Hoe creëer ik seksuele aantrekkingskracht?

In dit artikel lees je hoe je seksuele aantrekkingskracht kan creëren. Denk je dat het wel of niet hebben van seksuele aantrekkingskracht een gegeven is? Dan heb je het mis! En daardoor laat je misschien veel kansen liggen. Lees hier hoe je je je kansen op leuke dates en een fijne relatie vergroot, door actief seksuele aantrekkingskracht in je dates op te bouwen.

Ken jij het? Dat je een leuke dame of heer ziet, contact wilt zoeken, maar dat er verder toch niets gebeurt? Of dat je een paar gezellige dates hebt gehad waar je niet uitgepraat raakte, en de ander toch laat weten dat er geen klik is? Dat jij de vlinders al voelt, maar dat dat de ander niet eens weet dat jij hem of haar erg leuk vindt? Waarschijnlijk heb je dan te weinig aandacht besteedt aan het creëren van seksuele aantrekkingskracht.

Je hebt het of je hebt het niet? Of…

Soms denken mensen dat er gewoon aantrekkingskracht is tussen twee mensen, of niet. Dat het iets magisch is tussen jou en de ander. En natuurlijk speelt een bepaalde chemie bij het wel of niet hebben van seksuele aantrekkingskracht een rol. Toch is het opvallend dat sommige mensen bijna bij iedereen seksuele aantrekkingskracht weten op te roepen. En dat zij, als zij willen, altijd een leuke man of vrouw “binnen weten te hengelen”.  En dat andere singles,  hoe leuk en knap ze ook zijn, telkens niet verder komen dan een leuk gesprek.

Seksuele aantrekkingskracht tussen twee mensen: wat verstaan we daaronder?

Of jij iemand aantrekkelijk vindt of niet, hangt van vele factoren af. Uiterlijk, geur, hormonen, persoonlijke eigenschappen, wat je van vroeger hebt meegekregen over de liefde, et cetera et cetera. We noemen dat vaak “de klik“. Maar of er seksuele aantrekkingskracht tussen jullie ontstaat bij de eerste ontmoetingen, is nog wat anders. Dit heeft namelijk ook voor een groot deel te maken met of jullie seksuele spanning met elkaar weten op te bouwen. En daar gaat het nog al eens mis! Als je goed met elkaar kunt praten en het voelt fijn, maar er is geen seksuele aantrekkingskracht, dan wordt je in het beste geval vrienden. Een relatie zit er dan niet in.

Seksuele spanning is toch onfatsoenlijk!

Bij sommige mensen zie je direct dat er seksuele aantrekkingskracht tussen hen is: ze kijken naar elkaar alsof ze  elkaar wel op kunnen eten. Maar lang niet iedereen laat zien dat hij of zij de ander aantrekkelijk vindt. Terwijl baby’s en peuters vaak nog ongegeneerd flirten, leren veel mensen dat in de loop van hun leven af. Laat staan dat ze ook seksuele spanning durven toe te laten. Omdat ze geleerd hebben dat dat onfatsoenlijk is. Of omdat ze bang zijn dat ze afgewezen worden. Heel jammer, want daardoor gebeurt er vaak niets en voorkom je dus dat er aantrekkingskracht tussen jou en de ander ontstaat.

Hoe creëer je seksuele of fysieke aantrekkingskracht?

Het begint bij het voornemen spanning tussen jou en de ander toe te laten. Als jij dat niet wilt, omdat je alles onder controle wilt houden en niet afgewezen wilt worden, wordt het lastig. Maar als jij ziet dat spanning ervaren er juist bij hoort, dat “een beetje ongemakkelijk” juist goed is, kun je kleine stappen gaan zetten en spanning langzaam opbouwen. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Aantrekkingskracht creëren: leer flirten met je ogen

Oogcontact is één van de belangrijkste manieren om spanning op te bouwen. Als je iemand nog niet kent, kun je door net wat langer oogcontact te houden laten zien dat je interesse hebt. Zeker als je dat combineert met een klein glimlachje, ontstaat er meteen iets. Maar ook tijdens je je gesprekken of ontmoetingen is langer oogcontact een perfecte manier om aantrekkingskracht te creëren.  Uit onderzoek bleek bijvoorbeeld dat mensen die meer oogcontact hadden tijdens hun eerste date, elkaar veel vaker leuk vonden dat mensen die dat nalieten!

Aantrekkingskracht creëren door gebruik te maken van flirtsignalen

Ook andere flirtsignalen kun je goed in de strijd gooien om spanning te creëren. Vaak zijn deze flirtsignalen non-verbaal. Eigenlijk zijn het niets meer dan manieren om de aandacht op je vrouwelijkheid of mannelijkheid te vestigen. Vrouwen spelen bijvoorbeeld met hun haar, raken zichzelf aan of houden hun hoofd scheef. Zij hebben talloze gebaren  tot hun beschikking om hun vrouwelijkheid en hun interesse te laten zien. Maar ook mannen benadrukken – al dan niet bewust – hun mannelijkheid als ze flirten. Ze maken zich wat groter, praten lager en gaan rechter op staan. Wees hier niet te bescheiden in, flirtsignalen worden pas opgevangen als je ze vaker inzet!

Seksuele aantrekkingskracht en – spanning creëren door gebruik te maken van aanraking

Als je een leuk gesprek hebt, weet je elkaar op intellectueel en eventueel emotioneel niveau te raken. Maar wil je ook de seksuele spanning opbouwen, dan zal je ook letterlijk het lichaam moeten aanraken. Enkele lichte aanrakingen op de handen, schouders en armen zorgen er al voor dat er hormonen aangemaakt worden die maken dat je zin krijgt in meer!  Als je dit niet gewend bent, ga dan snel oefenen. Ook vrienden kun je best even aanraken, dat is een normale manier om genegenheid te laten zien en een band te creëren. Als je het meer gewend bent, kun je het ook toepassen op die leuke man of vrouw. Let wel op dat je alleen lichaamsdelen aanraakt die in de betreffende fase gepast zijn: begin dus met armen, schouders en rug en stem goed af.

Seksuele aantrekkingskracht creëren door spanning in het gesprek te brengen

Als jij gewend bent om alleen te praten over vakanties, werk en activiteiten die je ondernomen hebt: daar kom je er niet mee! Wil je seksuele aantrekkingskracht creëren, dan moet je ook spanning in het gesprek brengen.  Gebruik humor en maak plagende opmerkingen (“meisjes plagen is kusjes vragen”). Geef complimenten. Durf uit je comfortzone te gaan en snijd een spannend gespreksonderwerp aan. Op een subtiele manier over seksualiteit praten kan het verlangen en de aantrekkingskracht flink aanwakkeren. En benoem wat je ziet bij de ander en wat je voelt wat er tussen jullie is. Geheid dat er meer spanning ontstaat!

Het zoenmoment

En op een gegeven moment is het daar: het zoenmoment. Als de spanning voelbaar is kun je wat dichter bij elkaar gaan zitten of staan. En als de ander dat toelaat en lichte aanrakingen accepteert, hoef je niet langer te twijfelen. Als je voorspelbaar gedrag laat zien en de spanning langzaam opbouwt, kan het voor de ander nooit onverwacht zijn. Je kan altijd vragen “mag ik je zoenen?” als het nog niet helemaal duidelijk is, maar wacht daarna niet te lang!

Seksuele aantrekkingskracht creëren kun je leren!

Als je het niet gewend bent is het misschien eng om meer seksuele aantrekkingskracht op te roepen. Het voelt misschien veiliger om gewoon te blijven praten. Maar probeer toch een risico te nemen. Begin klein en kijk goed of de ander positief reageert. Krijg je een positieve reactie, bouw het dan op. Zo zorg je dat je uit de friendzone blijft en vergroot je de kansen op een leuke relatie enorm!

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved