Naar een relaxte relatie vrij van bindingsangst en verlatingsangst

Online training voor singles die een leuke relatie willen zonder gedoe

Ontdek hoe je een ontspannen langdurige relatie kunt krijgen waarin je jezelf kan zijn en waarin twijfel, onzekerheid, stress en benauwdheid tot het verleden behoren.

Met behulp van onze nieuwe aanpak hebben al over de 100 deelnemers een liefdevolle, relaxte en duurzame relatie gekregen.

Je kent die stellen vast wel. Ze stralen als ze bij elkaar zijn. Ze vertrouwen volledig op elkaar en voelen zich helemaal rustig en veilig bij elkaar. Ze willen samen 100 worden. Waarschijnlijk verlang jij daar ook wel eens naar. En vraag je je af waarom het bij jou altijd zoveel moeilijker moet gaan.

Wat is hun belangrijkste geheim? Ze hebben een veilige hechtingstijl en zijn emotioneel helemaal verbonden. Ze hebben hun bindingsangst of verlatingsangst overwonnen. Of er misschien wel helemaal nooit last van gehad.

Zo’n relatie is voor jou ook weggelegd. Net als voor vele andere deelnemers die jou voorgingen.

 • Ontdek in ons programma de praktijkaanpak die echt werkt, gebaseerd op 10 jaar praktijkervaring in combinatie met wetenschappelijk onderzoek;
 • Stel je vragen persoonlijk aan Meinou en Hans;
 • Leer waarom het bij jou eerder niet werkte en leer over die valkuilen heen te stappen;
 • Bespaar jezelf een hoop ellende door snel te weten of je moet investeren in je date of beginnende relatie;
 • Krijg tools om die lastige twijfels en piekergedachten aan de kant te zetten;
 • Krijg tools om je relaxter te voelen en vertrouwen te krijgen in jezelf en je partner;
 • Ontdek hoe je op een liefdevolle en relaxte manier over lastige zaken kunt communiceren;
 • Ontdek hoe heerlijk het is om rust en ontspannenheid te ervaren in je relatie.

Ik was hier naar op zoek, het was een verademing om antwoorden te krijgen. Precies de stappen die ik nodig had! De handvatten helpen mij ook in de beginnende relatie die ik nu heb. We lossen het probleem nu op in plaats van dat we verder uit elkaar drijven. Het is echt een meerwaarde en geeft mij vertrouwen dat ik wél normaal kan reageren.

Marjon Schaafsma

Mogelijk ben je single en op zoek of misschien zit je een beginnende relatie. Je hoopt dat het nu anders gaat dan in je vorige relaties. Dit keer wil je een leuke relatie zonder al die stress, twijfel en ellende.

De harde realiteit is echter dat mensen heel hardnekkig zijn in het herhalen van hun patronen. Je hebt bijvoorbeeld relaties die telkens kort duren. Waar veel (emotionele) afstand is. Waar continue sprake is van aantrekken en afstoten. Waarin weinig ruimte is voor jou. Of waarin je constant de druk voelt dat je date/partner meer van je wilt dan jij kan geven. Dan is de kans heel groot dat dit patroon zich gaat herhalen.

Maar liefst 40% van de Nederlanders komt telkens in dit soort relaties terecht omdat ze geen veilige hechtingsstijl hebben en last hebben van kenmerken van bindingsangst of verlatingsangst.

Mogelijk denk je dat het aan je partners ligt. Door de relatie uit te maken en een nieuwe partner te zoeken hoop je dat je probleem dan weg is. Helaas is dit vaak ijdele hoop… je neemt jezelf namelijk mee in een nieuwe relatie. Die volgende partner kies je onbewust toch weer uit op dezelfde kenmerken. Dan is die volgende relatie een herhaling van zetten. Of een nieuwe variant die op dezelfde manier eindigt: een gebroken hart en weer een frustratie rijker. Het is dus essentieel om hier inzicht in te krijgen en hier mee te stoppen.

Voorkom dat jouw huidige of volgende relatie ook weer eindigt met een gebroken hart

Het is belangrijk dat je weet of de persoon met wie je de relatie aan wilt gaan echt bij je past. En dat je niet blijft investeren in iemand die ook last heeft van bindingangst of verlatingsangst, maar daar in tegenstelling tot jou niet aan wil werken. Én het allerbelangrijkste is natuurlijk: dat je er zelf mee aan de slag gaat!

Hoe coach Hans zijn bindingsangst overwon

Toen ik mijn grote liefde Anja ontmoette, liepen we eerst hard van stapel. We waren smoorverliefd. Maar naar een paar maanden begon ik al wat afstand te nemen. Ik twijfelde over allerlei onzinnige dingen en piekerde daar regelmatig over. Ook zei Anja veel vaker dat ze verliefd op me was en van me hield dan ik. Ik kreeg het daar zelfs benauwd van. Als ik dit soort zaken (enigszins geïrriteerd) ter sprake bracht, werden dat al snel een flinke ruzies. Ook bij het idee van samenwonen en trouwen kreeg ik het Spaans benauwd. Mijn belangrijkste “grootdenk-gedachte” over trouwen was dat je leuke leven dan voorbij was.

Ik bleef maar twijfelen en afstand houden, totdat Anja er helemaal genoeg van had. Ze gaf aan dat ik echt met mezelf aan de slag moest, omdat ze anders met onze relatie wilde stoppen. Daardoor werd ik wakker. Door toen met mijn gevoelens en gedachten aan de slag te gaan is mijn benauwdheid en twijfel flink afgenomen en uiteindelijk helemaal verdwenen. Daardoor is mijn relatie een heel stuk rustiger en liefdevoller geworden en kon vol overtuiging Anja ten huwelijk vragen.

Voor wie is Naar een relaxte relatie vrij van bindingsangst en verlatingsangst bedoeld?

Dit programma is zeker niet voor iedereen geschikt. Het werkt vooral goed om een relaxte relatie vrij van bindingsangst en verlatingsangst te krijgen als je:

 • Een diepe wens hebt om je bindingsangst en/of verlatingsangst achter je te laten;
 • Denk- en/of werkniveau HBO of hoger hebt;
 • Beschikt over voldoende zelfreflectie. Je bent in staat je gedrag blijvend aan te passen als de situatie daarom vraagt.

Het maakt niet uit of:

 • Je single bent of in een (beginnende) relatie zit;
 • 20 bent of 80 jaar;
 • Hetro, homo, lesbisch of bi-seksueel bent.

Dit programma gaat je NIET helpen als:

 • Je single bent en het nog nooit gelukt is om dates te krijgen. Dan kun je het geleerde niet toepassen en kun je beter eerst een flirtcursus of workshop online daten volgen;
 • Je het lastig vindt om op jezelf te reflecteren;
 • Je nooit iets doet aan persoonlijke ontwikkeling.

Wat je ontdekt in het programma Een relaxte relatie vrij van bindingsangst en verlatingsangst

 • Hoe je je snel weer kunt ontspannen als je last krijgt van benauwdheid of twijfels;
 • Hoe je de ander ruimte kunt geven op een manier die voor jou goed voelt;
 • Hoe je je zekerder kunt voelen;
 • Hoe je meer vertrouwen krijgt in je relatie;
 • Hoe je op een liefdevolle en respectvolle manier over lastige zaken kunt communiceren zonder ruzie te krijgen;
 • Welk type partner geschikt is om een relatie mee aan te gaan en bij wie je beter weg kunt blijven;
 • Hoe je het juiste tempo kan vinden om een relatie aan te gaan waarbij je je beide goed voelt.

Trainers Meinou Lambeck en Hans Gierkink

Meinou en Hans hebben meer dan 10 jaar ervaring als coach en trainer. Zij hebben beide een eigen coachingspraktijk speciaal voor singles. Zij werken daarin dagelijks met mensen die een veilige relaxte relatie willen door hun bindingsangst en/of verlatingsangst te overwinnen. Daardoor weten zij precies wat wél en niet in de praktijk werkt. Meinou en Hans zijn regelmatig te zien in de media over dit onderwerp, en werken onder andere regelmatig mee aan artikelen en trainingen van Psychologie Magazine en diverse andere media.

Wat krijg je als je meedoet?

Na aanmelding krijg je onze compleet nieuwe, in de praktijk ontwikkelde en geteste aanpak, om van je (volgende) relatie een succes te maken.

Wij werken dagelijks met klanten die last hebben van bindingsangst en verlatingsangst. Daarom weten we precies wat in de praktijk wél en niet werkt. Dit in tegenstelling tot veel coaches en psychologen die hier die maar af en mee aan de slag zijn. Wij horen vaak terug van klanten dat onze aanpak daardoor sneller tot de kern komt en veel gemakkelijker en directer toepasbaar is in de praktijk. Onze aanpak bestaat uit zes simpele stappen.

Zes stappen om van je relatie een succes te maken (klik het plusje voor de bijbehorende uitleg)

1. Bewustwording en herkenning houden je op het goede pad
Ontdek wat de verschijningsvormen van bindingsangst en verlatingsangst zijn en hoe deze zich bij jou uiten.Bij deze stap leggen we uit wat bindingsangst, verlatingsangst en onveilige hechting zijn en waar het vandaan komt. Ervaringsdeskundigen vertellen hoe bindingsangst en verlatingsangst in de praktijk uitwerken. Je doet een interessante test die je inzicht geeft in hoe je bindingsangst en verlatingsangst bij jezelf kunt herkennen. 

2. Voorkomen dat je telkens in dezelfde valkuilen stapt
Je ontdekt waarom jouw liefdes, dates en relaties niet tot die fijne relaxte relatie leiden. Je krijgt inzicht in welke onderliggende patronen bij jou spelen, die zorgen voor die emotionele achtbaar en andere ellende. En we geven je de eerste handvatten om dat vanaf nu heel anders te doen. 

3. Het ontdekken van drie essentiële oplossingen op het gebied van denken, voelen en doen
Hier onthullen we de belangrijkste oplossingen om je bindingsangst en verlatingsangst en niet-werkende patronen te overwinnen. In de daaropvolgende stappen gaan we concreet met deze oplossingen aan de slag.

4. Oplossingen zodat je constructief gaat denken
In deze stap word je je bewust van alle belemmerende gedachten die jij hebt over jezelf, de ander en de relatie. Je gaat jouw negatieve gedachten te lijf en leert hoe je je kan ontdoen van repeterende twijfelgedachten. We bieden je hiermee een manier om meer ontspannen en realistisch in de beginnende relatie te staan. 

5. Oplossingen om je rustiger, veiliger en relaxter te voelen
Door deze stap ga je veel relaxter om met gevoelens en emoties die door bindingsangst en verlatingsangst opgeroepen worden. Je leert anders om te gaan met je benauwdheid, twijfel, onzekerheid, weerstand, verdriet en angst om de ander kwijt te raken. Je ontdekt een methode om te zorgen dat de emoties je niet overspoelen. En je krijgt inzicht in welke triggers emoties oproepen, hoe je die kan verminderen zodat je je veel rustiger en fijner voelt in een relatie.

6. Oplossingen om je relaxt te gedragen
Om je bindingsangst en verlatingsangst goed hanteerbaar te maken, is het belangrijk om ander, effectiever gedrag in te zetten. Je leert om je behoeften, wensen en verwachtingen met je date of partner te bespreken. Hiermee voorkom je dat gesprekken telkens in onderlinge ruzie of irritaties uitmonden. Je ontdekt hoe je juist harmonieus en verbindend met je partner kan praten en meer jezelf kan zijn.

Inmiddels alweer meer dan een jaar samen met mijn lieve vriendin. En het gaat erg goed! We hebben plannen om samen te gaan wonen. Ik denk af en toe nog terug aan de training en de 1-op-1 coachingssessies, die hebben me veel gebracht! Elkaar loslaten is nu geen enkel probleem meer, alles gaat heel natuurlijk.

Joost Bodéwes

Kies voor Naar een relaxte relatie vrij van bindingsangst en verlatingsangst
Online, PLUS of VIP:

Online: je maakt je de 6 stappen naar een relaxte relatie eigen via onze online training met filmpjes, praktische teksten en leuke inzichtelijke opdrachten en oefeningen. Je krijgt onbeperkt toegang tot deze training en kan inloggen op ieder moment, gewoon thuis in je eigen tijd.

Plus: Behalve onbeperkte toegang tot de online training krijg je 2 middagen een live online workshop van Hans en Meinou. Samen met andere deelnemers krijg je alle gelegenheid vragen te stellen en uit te wisselen. Daarnaast krijg je extra theorie en oefeningen die je helpen om die relaxte relatie te krijgen.

VIP: Behalve onbeperkte toegang tot de online training krijg je 1-op-1 coaching van Hans of Meinou persoonlijk. Je krijgt 2 keer een videobel- of belafspraak van 1 1/4u op momenten die jou uitkomen. Daarin kun je alles vragen en bespreken wat nodig is om die fijne duurzame relatie te krijgen.

Meld je aan

OnlinePlusVIP

€ 385,-


€ 595,-

€ 695,-

Online training met veel filmpjes
Praktische kennis en meteen toepasbare handvatten
Online leuke inzichtelijke oefeningen
2 middagen live online workshop met Hans en Meinou en andere deelnemers
1-op-1 VIP coaching (2 x 1 ¼ u) door singlecoaches Hans of Meinou (via skype of telefonisch)

Online

 • Online training met veel filmpjes
 • Praktische kennis en meteen toepasbare handvatten
 • Online leuke inzichtelijke oefeningen

Plus

 • Online training met veel filmpjes
 • Praktische kennis en meteen toepasbare handvatten
 • Online leuke inzichtelijke oefeningen
 • 2 middagen live online workshop met Hans en Meinou en andere deelnemers

VIP

 • Online training met veel filmpjes
 • Praktische kennis en meteen toepasbare handvatten
 • Online leuke inzichtelijke oefeningen
 • 1-op-1 VIP coaching (2 x 1 ¼ u) door singlecoaches Hans of Meinou (via skype, zoom of telefonisch)

Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je aanmeldt?

Blijf er dan niet mee zitten. Mail ons even op hans.gierkink@singlecoaching.nl of meinou.lambeck@singlecoaching.nl

Je houdt altijd toegang tot dit programma.

Dit is een online programma, en dat heeft deze voordelen:

 • Je houdt altijd toegang. Zodra je aan het daten bent of een relatie hebt, kun alles net zo vaak terugkijken als het nodig is;
 • Je hoeft niet te reizen;
 • De 6 stappen naar een relaxte relatie vrij van bindingsangst of verlatingsangst kun je online doen;
 • Je doet mee op het moment dat het jou uitkomt;
 • We hebben een veilige besloten leeromgeving waarin aan de slag kunt. Al je gegevens zijn veilig;
 • Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone;
 • Als je het VIP-programma aanschaft, kun je de coaches Hans en Meinou vragen stellen over jouw persoonlijke situatie. Wij geven je persoonlijk advies om je dates of relatie vrij te maken van bindingsangst of verlatingsangst;

Hoe coach Meinou over verlatingsangst heen stapte

Ik heb eerst een aantal keren in mijn valkuil moeten stappen voordat ik een fijne relatie kreeg. Na een lange relatie ben ik verschillende keren in een relatie gestapt die ongeveer 9 maanden tot een jaar duurde. Het begin was spannend en gelukkig, maar na een tijdje begon de ander te twijfelen. Voor mij kwam dat als een verrassing, en ik ging alleen maar meer mijn best doen in de hoop dat ik zo de relatie kon behouden. Het deed dan ook veel pijn als de relatie toch “mislukte”.

Pas later begreep ik dat ik verlatingsangst had en investeerde in relaties met mannen met bindingsangst. Ik stortte me er gelijk in zonder te kijken of deze mannen wel bij me pasten. En als het dan minder werd, ging ik “ervoor vechten” om het maar goed te krijgen. Pas toen ik leerde om meer mezelf te zijn in een relatie, en kon onderscheiden welke mannen zich wél echt konden en wilden binden, ging het anders. Toen ik Dirk-Jan leerde kennen ben ik er rustiger begonnen en heb ik goed gekeken of hij echt bij me paste. En ben ik bewuster omgegaan met mijn eigen “pijnpunten”. Ik probeer goed te communiceren over mijn behoeften als me iets dwars zit, al lukt dat nog steeds niet altijd. Het belangrijkste: Ik kan mezelf zijn en kan nu enorm genieten van de man waarmee ik nu samenleef!

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved