Lizeanne heeft eindelijk iemand gevonden die 100% voor haar gaat

Lizeanne heeft het coachingstraject bij Hans gevolgd. Lees aan de hand van onze vragen hoe zij dit ervaren heeft en hoe zij haar Bindingsangst heeft aangepakt.

Waar liep je vast in het verleden bij het vinden/vasthouden van een relatie? Speelde bindingsangst of verlatingsangst daarbij een rol?

praktijkverhaal ervaring Lizeanne singlecoaching

Ik paste me teveel aan aan mijn partner. Ik wilde dat hij me leuk vond en gaf mijn grenzen en behoeftes niet aan. Veel mannen wilden geen serieuze relatie. Dan was het een paar maanden leuk maar het ging niet verder/dieper. Hier speelde mijn bindingsangst zeker een rol bij.

Waarom ben je naar de singlecoach gegaan?

Omdat ik al een paar jaar aan het daten was en het kwam nooit tot een serieuze relatie.

Waarom ging je met Hans in zee?

Eigenlijk kwam ik bij Hans omdat hij in Amsterdam zat en toen het klikte bleef ik naar hem toegaan.

Waar heb je aan gewerkt bij jezelf? Wat is er veranderd? Hoe was het toen je begon, hoe is het nu?

Ik ben meer naar mijn gevoel gaan. Niet alleen in mijn hoofd blijven zitten maar stil gaan staan bij mijn gevoelens en deze meer proberen te uiten. Ik ben me kwetsbaarder gaan opstellen. Bij een date ben ik meteen nagegaan of hij aan mijn relatiewaarden voldoet en zo niet dan stopte ik er eerder mee. In het begin was dit moeilijk, je moet er steeds aan denken om met je aandacht naar je lichaam te gaan en meer bij je gevoel stil te staan maar na een paar maanden wordt het normaal en wen je eraan. Ook het visualiseren van een relatie heeft me erg geholpen.

Hoe heb je het coachingstraject (en indien van toepassing: de workshops) ervaren?

Het heeft me zeker mijn ogen geopend. Eigenlijk is het heel simpel achteraf maar je hebt wel iemand nodig die je vertelt wat je fout doet en waar je aan moet werken. In de eerste sessies leer je heel veel en daarna is het veel herhaling omdat het gewoon een aantal dingen zijn die je anders moet doen en die je jezelf aan moet leren. Doordat ik het traject deed werd ik er wel steeds aan herinnerd dus dat is fijn. De workshops vond ik echt heel waardevol. Vooral het weekend over bindings- en verlatingsangst. Mooi om te zien hoe dit bij andere mensen ook speelt en de oefeningen die je doet met elkaar en het vertrouwen naar elkaar en de open- en kwetsbaarheid van iedereen.

Heb je een relatie? Hoe gaat het nu? Wat is het verschil met eerdere relaties?

Ja, en het gaat heel goed. Het verschil is dat ik na zeven jaar eindelijk weer iemand heeft gevonden die voor 100% voor me gaat en bij wie ik alles kan bespreken en ik ook kan aangeven als ik wat ruimte nodig heeft. Hij begrijpt het allemaal.

Indien je nu een relatie hebt, wat zorgde voor de omslag dat het opeens wel lukte om de juiste man te vinden? Wat is het belangrijkste dat je anders gedaan hebt dan voorheen?

Ik denk dat ik meteen aangaf hoe ik me voelde, wat ik wilde en niet wilde. Dus het aangeven van mijn behoeftes en grenzen. En dat ik me ook van mijn slechte kant durfde laten zien.

Hebben de dingen die je veranderd hebt je ook nog in andere situaties wat opgeleverd dan alleen in je relatie?

Ja, ik ben ook wat closer naar mijn ouders geworden.

Wil je weten hoe we jou ook naar een fijne duurzame relatie kunnen begeleiden? Lees dan meer over onze coachingsaanpak.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie op “Lizeanne heeft eindelijk iemand gevonden die 100% voor haar gaat

 1. Na ontelbaar veel dates die meestal niet verder dan een paar keer afspreken kwamen en ALS het dan eens wel langer duurde dan dat vrijwel altijd in een drama eindigde omdat de mannen in kwestie niet echt voor mij gingen, zei een vriendin dat er een patroon zat in mijn keuzes voor mannen en dat ik daar iets mee moest. Ik was het daar hartgrondig mee oneens want het lag niet aan mij maar aan die mannen. Dus wat kon ik er aan doen dat ik steeds mannen trof die eigenlijk niet echt voor mij gingen om allerlei vage redenen (nog niet over ex heen, zich nog niet willen binden, het allemaal niet zo goed weten enz)? Na de zoveelste desillusie besloot ik toch eens hulp te zoeken en ik stuitte op de website van single coaching. Ik was er al snel uit dat ik naar Hans wilde want ik was nog steeds verliefd op mijn laatste verovering en terwijl ik op hem wachtte leek het me handig als Hans mij kon vertellen wat er mis met hem was zodat ik kon leren daar mee om te gaan en dan kon het misschien toch nog wat worden, op een dag,

  We hadden het over bindingsangst en verlatingsangst. Dat eerste had een substantieel deel van mijn dates en exen. Ik niet natuurlijk, ik wilde me juist enorm graag binden. Wel kreeg ik het altijd erg benauwd van mannen die enorm hun best voor mij deden. Terwijl ik wel riep dat ik een man wilde die zijn best voor me deed. Alleen waren dat dan de mannen die dat dus niet deden. Dus hoe kreeg ik ze zover dat ze dat wel deden? Hans liet me inzien dat ik inderdaad viel op mannen met bindingsangst en dat ik moest leren om op andere mannen te gaan vallen. Ook wees hij me op een aantal gedragingen van mijzelf die toch wel verdacht veel gelijkenis vertoonden van iemand met bindingsangst… Inmiddels begon ik me ook wel te realiseren dat ik dat misschien toch ook wel enigszins had.

  Het leek me godsonmogelijk om op andere mannen te gaan vallen dan eerst. Hoe kon ik mezelf nou dwingen verliefd te worden op iemand die ik helemaal niet zag zitten?! Gelukkig hoefde dat ook niet. Hans leerde me de dates te onderzoeken waar ik het niet meteen erg warm van kreeg noch meteen een “nee” gevoel bij had.

  En toen was daar ineens Mark. Mark ging helemaal voor mij maar op een niet beklemmende manier. Hij stelde zich heel kwetsbaar op en forceerde niets. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij hem en we hadden na een paar FaceTime gesprekken want Coronatijd een hele gezellige date op anderhalve meter afstand aan een picknick tafel. Maar voor de tweede date kwamen de twijfels weer. Was hij nou echt wel zo leuk? Hij lachte altijd om zijn eigen grapjes, best stom. Ook stelde hij niet heel veel vragen en wist ik niet of ik hem woest aantrekkelijk kon vinden. Dus ik belde Hans. Hans liet me zien wat het sabotage mechanisme in mijn hoofd deed: zoeken naar minpunten zodat ik hem weer af kon wijzen. En die zijn er altijd want bij iedereen kun je altijd wel minpunten ontdekken. En zodra je daar op gaat focussen dan haak je af. De kunst is dus om die stem te negeren en kijken naar alles wat wel leuk is aan die ander. Toen ik dat systeem in mijn hoofd door had kon ik het loslaten en gaan genieten.

  Inmiddels zijn we zes maanden verder en ben ik enorm gelukkig met Mark. We doen leuke dingen samen, lachen veel, hebben bizar veel gedeelde interesses en overeenkomsten en vullen elkaar ook goed aan want verschillen zijn er ook genoeg. In de eerste maanden werd het me nog wel eens te heet onder mijn voeten en moest Hans me even souffleren zodat ik Mark op de juiste manier kon laten weten waar mijn behoeftes lagen en hoe hij het beste om kon gaan met mijn bindingsangst. (Je weet wel, die ik niet had…;-)) Maar inmiddels zitten we in een hele steady flow. Soms kijk ik met verwondering naar mijn nieuwe leven als “vrouw met vriend” en denk: zo kan het dus ook! Geen gedoe, geen twijfels, geen gedraai, geen “ik wil je wel-ik wil je niet”. Soms mis ik de spanning en de pieken die er waren bij de mannen met bindingsangst. Het is geen meeslepende romance die ik nu beleef maar ik weet nu dat die meestal gepaard gaan met veel drama en met de drama was ik wel klaar. Ik ben enorm dankbaar voor de fijne relatie die ik nu heb en de vlinders zijn er nog steeds!

  Ik ben Hans enorm dankbaar dat hij me heeft laten inzien waar mijn aandeel lag in mijn mislukte relaties en heb maar spijt van een ding: Dat ik niet 10 jaar eerder naar hem toe ben gegaan. Dat had een hoop tranen gescheeld!

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved