BLOG Coach Hans over … loslaten, want dat valt niet mee!

Singlecoach Hans Gierkink

Ze is sinds ongeveer een jaar weer single en vertelt mij over haar laatste ex. “Hij kwam zelfverzekerd over, was charmant en we konden samen ontzettend lachen. Jammer dat hij nauwelijks aandacht voor mij had en twee keer vreemd gegaan is”. Terwijl ze zo een tijdje over hem vertelt, twinkelen haar ogen en begint ze stiekem een beetje te stralen. Daarom vraag ik: “Hoop je dat hij binnenkort met een grote bos rozen aanbelt bij je deur?” Ze denkt diep na en zegt dan: “Ja, toch wel…” Zij heeft deze man nog steeds niet losgelaten, ondanks alles wat hij haar aangedaan heeft.

Loslaten is best moeilijk. Vooral als je ook veel mooie momenten gehad hebt samen. Zelf heb ik daar ook best wel moeite mee. Ik bleef veel te lang hangen in banen waar ik al lang uitgeleerd was. Bij clubjes die ik saai vond bleef ik trouw komen. En ik was nooit degene die de relatie uitmaakte, ook al liep het totaal niet. Eigenlijk was ik degene die het steeds maar nog een keer wilde proberen, tegen beter weten in… Loslaten is ook zeker niet mijn sterkste kant. Ik vindt het best moeilijk erop te vertrouwen dat er iets beters voor terug komt.

Wat ik inmiddels wel geleerd heb, is dat de eerste en belangrijkste stap om los te laten is: je te realiseren dat het echt voorbij is. Dat je alle hoop moet laten varen omdat het echt niet werkt, die ander echt niet wil of die relatie echt niet goed voor je is. Zolang je nog hoop hebt dat het weer goed komt, ga je die relatie nooit verwerken. Zelfs al duurde het maar een paar weken. In het ergste geval heb je er nog vele jaren verdriet van. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, maar om het iets beter te begrijpen zou je eens kunnen denken aan de nabestaanden van mensen die zijn omgekomen, maar waarvan het lichaam nooit gevonden is. Velen van hen blijven hopen dat hun geliefde nog leeft en ooit weer aanbelt. Loslaten en verwerken is dan heel moeilijk.

Wat ik ook heb moeten leren is, erop durven te vertrouwen dat er iets beters voor terug komt. Dat er ergens anders een veel leukere partner, baan, club, vriend of vriendin is. Als je loslaat krijg je immers ook weer ruimte voor iets nieuws! Maar ik geef toe, dat vind ik ook best eng. Als je dus nog steeds (of telkens) hoopt dat het weer goed komt: stop daar mee! Zet er een streep onder en laat vooral alle hoop varen. Kijk naar de toekomst en vertrouw erop dat er een nieuw, veel leuker iemand op je wacht.

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van al het dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Eén reactie op “BLOG Coach Hans over … loslaten, want dat valt niet mee!

  1. Loslaten is zeker belangrijk om door te gaan. Maar wat als als die nieuw partner maar niet komt. 8 jaar single en uit gemakzucht blijf ik maar zwichten. Doodzonde, maar die nieuwe vlam blijft uit.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved