Sofie heeft zoveel meer zelfvertrouwen in zichzelf en haar relatie

Sofie kijkt aan de hand van een aantal vragen terug op haar coachingstraject met Meinou. Lees hoe zij actie heeft ondernomen om haar verlatingsangst te boven te komen.

Waar liep je vast in het verleden bij het vinden/vasthouden van een relatie?

Mijn angst om de ander kwijt te raken overheerste de relatie. Daarnaast wist ik niet goed wat ik precies belangrijk vond in een relatie. Hierdoor liep het steeds mis. Ik maakte verkeerde keuzes en had in relaties moeite om grenzen te stellen, waardoor ik relaties met voor mij verkeerde mannen liet voortduren.

Waarom ben je naar de singlecoach gegaan?

Ik wilde er graag achter komen waar ik invloed op heb en waarop niet. Ik wilde leren omgaan met mijn verlatingsangst. Ik had wel inzichten opgedaan door te lezen over verlatingsangst, maar wilde dat ook omzetten in acties. Daar had ik hulp bij nodig van een singlecoach.

Waarom ging je met Meinou in zee?

Meinou kwam op mij professioneel, eerlijk en behulpzaam over tijdens het intakegesprek. Dat vond ik belangrijke eigenschappen voor een coach. Ook vond ik het fijn dat ze goed luisterde naar waar ik behoefte aan had rondom de coaching en we op basis daarvan een persoonlijk programma qua sessies hebben samengesteld.

Waar heb je aan gewerkt bij jezelf? Hoe was het toen je begon en hoe is het nu?

We hebben eerst mijn relatiewaarden in kaart gebracht en ik heb deze in de praktijk leren ‘testen’. We hebben daarnaast gewerkt aan het vergroten van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ook heb ik meer inzicht gekregen in waar mijn verlatingsangst vandaan komt en hoe ik hier rondom (nieuwe) relaties mee om kan gaan.

Wat is er veranderd?

Ik heb inzicht in mijn relatiewaarden, heb meer zelfvertrouwen gekregen als het gaat om wat ik te bieden heb aan een ander en ik heb vertrouwen gekregen in mijn invloed op een succesvolle relatie.

Toen ik begon had ik er heel weinig vertrouwen in dat ik zelf invloed had op een succesvolle relatie. Ik had weinig zelfvertrouwen en had geen inzicht in wat ik nu echt belangrijk vond in een relatie.

Hoe is het nu?

Dat vertrouwen heb ik nu wel! En ik kan dit meteen toepassen op een nieuwe liefde.

Hoe heb je het coachingstraject (en indien van toepassing: de workshops) ervaren?

Ik heb een traject van zes gesprekken gevoerd. Het eerste gesprek was voor mij al ontzettend verhelderend, de twee gesprekken daarop waren ook heel praktisch en ik maakte grote stappen. De laatste drie gesprekken waren wat meer voor de lange termijn inzichten.

Heb je een relatie? Hoe gaat het nu? Wat is het verschil met eerdere relaties?

Ik heb nu een relatie, ik ben verliefd en ik heb zoveel meer vertrouwen in mijzelf en in de relatie. Dat is al een groot verschil. Daarnaast voelt het alsof deze man echt bij mij past, ik ben mij bewuster van mijn gevoelens van verlatingsangst en probeer deze zelfs te bespreken. Ik ben echt heel erg gelukkig!

Wat zorgde voor de omslag dat het opeens wel lukte om de juiste man te vinden? Wat is het belangrijkste dat je anders hebt gedaan dan voorheen?

Ik denk de bewustwording van wat ik belangrijk vind (relatiewaarden) in combinatie met het inzien van mijn patroon van verlatingsangst gedrag (vastklampen aan een ander, grenzen niet goed aangeven). Daarnaast ook het besef dat ik niet na één date of één ontmoeting kan bepalen of iemand wel of niet bij mij past. Ik heb geleerd het meer tijd te geven, meer te letten op de relatiewaarden i.p.v. alleen de fysieke aantrekkingskracht.

Hebben de dingen die je veranderd hebt je ook in andere situaties wat opgeleverd dan alleen in je relatie?

Niet zo direct, denk ik. Al zien anderen om mij heen dat ik nu wel heel erg gelukkig ben en dat dit zo anders is dan in mijn vorige relaties.

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved