Hoe word ik aantrekkelijker?

Hoe wordt je aantrekkelijker voor je date? Dat heeft weinig te maken met uiterlijk, wel met hoe je je gedraagt. Lees in dit artikel alle tips om aantrekkelijk te worden en toch jezelf te blijven!

Heb je geen modellenfiguur, is je haar te dun, heb je te veel rimpels? Dan voel je je daardoor misschien niet aantrekkelijk. Met name vrouwen vertellen ons vaak dat dat de reden is dat zij geen partner hebben. Onzin natuurlijk: loop op een willekeurige zaterdag door de stad en je ziet vrouwen en mannen in allerlei soorten en maten vrolijk met een partner aan de arm rondlopen. Toch kunnen deze negatieve gedachten over jezelf je flink parten spelen. Gelukkig kun je ook heel aantrekkelijk zijn zonder een supermodel te worden. In dit artikel vind je vijf tips om aantrekkelijker te worden.

Biologische factoren

Zeker, biologisch gezien zijn we voorgeprogrammeerd om bepaalde uiterlijke eigenschappen aantrekkelijker te vinden dan andere. Mannen met brede schouders en een prominente mannelijke kin, vrouwen met ronde vormen en een smalle taille: enkele voorbeelden van kenmerken waar we ons van oudsher toe aangetrokken voelen. Ondertussen leven we echter in de twintigste eeuw en blijken dit soort uiterlijkheden maar beperkt een rol te spelen. Wat is dan wel belangrijk? Nou, je uitstraling en je houding! En het goede nieuws is: wat je uitstraalt heb je voor een groot deel zelf in de hand! Dus wat kun je doen?

Tip 1: Werk aan je zelfvertrouwen

Een hele belangrijke factor voor aantrekkingskracht is zelfvertrouwen. Want ben je tevreden met jezelf, vind je jezelf wat waard en maak je je geen zorgen om wat anderen van je vinden? Dan zie je dat terug in je lichaamshouding, de manier waarop je praat, kijkt en lacht. En dat zien anderen ook. Over het algemeen vinden we mensen met zelfvertrouwen heel aantrekkelijk. Dus weet je van jezelf dat je onzeker bent? Er zijn genoeg manieren aan je zelfvertrouwen te werken. Zoek een coach, ga naar een training, ga op een vechtsport of een toneelcursus doen, verwerk je verleden, maar blijf niet bij de pakken neerzitten!

Tip 2: Verbeter je houding

Moet je dan eerst jarenlang in therapie om aan je zelfvertrouwen te werken voordat je die leuke partner kan vinden? Gelukkig niet. Er zijn genoeg onzekere mensen die ook in mindere tijden een leuke partner hebben gevonden. Zelfvertrouwen kun je namelijk ook uitstralen als je het van binnen nog niet helemaal voelt.

Stel, je loopt altijd een beetje krom en naar voren gebogen, je praat zachtjes en kijkt vaak naar de grond, dan ga je je vanzelf ook klein en nederig voelen. Maar andersom werkt het gelukkig ook. Neem je even de tijd om een zelfverzekerde houding aan te nemen, dan gaan je hersenen ook geloven dat je je beter voelt. Dat doe je door bijvoorbeeld rechtop te gaan staan, te gaan lachen en goed oogcontact te maken, En anderen geloven het ook, zo blijkt uit onderzoek. Kortom: Fake it until you make it!

Tip 3: Wees open en benaderbaar, kortom: flirt er op los!

Welke mannen en vrouwen hebben de meeste kans om op een feestje, in de kroeg of op een andere sociale gelegenheid te eindigen met een leuke date? Niet de knapste mannen en vrouwen. Sterker nog, veel mensen durven deze “mooie exemplaren” niet eens te benaderen. Bang om te hoog te grijpen en een blauwtje lopen. Wel de mannen en vrouwen die om zich heen kijken en laten zien dat ze benaderbaar zijn.

En de eerste stap is oogcontact maken. Veel oogcontact, want Nederlanders zijn geen uitblinkers in het opvangen van deze signalen. Lach je er dan ook nog eens vriendelijk bij, dan is de kans een stuk groter dat de ander op je af durft te stappen. Oftewel: Flirten en een beetje risico nemen zijn belangrijke factoren voor succes.

Tip 4: Toon je vrouwelijke of mannelijke kant

Gelukkig is Nederland een geëmancipeerd land en kunnen beide seksen hun “mannelijke” en “vrouwelijke” eigenschappen ontwikkelen. Soms kan dat echter ook tot verwarring leiden. In de meeste heteroseksuele relaties geldt: heb je als vrouw je zelfstandige, onafhankelijke en sterke kant goed ontwikkeld, zorg dan dat je in het contact met een potentiële partner ook je zachtere kant toont. Als je laat zien dat je ook een zacht, warm en empathisch karakter hebt en je kwetsbaar durft op te stellen, dan zorg je dat de man zich welkom en mannelijk kan voelen. Als man is het eveneens belangrijk je kwetsbaar te kunnen opstellen, maar om daarnaast je mannelijke kant te tonen. Dit betekent dat je laat zien dat je stevig kan staan en je die zogenaamde rots in de branding kan zijn. Op die manier zorg je dat een vrouw zich vrouwelijk kan voelen.

Tip 5: Wees authentiek

Je kan aan bovenstaande werken, maar het belangrijkste is: wees jezelf. En ook dat is lang niet altijd gemakkelijk. We willen toch allemaal onze beste kant laten zien als we een aantrekkelijke man of vrouw ontmoeten? En wat is dat precies: “jezelf zijn”? Toch blijkt dat we prima in staat zijn mensen aan te wijzen die we authentiek vinden. En deze mensen vinden we aardiger en aantrekkelijker. Onderzoekster en schrijfster Brené Brown verwoord authenticiteit als “de moed om los te laten wie je denkt te moeten zijn om te zijn wie je werkelijk bent. Om ons te tonen in alle kwetsbaarheid en imperfectie.” Kortom, ben jij iemand die het liefst een mooi, perfect plaatje van zichzelf laat zien? Probeer eens uit of je jezelf kan laten zien met alle plussen en minnen die daarbij horen. Het is het risico waard.

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved