Hoe Joost Bodéwes een stabiele relatie kreeg zonder stress.

Joost over zijn coachingstraject:

Aan de ene kant wilde ik graag heel snel op relatievlak en aan de andere kant liep ik er vaak hard van weg. Er was nooit een rustige middenweg. Het was of heel erg vastklampen of heel erg hard wegrennen. Ik kwam er al vrij snel zelf achter dat het met hechtingsproblemen te maken had.

Uiteindelijk ben ik naar singlecoach Hans gegaan. Maar eigenlijk was dat veel te laat, want al vanaf de eerste relatie met mijn allereerste vriendin heb ik hier problemen mee. Ik heb altijd het gevoel gehad van: “Nou, dat kan ik zelf wel oplossen, want ik coach zelf andere mensen.” Maar ik heb gemerkt dat ik mijzelf niet kan coachen, te weinig afstand.

Vooral mijn laatste relatie was redelijk goede. En toch speelde het te veel nabijheid zoeken en weer afstand nemen me hier ook weer parten. Toen was ik het echt super zat! Het was ook nog een vrouw waar ik heel erg veel om gaf. Ik dacht: “En nu is het klaar!”

.”Aan het eind van de relatie heb ik dat met haar besproken.Ze zei dat ze ook mensen kende die hier last van hadden. Gelukkig, ik was niet de enige. Nog voordat ik zelf wat had kunnen zoeken, kwam zij met Singlecoaching.nl op de proppen.

Een drempel over om naar een coach te gaan

Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel een drempel voelde en twijfels had voordat ik naar jullie toe stapte. Want ik ken het coachingswereldje. Daar zit heel veel kaf tussen het koren. Hoe kies je de juiste coach uit? Dat is een hele moeilijke.

Ik heb jullie site gelezen en ben naar jullie toegestapt omdat ik het gevoel heb dat jullie integer zijn. Dat vanwege de teksten die ik gelezen had, maar ook door de reacties van mensen op jullie site zelf. Deze kwamen op mij authentiek over. Er wordt niks beloofd waarvan ik het gevoel heb dat je dat nooit waar kunt maken.

Je moet jezelf ook wel genoeg de moeite waard vinden om jezelf een coach te gunnen.

Joost

Wat mij een beetje afschrikt zijn sites in de geest van “boer zoekt vrouw”. Ik wil niet met snelle jongens in zee gaan. Ik zocht iemand die het hart op de goede plek heeft, die er echt voor mij is.

Mijn onzekerheid en verlatingsangst grotendeels opgelost

Het belangrijkste waar ik aan gewerkt heb, is onzekerheid die zich uitte in verlatingsangst. Die onzekerheid is onder andere voortgekomen uit mijn jeugd. Waar we verder aan hebben gewerkt, is met name ook aan het verwerken (en loslaten) van ongezonde relaties.

Ik merk dat het nu anders gaat omdat ik me ander gedrag eigen gemaakt heb. Voor de coaching handelde ik in bepaalde situaties vanuit angst en onzekerheid. Met alle vervelende gevolgen van dien. Nu kan ik van een afstandje naar een situatie kijken en schiet ik niet meer vanzelfsprekend in mijn oude gedrag. Bijvoorbeeld als mijn vriendin wat meer ruimte voor zichzelf nodig heeft, ga ik niet meer vervelend doen en claimen. Ik kan er nu op een rustige manier mee omgaan.

Heel betrokken, maar ook de situatie van een afstandje kunnen bekijken

Ik heb het coachingstraject als heel positief ervaren. Wat coach Hans heel goed doet is dat hij heel betrokken is, maar tegelijkertijd de situatie ook van een afstandje kan bekijken. Daardoor kon hij helder zien wat er gebeurde met mij. Als je dat niet doet, kun je niet meer heldernaar de persoon tegenover je kijken en niet meer zien wat deze echt nodig heeft.

Ik voel me veel vrijer en kan volledig mezelf zijn

Ik heb nu een fijne relatie. Het verschil met eerdere relaties is dat ik me veel vrijer voel. Ik heb het gevoel dat ik nu echt volledig mezelf kan zijn. Van vastklampen als gevolg van verlatingsangst is geen sprake meer.Af en toe heb ik nog wel eens de neiging om weg te lopen. Maar ik begrijp nu waar dat vandaan komt. Maar het is vooral veel luchtiger. Veel minder stress.

Van vastklampen als gevolg van verlatingsangst is geen sprake meer.

Joost

Zelfs als het soepel loopt in de liefde kun je nog veel leren

Eerlijk gezegd, zou een dergelijk coachingstraject iedereen aanbevelen. Dat klinkt misschien raar, maar ik meen het wel. Mensen houden er rare ideeën op na over “wat is houden van”, “wat is “liefde”. Verliefdheid wordt bijvoorbeeld zwaar overgewaardeerd.

Ik zeg niet dat verliefdheid er niet mag zijn of zo. Maar ik denk wel dat heel veel mensen niet weten dat je van iemand kunt leren houden. Ook de mensen bij wie het nu allemaal soepel loopt in de liefde kunnen vaak nog heel veel leren op het vlak van liefde en relaties.

Jezelf genoeg de moeite waard vinden om jezelf een coach te gunnen

Desalniettemin is er wel veel lef nodig om naar een coach te gaan. Er is heel veel schaamte, vooral naar zichzelf toe. Schaamte omdat je hulp nodig hebt, want dan mankeert er toch wel iets aan je. Dat soort gedachten en gevoelens hebben is menselijk, maar ook gewoon grote onzin. En wat ook belangrijk is, is dat je jezelf ook wel genoeg de moeite waard moet vinden om jezelf een coach te gunnen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved