Ervaring van Mark met singlecoach Hans

Mark heeft na een tijd flink aan zichzelf te werken nu een fijne relatie. Hij kijkt terug op zijn ontwikkeling. We stellen hem een aantal vragen hierover. Lees wat wat zijn inzichten en worstelingen waren om wel een fijne passende en duurzame relatie te krijgen.

ervaring mark singlecoachingWaar liep je vast in het verleden bij het vinden/vasthouden van een relatie?

Ik vond het moeilijk om een leuke vrouw aan te spreken en om dan ook nog richting relatie te gaan. Als ik een leuke vrouw zag, was ik bang teleurgesteld te worden, dus begon ik er vaak al niet aan om haar aan te spreken. Tegelijkertijd was ik bang dat als zij eventueel ook geïnteresseerd zou zijn, ik mijn vrijheid zou kunnen kwijtraken (lees bindingsangst). Ik nam al gauw gemakkelijk en veilig plaats in de “friend-zone”, waar ik eigenlijk helemaal niet terecht wilde komen.

Waarom ben je naar de singlecoach gegaan?

Ik vond dat ik handreikingen nodig had hoe een relatie te beginnen en dan daarin verder te gaan. Mogelijk dat een singlecoach mij zou kunnen helpen mijn wens een partner te vinden en bij haar te blijven in vervulling te laten gaan. En om niet in de friendzone te komen, maar om écht een partner te vinden.

Waarom ging je met onze coach in zee?

Een vriend van mij had door de coaching bij Singlecoaching.nl inderdaad binnen een jaar (ik geloof een maand of 7 tot 8) een relatie. Deze houdt nu al ruim drie jaar stand. Dat wilde ik ook.

Waar heb je aan gewerkt bij jezelf? Wat is er veranderd? Hoe was het toen je begon, hoe is het nu?

Ik heb gewerkt aan lef, durven iemand aan te spreken en bij een mislukking niet zo snel op te geven. Een afwijzing is niet leuk, maar je komt er wel overheen, leert er zelfs van. Tot de afwijzing kun je wel een leuke tijd met iemand hebben. Veranderd is dat ik na enkele mislukte relaties (althans het begin daarvan) nu wel heb doorgezet en gewoon toch leuke dames aansprak en liet gebeuren wat er kwam, tot ik mijn huidige vriendin ontmoette. Ik ben over de angst mijn vrijheid te verliezen en mijn bindingsangsten heen gestapt.

Hoe heb je het coachingstraject en de workshops ervaren?

Het coachingstraject bij Hans vond ik heel plezierig. Hans creëert een heel veilige sfeer, tijdens het eerste (oriënterings)gesprek leek het net of we elkaar al jaren kende. We gingen meteen naar de kern van het onderwerp. Gedurende het traject had ik ook weleens het idee dat het zinloos was, maar anderhalf uur praten met Hans was ook dan wel gezellig en ongemerkt pepte hij me dan toch weer op.

Omdat ik grondig te werk ben gegaan en een jaartraject gevolgd heb, heb ik ook alle workshops gedaan. Meestal werden deze geleid door Hans en Meinou samen. Alle deelnemers van heel verschillende komaf kwamen om ongeveer dezelfde reden naar de workshops. Het ging altijd in een heel prettige, ongedwongen sfeer met zowel ernst als veel lachen.

Heb je een relatie? Hoe gaat het nu? Wat is het verschil met eerdere relaties?

Nu heb ik al 6 maanden (en 2 dagen) een relatie met een leuke, aardige, lieve vrouw. Het gaat erg leuk, we zijn blij elkaar te zien, maar we blijven ook “eigen dingen” doen. Ik doe al jaren dezelfde sport die haar niets lijkt en ga af en toe met oude vrienden een biertje drinken. Maar ook zij doet haar eigen sport en gaat lekker “stadten” met vriendinnen. Dat moedigen we bij elkaar ook aan, het is heel leuk om te horen wat zij gedaan heeft of aan haar te vertellen wat ik gedaan heb. In een eerdere relatie gaf mijn toenmalige vriendin wel heel duidelijk aan dat ze het niet zo leuk vond als ik eens alleen of met anderen iets ging doen, dat “deed zij tenslotte ook niet”. Nu is dat veel leuker.

Wat zorgde voor de omslag dat het opeens wel lukte om de juiste vrouw/man te vinden? Wat is het belangrijkste wat je anders gedaan hebt dan voorheen?

Eerlijk gezegd is het wel zo dat mijn huidige vriendin mij meteen al heel erg zag zitten, dat maakte het voor mij, zonder dat ik dat wist, wel veel gemakkelijker. Ik sprak haar aan en “het zat meteen goed”. Zij maakte zich in het begin heel erg zorgen dat ik zou willen stoppen, zo zei ze later. Kennelijk had ik nog wat lichte sporen van “bindingsangst”. In die periode heeft ze me echter absoluut niet “geclaimd” en me ruimte geven. We hebben tegen elkaar gezegd dat we elkaar erg leuk vinden en graag door willen gaan om de relatie te verdiepen en te verbreden.

Hebben de dingen die je veranderd hebt je ook nog in andere situaties wat opgeleverd dan alleen in je relatie?

Waarschijnlijk wel, hoewel ik in mijn werk altijd wel heel zeker was of in ieder geval over kon komen.
Wil je weten hoe we jou ook naar een fijne duurzame relatie kunnen begeleiden? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek/intakegesprek.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved