Coach Meinou over: online daten

Ik zeg het maar meteen: zelf vond ik online daten vroeger maar niets. Mezelf zo pontificaal profileren voor “de hele wereld”, berichten ontvangen van allerlei onbekende mannen waar ik geen enkel gevoel bij had, en geen idee waar ik op moest selecteren. Ik heb het dan ook niet lang gedaan, en ben gewoon allerlei activiteiten gaan doen die ik leuk vond en waar ik vanzelf wel mensen tegenkwam. En gelukkig ben ik zo een erg leuke man tegengekomen.

Ik ben dan ook erg voor het “echte contact” naast al dat contactleggen via schermpjes. Natuurlijk zijn daar ook drempels: je moet die ander natuurlijk wel durven aanspreken in plaats van enkel naar rechts te swipen en “hoi” te zeggen. Om daarmee goed beslagen ten ijs te komen gaf ik voor de mensen die ook liever live iemand ontmoeten, workshops over flirten en contact maken. Met de nadruk op “gaf”. Want nu is alles anders. Gedwongen door een virus is het online daten bijna de enige manier geworden om met een leuke andere single in contact te komen.

Dat ook een flink aantal coachklanten met dat online daten worstelen, is dan ook niet zo gek. De één heeft zichzelf maar opgelegd elke week 5 berichtjes te “moeten” sturen, de ander weet niet met wie ze nu moet chatten en is daarom druk met iedereen te beantwoorden die maar een poging waagt. En de derde heeft zo’n hekel aan dat online daten dat hij nog steeds niets doet, maar zich wel suf googlet naar allerlei activiteiten die hij kan doen als “het weer mag”.

Maar één ding is duidelijk, nu we massaal online gaan, kunnen we er maar beter het beste van maken. En de voordelen van dit alles zien. En die zijn er ook! We hebben er al eerder een paar genoemd:

  • Er zijn veel meer mensen online dan normaal: leuke ondernemende singles net als jij;
  • Geen zin meer in chatten en wil je de ander “eens zien”? Voor videobellen hoef je de deur niet uit, je hoeft niet na te denken waar je afspreekt en kunt zonder problemen na een half uurtje weer weg als het echt niet bevalt;
  • Met videobellen, en ook tijdens die eerste date op 1,5m afstand, kun je veel gemakkelijker de diepte in. Aanraken, zoenen en seks is nog niet aan de orde, dus elkaar echt leren kennen is de enige optie.

En nu ik erover nadenk: precies hetzelfde geldt voor andere contacten. Ook daar geldt dat ik veel sneller en gemakkelijker contact heb met vrienden en bekenden: iedereen is immers thuis. En eigenlijk is het bij sommige vriendinnen ook heerlijk praktisch. Moesten we eerst de agenda trekken om maanden later eindelijk een datum te vinden dat we allemaal konden, nu spreken we elkaar meteen hetzelfde weekend via Zoom. En tenslotte, onze familie-bijeenkomsten online zijn soms een verademing, nu niet iedereen door elkaar praat en iedereen eens echt naar elkaar luistert.

Natuurlijk zijn er ook nadelen en ik hoop erg dat het live contact zo snel mogelijk weer in al zijn facetten mogelijk is. En dat “alles online doen” niet het “nieuwe normaal” wordt. Met als ultiem afschrikkend voorbeeld Japan, waar al veel jongeren geen relatie meer schijnen te willen en zich liever beperken tot een virtuele wereld waarin ze held kunnen zijn in hun eigen videospelletjes en ze enkel virtuele seks hebben. Maar tot die tijd geniet ik van de voordelen die het online leven heeft. En hoop ik van harte dat jullie die ook weten te vinden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved