Is er met singles boven de 30 iets mis?

Als je boven de 30 bent en je gaat online daten, zul je merken dat het iets minder gemakkelijk gaat dan daarvoor. Is er met alle singles boven de 30 iets mis, aangezien ze nog geen relatie hebben? Of is er iets anders aan de hand? Dit artikel beschrijft waarom het online daten boven je 30ste iets lastiger is en wat je daaraan kunt doen om het gemakkelijker te maken.

Is het waar of niet waar? “Met alle singles boven de 30 is er wel iets mis!” Deze uitspraak horen we in ieder geval regelmatig. Net als de volgende, die tot dezelfde categorie behoort: “Als je een single van 30 jaar of ouder zoekt, kom je vooral kneusjes en probleemgevallen tegen.” Tijd om deze uitspraken eens tegen het licht te houden!

Waarom zou dit wel degelijk waar kunnen zijn? Wat we vaak horen…

Wat de vrouwen zeggen

Diverse van onze vrouwelijke coachklanten die het internet op gaan en stevig zoeken naar een nieuwe partner, verzuchten dat ze vooral kneusjes en onaantrekkelijke types tegenkomen. En vooral als ze op mannen vallen klagen ze enorm: “Het lijkt wel of de leuke mannen boven de 30 op zijn. Uitverkocht!”

Kijk nou zelf eens op deze datingapp. Hoe slecht gefotografeerd en triest die mannen vaak de camera in kijken. Alsof ze bij voorbaat al niet geloven ooit een leuke vrouw tegen te komen. En als ik eindelijk een man vind voor een date die er wel leuk uitziet, blijkt dat die kerel alleen maar geïnteresseerd is in gezellig chatten en seks. Maar niet uit is op een serieuze relatie. En de teksten die deze mannen online zetten… kijk nou toch… als ze al iets schrijven, dan is het meestal afgezaagd en enorm saai.

Digna

Wat de mannen zeggen

Bij onze hetero mannelijke coachklanten bestaat een iets ander beeld. Zij vinden nog wel – op het eerste gezicht – leuke, knappe vrouwen online. Maar daarna is het, als wij hen mogen geloven, eveneens kommer en kwel.

Meestal reageren ze niet als ik ze naar rechts swipe of via een site een berichtje stuur. Je zou bijna denken dat het allemaal nepprofielen zijn. En als het wel lukt om met een vrouw die online aantrekkelijk lijkt een date te krijgen, is er meestal wel iets met haar aan de hand. Ze praat zoveel dat ik er nauwelijks tussen kom. Of bij de eerste date gaat het al over haar kinderwens. Of ze maakt al de derde date plannen om samen te gaan wonen. En als dat allemaal niet het geval is, heeft ze wel één of andere stoornis.

Barend

Ben jij dan die ene uitzondering?

Herken je jezelf in de beschrijving van het bovenstaande? Waarschijnlijk niet toch? Maar dan zou jij die ene zeldzame uitzondering moeten zijn waar iedereen naar op zoek is! Of zou het dan toch niet waar zijn dat alle singles boven de 30 kneusjes en probleemgevallen zijn?

Waarom is het niet waar? 3 redenen die verklaren wat er echt aan de hand is…

Reden 1: onaantrekkelijk op een datingapp of –site, maar mooi in het echt

Laten we eerlijk zijn: als je op een datingapp of –site gaat kijken, zie je inderdaad heel veel mannen en ook vrouwen die zich matig of soms ronduit slecht presenteren. Vage foto’s, een gezicht dat niet goed te zien is, onaantrekkelijke blik, rommelige achtergrond en ga zo maar door.

Als je vervolgens de tekst leest, als die er überhaupt al is, lees je vooral opsommingen die weinig zeggend zijn. Over clichés dat het leven goed op orde is maar de partner die nog ontbreekt, over het strand, wijn en openhaardvuren. Of over het alleen ook prima naar de zin hebben, over van sporten en reizen houden en van iets ondernemen, maar ook een filmpje op de bank. Dat zijn niet de profielen waar je echt warm voor loopt.

Vind het mooie mens achter dat slechte profiel

Maar in het echt schuilen achter die matige of slechte profielen vaak hele leuke mensen! Regelmatig vragen we aan stellen die elkaar in real life ontmoet hebben, of ze elkaar ook benaderd zouden hebben als ze elkaars profiel online tegen waren gekomen. Dan horen we maar al te vaak een volmondig “nee”. “Hij had echt een rare foto’s op zijn profiel staan”. Of: “Toen ik de eisen die ze aan een man stelde las, moest ik heel hard lachen. Zo’n man bestaat echt niet!”. En toch hebben ze nu een fijne relatie.

Wat je online vooral kunt vaststellen is of mensen fotogeniek zijn, weten hoe ze zich moeten presenteren en of ze goede tekstschrijvers zijn. Maar hoe belangrijk is dat nou helemaal voor een relatie? Durf dus eens door een slecht gepresenteerd profiel heen te kijken en ga eens op date om te zien wie iemand echt is.

Reden 2: zoeken naar de prins(es) op het witte paard

Hoe ouder je wordt als single, hoe beter je weet wat je NIET wilt. En dat is meestal alles waar je in eerdere dates of relaties tegenaan bent gelopen. Plus nog allerlei negatieve kenmerken waar je last mee hebt gehad bij je collega’s, bekenden, familie en partners van vrienden. En dat is, voor je het weet, een behoorlijk lange lijst.

Niet meer zo’n afstandelijke rationele man. Ook niet meer zo’n bindingsangstige kerel die telkens vreemd gaat. Zeker geen sloddervos.

Digna

Iemand die niet goed met mijn vrienden om kan gaan, komt er niet meer in. En een claimende vrouw met verlatingsangst moet echt uit mijn buurt blijven.

Barend

Ben jij dan wel perfect?

Maar hoe perfect ben jij? Als jij de perfecte man of vrouw wilt, dan moet je daar wel iets tegenover zetten: jouw perfectie. Maar laten we eerlijk zijn, iedereen die de 30 gepasseerd is, heeft wel iets. Miljoenen Nederlanders hebben een chronische ziekte of hebben wel eens psychische problemen gehad. Iedereen heeft wel slechte eigenschappen en één of meer rare gewoontes. En hooguit 10% van alle singles heeft de looks van een fotomodel. Een heel groot percentage ziet er dus doodgewoon gemiddeld uit.

Focus op de mooie dingen van de ander

Kortom: met elke single boven de 30 is wel iets. Ook met jou! De kunst is om je te focussen op de mooie dingen van die ander. In mooie grote diamanten zitten vaak één of enkele kleine insluitsels van andere materialen, oftewel vervuiling. Als je je alleen daar op focust, erger je je alleen maar aan die minuscule vervuiling. Je geniet niet meer van de schittering van die prachtige grote diamant. Je hebt dan dus een mooie grote diamant… en een rotgevoel.

Hoe goed zijn wij mensen toch om ons juist te focussen op al die imperfecties. Als we daar nou eens mee stoppen! Hoe anders zou het zijn, dat als je bij elkaar past, je alleen naar de schittering van die ander zou kijken. Als je vooral de nadruk zou leggen op de mooie en goede kwaliteiten van die ander. Want de praktijk wijst uit: alles waar je veel aandacht aan besteedt, wordt groter, zowel in jouw hoofd als bij de ander. Dus laat die imperfecties voor wat ze zijn en stimuleer juist alle mooie kwaliteiten van die ander door daarop te focussen.

Reden 3: zoeken naar iets wat je graag wilt, maar niet echt bij je past

Tenslotte speelt de manier waarop je zoekt ook nog belangrijke rol. Als je een leuke outfit wilt en heel sterk gefocust bent op het zoeken naar een rode jurk met witte stippen, dan zie je al die anders gekleurde prachtige jurken niet meer. En mis je dus heel veel mogelijkheden om je mooi te kled

Ik val eigenlijk alleen op stoere mannen die blaken van het zelfvertrouwen. Het is me al drie keer gelukt zo’n vent aan de haak te slaan. Alleen… telkens hadden ze weinig aandacht voor me. En na een tijdje gingen zo ook nog vreemd. Heel pijnlijk. Nu zoek ik een hele stoere mannelijke man met veel zelfvertrouwen die ook nog heel warm en open is en veel oprechte aandacht voor me heeft. En die zeker niet vreemd gaat.

Digna

Ik vind uiterlijk en vrouwelijkheid gewoon heel belangrijk. Ik zoek een zachte, vrouwelijke vrouw met een mooi figuur die niet te moeilijk doet. Maar elke keer gaan de vrouwen die ik ontmoette toch “problemen maken”. Ze willen me vaker zien, worden veel te emotioneel als ik iets anders wil, gaan moeilijke gesprekken voeren etc. Ik ga nu alleen nog maar voor een mooie vrouwelijke, lieve vrouw, die gewoon lekker makkelijk is, net als mijn vrienden. Als ze te veel zeurt, kap ik er gewoon mee.

Barend

En nu vindt Digna dus dat alle leuke mannen op zijn. En blijft Barend steeds na een korte tijd het contact afkappen. Misschien zou het ze helpen als ze dan eens een ander type partner zoeken die wat minder zeldzaam is (en ook heel leuk).

Wees realistisch en probeer ook eens iets anders

Kortom: weer ook realistisch in wat je zoekt. Sommige type mannen of vrouwen zijn wel heel erg zeldzaam. Als het niet werkt met het type waarop jij valt, probeer dan niet de perfecte versie van dat type te vinden. Maar ga eens daten met een ander type man of vrouw waar je in eerste instantie niet op zou vallen. Kijk eens wat er dan in tweede instantie gebeurt! Er is nog een wereld te ontdekken. “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” zei een wijze, maar imperfecte man, ooit. Daar sluiten wij ons graag bij aan!

Hoe wij je kunnen helpen

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven, doe je leuke dingen, maar loop je vast bij het vinden van een leuke relatie? Ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” kan je dan zeker helpen. Ons programma bewijst al jaren dat je je eigen liefdesleven de goede kant op kunt leiden. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een fijne liefdevolle relatie. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved