Hoe ontmoet jij je partner?

hoe ontmoet jij je partner?

“Ik heb een hele leuke dame tijdens de wintersport ontmoet! We zien elkaar nu al een maand en het gaat goed!” Zo begint een enthousiaste mail van coachee Peter. Wij kunnen ons Peter nog goed herinneren toen we hem voor het eerst spraken tijdens het kennismakingsgesprek. Ontgoocheld door de zoveelste mislukte poging via internet. Hij kon zich niet voorstellen hoe hij ooit nog een leuke vrouw zou tegenkomen. In het echte leven kwam hij ze niet tegen: hij werkte tussen de techneuten en voetbalde in zijn vrije tijd. Wat heeft Peter gedaan om het tij te keren? Hier vind je 5 tips om je partner tegen te komen.

Maar ik kom ze niet tegen…

Peter is niet de enige die niet meer geloofde dat hij nog een leuke partner zou ontmoeten. Ondanks de 2,8 miljoen singles die Nederland rijk is, geloven veel singles dat er geen leuke mannen of vrouwen voor hen meer rondlopen. Of dat zij ze in ieder geval niet tegenkomen. En natuurlijk: het is ook anders dan tijdens je school- of studententijd. Met een drukke baan, misschien de opvoeding van kinderen, en vele andere activiteiten en verplichtingen, kun je er niet dagelijks op uit om je wederhelft tegen het lijf te lopen. En misschien verkeer je niet in een omgeving waar je veel singles treft. Toch kun je wel degelijk je eigen lot in handen nemen en het tij keren.

1. Kom van die bank af!

Het is een dooddoener: maar die leuke prins(es) op het witte paard belt niet zomaar bij je aan. Je moet iets doen als je in het dagelijks leven niet veel nieuwe mensen tegenkomt. Als jij iemand bent die zegt “het komt vanzelf op mijn pad”, bedenk dan goed of dat echt jouw levensvisie is, of dat het stiekem toch een smoes is om niets te ondernemen. Net als bij het zoeken van een nieuwe baan, een nieuw huis of ander levensgeluk: je moet er wel wat voor doen. Zorg dat je tijd maakt voor het vinden van je partner, oftewel: investeer!

Ook Peter moest even overtuigd worden, maar hij besefte ook dat hij niet voor niets naar een coach was gestapt: nu was het tijd om door te zetten!

2. Zoek de vorm die bij je past

Peter gruwde echt van internetdaten, zo vertelde hij destijds. Steeds die hoop op een berichtje terug, en het gevoel niet goed genoeg te zijn als hij weer niets hoorde. En als het hem dan lukte om af te spreken, liep de date vaak op een teleurstelling uit. Maar ook speeddaten, single-feestjes of andere single-activiteiten zag Peter niet zitten (“veel te opgelegd”). Op de voetbalclub kwam hij weinig dames tegen en voor een extra hobby naast zijn drukke baan had hij echt geen tijd. Tja, zo werd het moeilijk. Want de meeste mensen komen elkaar nog steeds tegen via werk, hobby’s (o.a. sport), vakanties, via via en via internetdaten.

We hebben afgesproken dat Peter het “minst vervelende” ging proberen. En dat werd op vakantie!

3. Denk logisch na over wat je gaat doen om iemand te ontmoeten

En als je als single besluit de stap te zetten er op uit te gaan, denk dan ook logisch na waar de kans het grootst is dat je gelijkgestemden tegen komt. En als je hetero bent: waar ook singles van het andere geslacht verschijnen. Als jij als vrouw op yoga- of zangcursus gaat, houdt er rekening mee dat er meer vrouwen dan mannen op afkomen. Voor mannen is dit juist een heel goede optie om vrouwen tegen te komen en is de kans op een meerderheid aan vrouwen op die stoere mountainbike/abseil-week weer iets kleiner. Doe iets wat je leuk vindt, maar leef je ook in in degene die je wilt ontmoeten en denk na of je daar je potentiële partner tegen zult komen.

Peter ging op een wintersportvakantie met een grote groep singles. Grote kans dat dat daar veel mannen én vrouwen verschijnen die net als hij een sportieve insteek hebben. En dat klopte inderdaad.

4. Durf!

Daar sta je dan. Je hebt de stap ondernomen, bent uit je comfortzone gestapt en bent aangeland op die cursus, die single-activiteit of dat feestje van die collega. Klaar om die nieuwe partner tegen te komen. Maar nu durf je niemand aan te spreken en blijf je veiligheidshalve de hele avond met de man of vrouw praten die toevallig naast je stond. Veel singles durven geen contact te maken met iemand die ze leuk lijkt. Simpelweg omdat ze bang zijn om afgewezen te worden. Begrijpelijk, maar doodzonde. Je voorkomt wel een mogelijke afwijzing, maar ook de kans op een leuke nieuwe ontmoeting. Belangrijk is dan toch om te beseffen dat de wereld niet vergaat als iemand toch geen interesse heeft in verder contact. Durf uit je comfortzone te gaan!

En als je het echt niet durft, doe dan net als Peter en ga iets doen waar je vanzelf contact maakt. Op een vakantie leer je elkaar immers vanzelf kennen. Alle tijd, ook voor de meer introverte types onder ons.

5. Maak verbinding

Online daten heeft als groot voordeel dat je de eerste stap thuis op de bank kan nemen en dat je weet dat de ander ook een relatie zoekt. Nadeel is dat de verwachtingen tijdens de eerste date vaak veel te hoog gespannen zijn. Dit moet het dan zijn: die droomprins of –prinses waar je altijd op gewacht hebt! De realiteit is vaak weerbarstiger. Precies de reden waarom het ontmoeten via hobby, werk, of vakantie vaak veel meer succes heeft. Je leert elkaar op ontspannen wijze kennen en maakt eerst echt verbinding. Meestal weeg je niet meteen af of dit je toekomstige partner zou kunnen zijn. In de loop van de tijd leer je elkaar steeds beter kennen en blijkt die ander veel leuker dan je in eerste instantie dacht!

En deze rustig-aan-manier heeft een ander bijkomend voordeel. Peter vertelt dat hij de eerste dagen van de vakantie echt niets durfde te ondernemen richting de leuke dame in kwestie. Zo erg was hij haar van haar onder de indruk. Maar gelukkig had hij elke dag weer een nieuwe kans, en durfde hij op dag 5 wel de stoute schoenen aan te trekken. En met succes!

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved