Coach Hans over … Je date of partner is je grootste “Goeroe”

singlecoach Hans Gierkink

Niet al te lang geleden ben ik gescheiden. Na mijn scheiding heb ik eerst alles rustig een plekje gegeven en ben ik weer tot mezelf gekomen. En daarna ben ik weer lekker gaan daten. Ik had als doel een echte fijne vervullende relatie te krijgen. Maar toen ik begon, werd al snel afgeleid door de aantrekkingskracht van alle moois om me heen en ging volledig op mijn gevoel af. In mijn enthousiasme vergat ik op dat moment zelf even alles wat ik mijn klanten leer.

Dus voor dat ik het wist was ik met een prachtige dame aan het daten die veel gevoelens bij me opriep. Maar na een paar weken helaas ook een heleboel minder fijne… Nu denk je vast: “waarom stel je dan niet meer eisen aan die ander?” Dat kan natuurlijk, maar ik nam mezelf ook mee in deze datingsituatie. En alleen maar eisen aan de ander stellen had het probleem daardoor niet opgelost.

Want mijn date spiegelde mij heel helder wat mijn eigen tekortkomingen waren. Als je zelf nog niet klaar bent voor een relatie, word je daar linksom of rechtsom telkens weer mee geconfronteerd door je partner. En dat was bij mij het geval. Maar toch… hoe makkelijk was het voor mij geweest om naar de ander te wijzen en haar de schuld te geven van dat het niet liep?

In feite kwam ik een oud patroon tegen dat ik zelf nog niet opgeruimd had. Dankzij mijn date kwam dat weer naar boven. Ik ging daarom snel langs bij mijn eigen coach. Daar ontdekte ik dat ik in een relatie erkenning wilde van iemand die dat niet kon geven. Mijn toenmalige date was daar niet heel goed in. En op een diepere laag ging het over zelfacceptatie en “erkennen” van bepaalde delen van mezelf. Toen ik dat eenmaal door had en daaraan had gewerkt, verliep het daten compleet anders.

Een date of partner is je belangrijkste spiegel. En daarom ook je grootste “goeroe”. Deze persoon laat jou zien wie je op dat moment werkelijk bent en wat je nog mag ontwikkelen. Gaat je date bijvoorbeeld telkens over je grenzen? Dan vertelt je date je indirect ook dat jij niet goed in staat bent jouw grenzen aan te geven. Toen ik dat allemaal weer besefte, moest ik wel om mezelf lachen als “ervaren singlecoach”.

Ik ontmoette kort daarna een heel ander type vrouw. In eerste instantie niet het type waar ik snel op zou vallen. Maar ze maakte me wel heel nieuwsgierig. Ze bleek de vrouw te zijn die juist heel erg goed bij me past. Al mijn relatiewaarden bleken meer dan te kloppen. Geen heftige verliefdheid meer, maar een rustig opbouwende liefde die me helemaal vervult! Om een fijne partner te ontmoeten was het belangrijk dat ik er zelf ook klaar voor was.

Bij onze klanten zie we hetzelfde. Vroeger wezen ze misschien naar “de ander”, maar op een gegeven moment zijn ze klaar om met hun eigen belemmerende patronen aan de slag te gaan. Dat is het moment om coaching te starten! De meeste ontmoeten daarna redelijk snel iemand die echt bij hen past en waarmee ze een liefdevolle vervullende relatie krijgen. Ze zijn niet altijd smoorverliefd op hun nieuwe partner, maar is er wel een mooie vervullende liefde die langzaam maar zeker steeds dieper wordt.

En hoe zit het met jou? Ben jij ook bereid in de spiegel te kijken en te gaan luisteren naar wat jouw Goeroe je te vertellen heeft?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van al het dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved