BLOG Coach Hans: “Jij bent toch het zusje van Katja?”

Met deze begroeting probeerde Fulco, onze trainingsacteur, Birgit Schuurman uit de tent te lokken. De irritatie op het gezicht van Birgit was duidelijk te zien. De andere zes deelnemers aan de training moesten hard lachen. Maar professioneel als ze is, liet ze zich niet verleiden tot een gemene opmerking richting Fulco. Gisteren deed Birgit Schuurman fanatiek mee aan onze workshop “Een date in een oog&wenk”.

Deze workshop hebben we ontwikkeld om singles vaardigheden te leren om makkelijker contact te leggen en een date prettiger en beter te laten verlopen. Onze deelnemers konden flink oefenen op onze twee trainingsacteurs, Fulco en Martine. Omdat de nieuwe TV-zender TLC een documentaire aan het maken is over singles, was Birgit er ook bij met haar TV-ploeg. Ondanks dat ze al getrouwd is, deed ze fanatiek mee. Je weet immers maar nooit waar het nog goed voor is …

Veel mensen dromen ervan om beroemd te zijn. Maar toen ik Birgit zo bezig zag met de oefeningen, was ik al heel snel blij dat ik zelf geen BN-er ben. Zeker als je single bent, is dat een flinke hindernis merkte ik. In de eerste oefening, waar we het aanspreken en het aangaan van een gesprekje oefenden, kwam ze de eerste BN-ers uitdaging al tegen. Hoe begin je nu een gezellig gesprek met de “doorsnee man” als Fulco? We hebben het toch 2 keer opnieuw gedaan voordat het een prettig en evenwichtig gesprek werd. Lekker bij jezelf blijven en de aandacht goed verdelen tussen jezelf en de ander was de belangrijkste tip voor haar. Maar dit was ook een mooie les voor onze andere deelnemers.

Ook de oefening om onze trainingsacteur “te verleiden tot een 2e date” ging twee keer opnieuw. Hier was de uitdaging voor haar alweer om het contact gelijkwaardig te houden. Iets wat voor elke relatie natuurlijk belangrijk is. De valkuil kwam al snel boven. Ze begon heel energiek, door zich volledig en met alle aandacht op Fulco te storten. Die kreeg al snel het gevoel dat ze wat anders van hem wilde dan een leuke date en werd heel afstandelijk. Toen ze uiteindelijk Fulco ook wat meer moeite liet doen, werd het opeens toch nog spannend …

En het lastigste als BN-er is natuurlijk dat je nooit weet waarom mensen geïnteresseerd in je zijn. Is het om jou als persoon of om jou als BN-er? Dat maakt dat je al snel wat gereserveerd en terughoudend bent met alle gevolgen van dien. Tijdens onze workshop durfde Birgit toch aardig wat van zichzelf te laten zien. En dit gold zeker ook voor onze andere deelnemers, die er ondanks de camera toch helemaal voor gingen.

Hans Gierkink, singlecoach & trainer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Meer over coaching

Eén reactie op “BLOG Coach Hans: “Jij bent toch het zusje van Katja?”

  1. Zo’n versiercursus lijkt me heel leerzaam en mooi om te doen. Het is toch maar wat dat van je verwacht dat je toch maar van nature heel makkelijk zou kunnen daten.

    Terwijl wat simpele datetips je alleen al qua zelfvertrouwen een stuk steviger in je schoenen kan laten staan. Wat je natuurlijk weer aantrekkelijker maakt…..

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved