Coach Meinou over gretige vrouwen en opdringerige mannen

Singlecoach Meinou Lambeck
Coach Meinou Lambeck

Eindelijk mogen we weer: terrasjes, uit eten en over niet al te lange tijd zelfs weer feestjes en festivals. Ik had dan ook verwacht dat mijn coachklanten juichend hun Tinder zouden opbergen en erop uit zouden gaan. Je kunt die leuke mannen en vrouwen immers nu weer gewoon live ontmoeten! Niets is echter minder waar. Wat blijkt? Bijna iedereen vindt het moeilijk om een aantrekkelijke vreemde aan te spreken!

Ik denk terug aan toen ik zelf single was. Als ik een goede dag had vond ik het leuk om met iemand te flirten. Het spannende spel van oogcontact, de eerste woorden die je deelde, het plagen, de gesprekken die volgden terwijl daaronder een soort spanning lag…. Niet zelden met een erg mooi resultaat. Als ik een slechte dag had was het echter anders. Ik kon niet bedenken wat ik moest zeggen. Ik was er bij voorbaat zeker van dat de ander niet op me zat te wachten en dacht aan al die concurrentie om me heen die vast veel leuker was. Of ik maakte me van tevoren alvast zorgen over wat er kon gebeuren als die ánder toch niet zo leuk was (dan zat ik eraan vast, en wat dan?).

Hoe mijn stemming ook was, wat er beslist níet in mij opkwam was dat ik moest wachten tot de man het initiatief nam. Als iemand mij leuk leek, dan ging ik ervoor en gooide ik mijn flirtvaardigheden in de strijd. En hoewel je zou verwachten dat dat in deze tijden alleen maar gewoner is geworden, lijkt het soms wel of we terug zijn gegaan naar de vorige eeuw. En dan heb ik het de komende alinea’s even specifiek over de hetero mannen en vrouwen onder ons. “Is het niet raar als vrouwen het initiatief nemen, lijken we dan niet te eager?” hoor ik steevast driekwart van mijn hetero vrouwelijke coachklanten zeggen. “Ik heb gelezen dat mannen het niet leuk vinden als wij beginnen met een praatje, dan kunnen ze niet jagen”.

Kom op dames, het is geen huwelijksaanzoek. Mannen zijn ook gewoon mensen die het leuk vinden als een aantrekkelijke onbekende een praatje met ze maakt! Ik geef al 10 jaar flirtworkshops, en steeds weer vraag ik mannen of zij het leuk vinden als een vrouw initiatief neemt tot een eerste contact. In al die jaren heb ik drie keer een single man meegemaakt die daar niet op zat te wachten. En naar mijn inschatting waren dat vooral mannen die zelf alles wilden bepalen.

Hetero mannen hebben vaak een andere reden om er niet aan te beginnen. “Vrouwen zitten er vaak niet op te wachten”, zo geven zij vaak als reden. “Ze zijn dan met hun vriendinnen op stap en ik wil ze niet lastigvallen”. Heren, dat is heel nobel natuurlijk, maar hoe weten jullie dat?

Zeker, soms hebben deze mannen gelijk. Vrouwen kunnen soms heel kritisch zijn en een enkeling is niet altijd even subtiel in haar afwijzing (Vrouwen, waardeer iets meer dat mannen hun hoofd op het hakblok leggen door op jullie af te komen. Dus wees vriendelijk, ook in je afwijzing!). Tegelijkertijd zijn vrouwen ook maar mensen, die het leuk vinden als een aantrekkelijke vreemde een praatje met ze maakt…

Onderliggend is iedereen natuurlijk bang voor afwijzing. En je kunt duizend redenen vinden om de ander níet aan te spreken, maar als je weet dat je het gewoon eng vindt ben je al op de helft. Want dan kun je de angsthaas in jezelf streng – of zacht – toespreken en vervolgens al je moed bij elkaar verzamelen en er toch voor gaan. Hoeveel meer kans heb je dan wel niet op een leuke ontmoeting. En misschien uiteindelijk op een leuke relatie!

En geldt dat niet voor alle acties waarbij je jezelf laat zien? Dat je een beetje moed moet tonen, omdat je dan enerzijds afgewezen kan worden, maar anderzijds dan ook een heel mooi resultaat kan behalen? Zelfs als ik deze blog de wereld in stuur kan ik afgewezen worden door een aantal lezers. Ongetwijfeld zijn er single mannen die vrouwen wél minder aantrekkelijker vinden als ze afwachten en die mannen wél storend vinden als ze hen zomaar aanspreken. Of het juist belachelijk vinden dat ik mensen zo in hokjes probeer te drukken. En toch hoop ik dat ik in ieder geval één iemand de moed kan geven om de volgende keer die leuke vreemde wel aan te spreken. Dan heb ik toch een mooi resultaat bereikt.

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van al het dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved