BLOG Coach Hans: Britt en Ymke willen ook nog een man!

Zouden Britt Dekker en Ymke Wieringa eigenlijk wel te coachen zijn (o.a. van Britt en Ymke stellen vragen en Britt en Ymke en het mysterie van  …) ? Ik was met mijn collega Meinou in een heftige discussie beland. “Ze maken overal één grote grap van” zei Meinou, “vast ook van een coachingsgesprek”. “Ze zijn ook oprecht en flappen er alles uit wat ze voelen en denken” gaf ik als weerwoord.

Typetjes of echt?

Zijn ze echt? Of spelen ze beide een typetje en nemen zie iedereen in de maling? Niemand in mijn omgeving kon mij het verlossende antwoord geven. Er was maar één manier voor mij om daar achter te komen. Namelijk door de uitdaging aan te nemen die de redacteur van het programma “Britt en Ymke stellen vragen” me bood. In een coachingsgesprek met beide er achter zien te komen waarom deze twee bekende, aantrekkelijke vrouwen  (nog steeds) single zijn. Ok, over smaak valt te twisten, maar het lijkt me dat er genoeg mannen in Nederland moeten zijn die voor ze vallen. En verder was het de kunst uit te vinden wat ze anders kunnen doen om wel met een aantrekkelijke hunk de relatie aan te gaan.

Camera loopt …

Afgelopen vrijdagochtend was het zover. Ik zit in een grote, open witte ruimte te wachten. Twee camera’s, de regisseur en diverse mensen voor geluid en belichting. Zoals gewoonlijk liepen de vorige opnames uit, dus we starten bijna een uur later. Dan komen Britt en Ymke binnen. Ze zijn beide nog nerveuzer dan ik. Zij gaan nu hun hele ziel en zaligheid voor de camera bloot geven. Ik hoef gelukkig alleen maar wat slimme vragen te stellen, feedback te geven en ze een spiegel voor te houden.

Wat moeten we doen om een relatie te krijgen?

Ze geven me netjes een hand en gaan zitten. “Hans, wat moeten we doen om een relatie te krijgen?” is Britt’s vraag aan mij. We hebben het vervolgens over hun relaties uit het verleden, foute mannen, “de eerste keer”, de relatie met hun ouders, de gevolgen voor het krijgen van een relatie als je bekend bent en tv-mensen die maar “wat aanrommelen”. Ik dacht dat ze vooral last van hun bekendheid zouden hebben bij het vinden van die leuke man. Maar wat me opviel is dat ze tegen precies dezelfde dingen aanlopen als veel andere single vrouwen. Het zijn net gewone mensen. Alleen durven ze er wel heel openlijk over te praten op TV. Respect!

Elkaar uitdagen

Uiteraard ging het coachingsgesprek ook gepaard met de nodige grappen, rake opmerkingen, elkaar plagen en zeker ook flink uitdagen. Daardoor kwam er naar mijn idee soms meer op tafel dan misschien van te voren de bedoeling was. De ondertoon was echter best serieus. Vooral toen één van beide heel persoonlijk dingen ging vertellen die ze nog nooit eerder tegen iemand verteld had. Dat raakte me echt en was heel ontroerend en kwetsbaar. Toen zat er echt geen typetje tegenover me, daar viel zelfs een heel muurtje naar beneden.

Het mysterie ontrafeld …

Uit het coachingsgesprek kwam gelukkig ook helder naar vorige hoe zowel Britt als Ymke het voor elkaar krijgen nog steeds single te zijn. Ik hoop dat ze de mooiste momenten en ook “de ontrafeling van het mysterie” uit gaan zenden. Veel singles zullen zich er in herkennen. Wil je weten wat er bij hen speelt en er ook iets van meebeleven? Kijk dan hieronder. Hoe dan ook, het was in ieder geval mijn meest aparte en hilarisch coachingsgesprek ooit.

Hans Gierkink
Singlecoach

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Meer over coaching

Eén reactie op “BLOG Coach Hans: Britt en Ymke willen ook nog een man!

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved