De relatiesleutel

2009 | Archipel | Dan Josefsson & Egil Linge

De relatiesleutel

Bij de aanschaf van het boek had ik wat twijfels over de kwaliteit van de inhoud door de titel. Volledig onterecht bleek na het lezen. Ik heb het in één ruk uitgelezen en vind het heel goed in elkaar zitten. Het boek legt ingewikkelde zaken op een hele heldere manier uit. Daarnaast geeft het een hele goede verklaring aan de hand van de hechtingstheorie waarom het niet goed lukt in de liefde en die heel veel beter is dan “ik ben de ware nog niet tegengekomen”.

In het boek worden een aantal praktijkvoorbeelden van mensen aangehaald in hun zoektocht naar de liefde. Deze vind ik heel herkenbaar en ik denk dat iedereen wel mensen zijn of haar omgeving kent die in de buurt komen van de beschreven personen, als je jezelf al niet herkent.

Naast een verklaring voor de moeite die het sommige mensen kost een duurzame relatie aan te gaan, worden er ook diverse praktische instrumenten aangereikt om het probleem op te lossen. Deze instrumenten komen uit de cognitieve psychologie en worden heel helder en handzaam beschreven. Ik heb echter wel wat twijfels of het je lukt daarmee helemaal zelf je probleem op de lossen. Maar het boek is zeker een eerste hele goede eerste stap om jezelf bewust te worden van waar je problemen bij het aangaan van relaties vandaan komen en mogelijke oplossingen.

Helaas is het boek niet meer nieuw verkrijgbaar. Wel nog 2e hands bij o.a. Bol.com

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved