Linda’s ervaring met singlecoach Hans

Een halfjaar was ik bewust op zoek naar een partner, maar het wilde niet zo lukken. Mijn lat-relatie had ik uitgemaakt, omdat ik na een aantal jaren nog steeds het gevoel had dat we niet echt bij elkaar pasten. Vlak nadat het uit was gegaan, ben ik aan een studie begonnen en had ik een tijdje minder interesse in een liefdesleven. Twee jaar later, na mijn diplomering, had ik er weer helemaal zin in.

Elke keer was er in het begin van beide kanten enthousiasme, maar was ik na een aantal ontmoetingen afgeknapt of had de man zich terug getrokken

Een vriend had me aangeraden om internet-daten eens te gaan proberen. Ik dacht ‘waarom niet?’ en maakte gelijk dezelfde nacht een profiel aan. Tot mijn opluchting kreeg ik al snel reacties binnen en na enkele mail-wisselingen had ik een lunch-afspraak gemaakt. Verwachtingsvol ging ik ernaartoe, maar het werd al vrij snel duidelijk dat we niet de juiste klik hadden. Daarna heb ik nog een aantal mannen ontmoet en bijna elke keer was er in het begin van beide kanten enthousiasme om elkaar beter te leren kennen, maar was ik na een aantal ontmoetingen afgeknapt en/of had de man zich terug getrokken. Eén man zei dat ik mogelijk last had van verlatingsangst en hij wees me op het boek ‘liefdesbang’. Dit boek heb ik vervolgens in een adem uitgelezen. Ik herkende veel van wat er in stond.

Dat halfjaar daten was me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik begon te beseffen dat ik wat hulp kon gebruiken op dit gebied en ging een beetje zoeken op internet en kwam al snel op de site van singlecoaching.nl. Op deze site gaven ze, net als in het boek ‘liefdesbang’, aan dat bindings- en verlatingsangst de belangrijkste factoren zijn voor het al dan niet slagen van een relatie. Mijn interesse was gewekt en de volgende dag belde ik Hans.

Ik had de filmpjes van Hans en Meinou bekeken en Hans sprak me iets meer aan en daarnaast was zijn praktijk in Amsterdam. Tijdens onze eerste telefoongesprek voelde ik me gehoord en begrepen en merkte ik dat hij wist waar hij over sprak. We hebben gelijk een afspraak gemaakt.

Al snel werd duidelijk dat de onveilige hechting met mijn ouders zijn spoor had achtergelaten. Om deze dieperliggende problematiek aan te pakken wees Hans me door naar een andere therapeut, Diana. In de ontmoetingen met haar kon veel ‘oud zeer’ verwerkt worden en dat luchtte op. Daarnaast had ik meerdere coachingsgesprekken met Hans. Hans vond dat mijn gevoel van eigenwaarde wel een oppepper kon gebruiken en had me daar huiswerkopdrachten voor opgegeven. Het heeft me goed gedaan om hier gedurende twee maanden aan te werken. Ook heeft Hans me geholpen met het opstellen van de relatiewaarden welke voor mij belangrijk zijn. Uiteraard ging ik meedoen aan de workshop over verlatings- en bindingsangst. Het heeft me inzicht gegeven in mijn negatieve patronen en praktische handvatten gegeven voor bepaalde situaties.

Een pittig en waardevol proces

Binnen een aantal maanden heb ik oud zeer verwerkt, een beter gevoel van eigenwaarde opgebouwd en een helder idee gekregen over wat voor relatie bij mij past. Daarnaast heb ik inzicht in mijn negatieve patronen verworven en nieuwe handvatten aangereikt gekregen.

Via een vriendin kwam ik Bram tegen en ik vond hem leuk. Ik besloot om het rustiger aan te doen dan ik gewend was; ik probeerde het luchtig te houden en niet gelijk te veel verwachtingen te hebben en seksualiteit ben ik in het begin bewust uit de weg gegaan. Toen bleek dat we elkaar echt leuk vonden, heb ik met Hans overlegd. Allereerst gingen we kijken of hij een geschikte partner zou kunnen zijn. We konden goed praten en lol hebben, er was aantrekkingskracht en hij stond stabiel in het leven. Bram leek een geschikte keus. Hans had me vervolgens aangeraden om mijn relatiewaarden met hem te bespreken. Dit vond ik erg spannend om te doen, maar tot mijn grote opluchting, nam Bram het goed en met humor op. De eerste weken hebben we op deze manier een stevige basis kunnen leggen.

Ik had nooit gedacht dat ik het zo fijn zou vinden om samen te wonen.

Binnen vier maanden woonden we samen. Hans vond dat te snel, maar ik voelde dat het goed zat en Hans heeft me daar een aantal maanden later gelijk in gegeven.

We zijn nu bijna een jaar verder. Ik had nooit gedacht dat ik het zo fijn zou vinden om samen te wonen. Hiervoor heb ik een aantal lat-relaties gehad en hoewel ik het best goed heb gehad, bleef het contact oppervlakkiger. Ik ben nu gelukkiger en voel een diepe rust en geniet van het samenzijn. Laatst namen we de relatiewaarden nog eens met elkaar door en was er een heerlijke bevestiging dat we het goed hebben met elkaar.

Over het algemeen loopt het allemaal op rolletjes en hebben we het fijn met elkaar, maar zo nu en dan zijn er spanningen en misverstanden. Op dat soort momenten kan ik me nog wel eens erg kwetsbaar voelen; de verlatingsangst steekt dan de kop op. Ik weet dat ik vanuit die angst dingen kan doen en zeggen waar ik later spijt van krijg. Ik probeer de schade te beperken door me tijdig terug te trekken en weer rustig te worden. Het is erg waardevol dat ik Hans op dit soort momenten kan bellen, want hij kan me dan makkelijk laten inzien dat ik me geen zorgen hoef te maken. Mogelijk zal ik deze kwetsbaarheid altijd blijven houden, maar laatst merkte ik dat de angst me minder overspoelde en ik sneller weer oké was.

Woorden schieten te kort om mijn dankbaarheid te uiten aan Hans voor de coachingsgesprekken die we hebben gehad en zijn ‘steunende aanwezigheid op de achtergrond’, Diana omdat ze me geholpen heeft om mijn jeugd te verwerken, Meinou voor de zeer leerzame workshop over bindings- en verlatingsangst, mijn vriendin Frida omdat ze mij in contact heeft gebracht met Bram en last but not least mijn gekke lieve Bram voor zijn heerlijke aanwezigheid in mijn leven. Wat een geluk om deze liefde te mogen meemaken.

Linda (juli 2015)

“Je taak is niet om op zoek te gaan naar liefde, maar het zoeken en vinden van al je barrieres en obstakels die je hiertegen in jezelf hebt opgebouwd.” – Rumi

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved