Liefde voor beginners

Recensie Liefde voor beginners van Renzo Verwer
2017 | Uitgeverij de Blauwe Tijger | Renzo Verwer

Heb je een prachtig mooi romantisch beeld van hoe de liefde zou moeten zijn? Maar lukt het je desondanks niet de prins(es) op het witte paard te vinden? Dan wordt het hoog tijd voor dit boek!

Eindelijk weer een boek dat je met beide benen op de grond zet en vele onrealistische liefdesluchtballonnen doorprikt. Ga je (weer) beginnen met het zoeken van een relatie of lukt het maar niet? Dan is dit boek een goed startpunt en het kan je heel veel tijd en frustratie schelen.

Misleidende titel

De titel “Liefde voor beginners” is een beetje misleidend. Ook als je al tijden op zoek bent of al geruime tijd in een relatie zit en niet helemaal tevreden bent, kan dit boek je enorm helpen. Al lezend worden al je denkbeelden die je meegekregen hebt uit romantische films, vrouwenbladen, tv-series of van goed bedoelende vriendinnen of vrienden ter discussie gesteld en omver geworpen.

Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Met de ware die voor jou bestemd is, krijg je vanzelf wel een leuke ontmoeting, je moet gewoon wat geduld hebben.
  • Jij verdient de perfecte partner en als je maar genoeg moeite doet krijg je die ook.
  • Als man heb je de macht en bepaal jij hoe het gaat op het vlak van liefde en relaties.
  • Een relatie is altijd spannend, leuk en onderhoudend, anders is deze niet goed.Als je niet verliefd bent (geweest) kan een relatie nooit wat worden.
  • Seks in een relatie blijft altijd vanzelf spannend en leuk, anders is er iets mis. Ook na 2 jaar heb je nog steeds 2 keer per week heerlijke seks.

Sneller een relatie door irrealistische romantische denkbeelden los te laten

Eerlijk gezegd merken we elke dag weer in onze coachingspraktijk hoe niet-waar deze denkbeelden zijn en hoe belemmerend ze werken om een relatie te krijgen en goed te houden. Het kost ons vaak de nodige moeite mensen te overtuigen van het tegendeel. Soms zijn ze zelfs zwaar teleurgesteld en aangedaan als we hierover praten. Maar we merken ook dat als onze cliënten bereid zijn dit soort veel te romantische denkbeelden los te laten, ze veel sneller een relatie vinden die goed bij hen past en veel gelukkiger en tevredener zijn in deze relatie.

Goed onderbouwd en soms tegen het zere been

Mooi is dat Renzo Verwer zijn statements over het algemeen goed onderbouwd met onderzoeken, statistieken en ervaringsverhalen. Dit maakt het lastiger de realiteit te blijven ontkennen. Hou er ook rekening mee dat Renzo je af en toe tegen het zere been kan schoppen als hij schrijft over andere culturen in Nederland en feministische denkbeelden. Maar ook al kun je je niet in al zijn denkbeelden vinden, de meeste staan als een huis!

Kortom: lees dit boek, kom weer lekker met beide benen op de grond staan en vindt daardoor veel sneller die leuke man of vrouw.

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved