bepaald moment alleen maar slechter en slechter en ook nog eens compleet incompetent op het vlak van de liefde. En als iemand dan vroeg hoe het ging, werd ik alleen maar nog gefrustreerder.

Pas toen ik stopte met al die goed bedoelde adviezen op te volgen van mensen waarbij het allemaal vanzelf liep, ging het bij mij ook een beetje lopen. Achteraf, toen ik mij meer in de liefdestheorieën ging verdiepen, begreep ik waarom. Deze mensen hadden namelijk een “veilige hechtingsstijl”. Als je een veilige hechtingstijl hebt, kun je ook gewoon je gevoel volgen, wachten tot je verliefd bent. En dan komt het allemaal vanzelf goed. Voor mij, met mijn verlatingsangst en later ook bindingsangst gold juist het omgekeerde!

Ik moest juist goed mijn hoofd erbij houden. Eerst kritisch zijn om te kijken of ze echt wel bij me paste voordat ik me er helemaal instortte. Zeker niet al mijn gevoelsimpulsen volgen maar juist de ander ruimte geven en op een gezonde manier verbinding zoeken. Pas toen ik dat ging doen, ging het bij mij in de liefde geleidelijk aan ook goed werken. Kortom: weest kritisch wiens adviezen je opvolgt. Want wat voor de een goed werkt, werkt voor de ander juist averechts, zeker in de liefde!

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van al het dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved