Coach Hans over… Daten als een “professional”

Coach Hans Gierkink

Toen ik nog wat jonger was, was ik lekker bezig met carrière maken. Niks mis mee natuurlijk. Tegelijkertijd moest ik mijn persoonlijke vaardigheden ook flink ontwikkelen. Als marktonderzoeker leerde ik als de beste om heel veel goede interessante vragen te stellen. Later, als management consultant, werd ik heel goed in bijvoorbeeld bedrijfspolitiek, zakelijkheid, stressbestendigheid en doelgerichtheid. En dat nam in natuurlijk ook mee naar huis, en mee naar dates en mijn relaties…

Mijn werkgevers waren best blij met mij en mijn “business skills”. Maar mijn date uitgebreid bevragen en bijna niks over mezelf vertellen zorgde niet altijd voor romantiek en verbinding. Mijn stressbestendigheid zorgde ervoor dat ik pas 4 uur voor het vertrek van ons vliegtuig mijn koffers in ging pakken. Maar bij mijn geliefde kwam daardoor 6 uur voor vertrek al het stoom uit haar oren. Laat staan als ze merkte dat ik weer eens op zoek was naar “haar verborgen agenda”.

Het succes van de inzet van mij professionele vaardigheden bij het daten in mijn relaties was vaak omgekeerd evenredig aan mijn professionele succes.

Ik merk dat veel van mijn coachklanten die een succesvolle carrière hebben, het ook niet kunnen laten hun professionele vaardigheden in te zetten bij hun dates en beginnende relatie. Denk aan een psycholoog of therapeut die het niet kan laten het grootste probleem van zijn/haar een date op te gaan lossen. Voordat je het weet ga je naar therapie in plaats van naar een date. Of denk aan de manager die zijn vriend na kantooruren ook prima weet te managen. Hoe sexy is dat…

Net als ik in het verleden realiseren veel succesvolle professionals zich niet dat je je professionele vaardigheden niet overal en altijd moet toepassen. Je bent er heel goed in, het wordt een automatisme, maar dat wil niet zeggen dat het ook overal goed werkt. Juist de vaardigheden die je op je werk zo succesvol maken, kunnen maken dat dates en relaties uiteindelijk telkens mislukken.

Ik heb de “aan/uit” knop moeten vinden voor bepaalde vaardigheden en gedragingen. En ook wat nieuw dingen moeten leren zoals het tonen van openheid en kwetsbaarheid en meer vanuit mijn gevoel de verbinding aangaan. Misschien geldt dit ook wel voor jou. Misschien ben je heel succesvol in je werk, maar loopt het met dates en relaties niet echt lekker. Welke professionele vaardigheden moet jij misschien eens op je werk achterlaten als je gaat daten? En wat mag jij nog extra ontwikkelen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van al het dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved