BLOG Singlecoach Meinou over versieren

Jammer dat het programma “Hotel Romantiek” weer voorbij is. Na “Boer zoekt vrouw” opnieuw een sympathiek liefdesprogramma op de NPO, waarin singles van boven de 60 jaar tien dagen met elkaar doorbrengen. Wat mij opviel is hoe gemakkelijk deze ouderen elkaar de liefde verklaarden. Ze flirten openlijk, overstroomden elkaar met complimenten en zeiden direct dat ze elkaar leuk vonden. En hup: 10 dagen later waren er 5 nieuwe koppels gevormd.

Hoe anders zie ik dat vaak bij de jongere generatie. En hoe vaak schoot ik vroeger zelf in de kramp als ik iemand leuk vond. Zag ik een leuke man? Ineens ging ik krampachtig mijn best doen leuk, grappig en charmant te zijn. Waardoor ik natuurlijk allemaal stomme dingen zei. Voor ik het wist had ik een heel leuk gesprek…met zijn buurman. Ook in de flirtworkshop die ik vorige week gaf hoorde ik het eveneens als meest gemaakte opmerking: “ik kan prima contact leggen…totdat ik iemand echt leuk vind”.

Ik denk dat we allemaal kunnen leren van de oudere koppels. Het leven is te kort om de liefde maar op zijn beloop te laten. En het ego? Ach, dat is wel vaker geschaad. Op naar de directe aanpak!

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved