BLOG Singlecoach Meinou over… Kritisch zijn

Singlecoach Meinou Lambeck

Ik weet het nog goed: ik was single en had besloten mijn vooroordelen over online daten even te parkeren. In die tijd was er nog geen Tinder en waren de profielen op datingsites meestal flink uitgebreid. Ik had bedacht dat ik van te voren goed ging selecteren. Ik wilde een sociale, slimme man die reflectievermogen bezat. Dat betekende dus dat ik alleen maar reageerde op mannen met een sociaal beroep en profiel waarin dit naar voren kwam. Vooral psychologen en trainers (net als ik zelf dus) waren bij mij populair.

De paar online afspraakjes die ik had, waren best gezellig. Toch besloot ik meestal binnen 5 minuten dat hij het niet was. Niet ad-rem genoeg, niet knap genoeg, niet zeker genoeg. Ik had altijd wel een goede reden om hem af te wijzen. Op een bepaald moment begon ik wel te twijfelen of ik misschien te kritisch was. Maar die veronderstelling verwierp ik ook weer snel. Ik had immers relaties gehad met mannen die helemaal niet bij mij pasten en waar ik toch flink had doorgezet om de relatie tot een succes te maken. Dus kon ik nu beter deze strenge selectie voortzetten!

Veel van mijn klanten zie ik hetzelfde doen. En het is ook heel terecht dat je jezelf nieuwe teleurstellingen wilt besparen. En geen tijd wilt verspillen aan mensen die nooit jouw levenspartner kunnen worden. Helaas gaan zij net als ik destijds, uit van een aantal misvattingen:

  • Dat je binnen één date (of zelfs oogopslag) kunt zien of iemand bij je past.
  • Dat als iemand ook wat onhandigheden of onhebbelijkheden laat zien, hij of zij geen goede partner meer kan zijn.
  • Dat je de klik meteen moet voelen.

Nu begrijp ik beter dan toen, dat als iemand knap, ad-rem en sociaal vaardig is, dit niet meteen garandeert dat het een goede partner is. En dat op de lange termijn zaken als het kunnen voeren van goede gesprekken, vertrouwen en dezelfde normen en waarden misschien belangrijker zijn om een fijne relatie te krijgen dan een “snel bekkie”. Dat iedereen wel mindere kanten heeft en als je daar iemand meteen op afwijst er niemand overblijft. En dat die klik ook heel goed pas kan ontstaan als je elkaar iets beter kent en zeker niet ontstaat als je iemand niet open tegemoet treedt.

Met deze wetenschap had ik mij heel veel tijd kunnen besparen in het vinden van een leuke man, dan met die zogenaamde strenge selectie op een datingsite. Dus voor 2019 wens ik iedereen een open houding toe!

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

2019-02-22T08:07:26+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.