BLOG Coach Hans over … schaamte!

Singlecoach Hans Gierkink

Een fietsband repareren, hoe moeilijk kan dat zijn? Dat moet je toch als man prima kunnen. Dat vond ik ook toen ik aan de fietsband van mijn zoon begon. Totdat ik hem een dag later weer halverwege school op mocht halen met een lekke band. En twee dagen later weer… Ik schaamde me best wel. Een vader die niet eens meer een band goed kan repareren…

Een man of vrouw versieren en een relatie krijgen? Hoe moeilijk kan dat zijn? Als je dat niet eens  kunt moet je je ook schamen. Dan ben je geen echte man of vrouw… denken nog steeds veel mensen! Maar realiseer je het volgende: er zijn bijna 3 miljoen singles waarvan de meeste toch wel graag een relatie willen. En het worden er alleen maar meer. Dus zo gemakkelijk is dat niet in deze tijd.

Toen ik 20 was, was het allemaal nog een stuk makkelijker en overzichtelijker. Geen internet en apps. Als ik contact met een meisje wilde ging ik op een sport- of studievereniging waar ook veel meisjes waren. Je kwam dan wel vanzelf in contact met hen. Of als je een drufal sprak je haar meteen aan in de kroeg na twee biertjes. Dat was toen nog heel gebruikelijk. Een relatie was de norm. Je deed dus niet heel moeilijk,  of al te kritisch, als je een leuk meisje had ontmoet.

Tegenwoordig komt er heel wat meer bij kijken als je een relatie aan wilt gaan. Je moet weten wat de beste sites en datingapps zijn voor jou. Hoe je opvalt en indruk maakt tussen al die andere duizenden mannen en vrouwen. Als je eindelijk na 38 uur swipen en appen een date hebt, moet het gelijk helemaal goed zijn. Je moet zelfvertrouwen uitstralen en er hip uitzien. En nog aan 20 eisen van de ander voldoen (waar je niet eens van op de hoogte bent). Want ook de gemiddelde eisenlijst is tegenwoord enorm veel langer. Je moet direct verbinding maken, zorgen voor de klik en ook nog weten hoe je seksuele aantrekkingskracht genereert. Anders is het na één à twee dates al weer afgelopen. Vind je het dan raar dat het aantal singles zo hard groeit?

Het “spel” van versieren en een relatie aangaan is de afgelopen decennia een heel stuk ingewikkelder geworden. Net als een band plakken, het lijkt zo simpel en “iedereen zou het moeten kunnen”. Maar de praktijk valt vaak vies tegen. Ik moest even over een drempel heen, maar ben nu toch heel blij met onze fietsenmaker! En zij met mij.

Kortom: bij het daten en aangaan van een relatie is het niet raar dat je niet van alle ins en outs op de hoogte bent. En alle vaardigheden tot in de puntjes beheerst. Je hoeft je echt niet meer te schamen als het je in deze lastige tijd niet meer lukt om even een leuke date te krijgen of relatie aan te gaan. Stap eens over die drempel heen en laat eens iemand met je meedenken en meekijken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved