Coach Hans over … Eerst maar eens mijn eigen ‘rotzooi’ opruimen

Coach Hans Gierkink

Flink swipen op datingapps en diverse plekken bezoeken waar veel leuke vrouwen komen. Dat was het eerste wat ik deed toen ik na mijn scheiding weer toe was aan een nieuwe relatie. Misschien herken je dat zelf ook wel. Je eerste neiging, als je naar de liefde verlangt, is om hard op zoek te gaan.

Maar is dat wel de weg om echte liefde te vinden? Ik kwam zelf al snel in een datingsituatie terecht die iets te veel overeenkomsten vertoonde met mijn vorige relatie. Toen ik dat besefte, ging er van alles door me heen. Ik was aan de ene kan boos op mezelf dat ik hier ingestapt was. En aan de andere kan moest ik ook om mezelf lachen: dat dit mij overkwam met al mijn expertise als singlecoach!

Toen ik daarover na ging denken, realiseerde ik me dat er toch nog ergens een barrière was die me tegenhield de echte liefde toe te laten. Iets in mij maakte dat ik toch weer naar een vrouw toegetrokken werd die mij spiegelde. Die me zei dat ik nog niet klaar was voor een nieuwe relatie met een fijne, diepe verbinding.

In een sessie met mijn eigen coach kwam ik er al snel achter dat ik me in de liefde niet helemaal gezien voelde. En dat was precies wat mijn date mij spiegelde: ik cijferde mezelf te veel weg en paste me te veel aan. Daardoor voelde ik me niet gezien. Iets waar ikzelf nog een stap in moest zetten. Toen ik dat met wat vallen en opstaan beter had geleerd, kwam ik opeens een totaal andere vrouw tegen. Een vrouw waarbij ik helemaal mezelf durfde te zijn en die me wel dat gevoel gaf mij helemaal te zien.

Dat herinnerde me aan de tekst van Jalal ad-Din Rumi die dat rond het jaar 1260 al had ontdekt en ook heel mooi had verwoord:

Het is niet je taak naar liefde te zoeken, maar eerder je taak om alle barrières tegen de liefde die je in jezelf hebt opgebouwd, op te sporen en ongedaan te maken.”

Als ik kijk waar ik in mijn werk als singlecoach mee bezig ben, gaat veruit het grootste deel ook over het opruimen van barrières bij mijn coachklanten. Barrières die ervoor zorgen dat ze niet helemaal zichzelf kunnen zijn. Veelal met dank aan hun ouders, opvoeders of eerdere relaties. Maar die deden ook vaak maar wat ze konden en wisten niet beter.

Als je dus gehinderd wordt door allerlei belemmerende gedragspatronen, kun je meestal best een partner vinden. Maar diegene past dan perfect bij jouw belemmerende gedragspatronen. Denk aan je niet durven uiten terwijl de ander dat ook niet doet, niet je grenzen aangeven terwijl de ander er vet overheen gaat, te veel zorgen voor de ander die geen verantwoordelijkheid neemt voor z’n problemen of veel meer dan de ander investeren in jullie relatie.

Je geliefde is immers je beste spiegel of zelfs je grootste goeroe. Die laat als geen ander zien wat je mooie kanten zijn, maar zeker ook al je tekortkomingen. De relatie die ontstaat, is dan ook weinig bevredigend.

Als je dus een echt fijne liefdevolle en duurzame relatie wilt, is het dus belangrijk eerst je “rotzooi” of barrières op te ruimen, net als ik. Dan komt de ware liefde bijna als vanzelf!

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved