Liefdesbang

Recensie Liefsdesbang van Hannah Cuppen
2014 | Ankh Hermes | Hannah Cuppen

Liefdesbang


Duren je relaties vaak relatief kort? Lukt het maar niet de ware te vinden en te binden omdat je steeds op de verkeerde valt? Dan kan dit boek je leven echt veranderen!

Dit boek gaat over het overwinnen van bindingsangst en verlatingsangst. Over het algemeen denken singles dat dit iets heel ergs is waar zijzelf in ieder geval geen last van hebben. Toch komt bindingsangst en verlatingsangst voor bij 4 op de 10 mensen. Bij singles waar het niet zo vlot met het vinden van die ene ligt het percentage waarschijnlijk nog veel hoger. Tijd dus om aan de slag te gaan als je al een tijdje ongewenst single bent! Dit boek kan je daarbij een flink eind op weg helpen.

Geraakt door haar verhalen

Hannah, de auteur beschrijft heel treffende hoe bindingsangst en verlatingsangst er in de praktijk uitzien. Wijzelf en ook de mensen die we gevraagd hebben het boek te lezen vonden haar beschrijving best confronterend. Als dit ongemak ook jou overkomen is, dan zul je je in diverse verhalen in boek herkennen. Je wordt door haar verhalen geraakt en kunt er niet meer omheen dat je er zelf iets mee zult moeten doen om gelukkiger te worden in de liefde. Het ligt niet aan die ander, het is geen domme pech, het ligt echt aan jezelf.

De tips blijken in de praktijk echt te werken

Het boek geeft ook veel handvatten hoe je bindingsangst en verlatingsangst hanteerbaar kunt maken en zelfs grotendeels kunt oplossen. Dit in tegenstelling tot vele boeken die we tot nu toe over bindingsangst en verlatingsangst gelezen hebben. Uiteraard zijn we diverse tips ook direct gaan testen in de praktijk met een aantal mensen.  De eerste resultaten waren heel veel beter dan verwacht. Vooral mensen die bindingsangst hebben, zagen direct grote veranderingen bij hun (beoogde) geliefde. En dat alleen maar omdat zij zichzelf anders opstelden conform de tips in het boek. Een citaat uit een mail aan ons van iemand met verlatingsangst: “Ik ben heel erg in mijn eigen gevoel gaan zitten, niet meer in haar gevoel. En het resultaat is verbluffend. Ik voelde eigenlijk direct die verbinding terug komen, maar met ongekende intensiteit.” En iemand met bindingsangst: “Ik ben nu veel meer aan het voelen wat er echt is. Veel dingen om hem op afstand te houden hebben niets met hem te maken maar zijn smoesjes van mezelf”. Nog wel een kanttekening, sommige singles hadden wat moeite om precies te begrijpen hoe ze de tips en adviezen in hun dagelijks leven toe moesten passen.

Als er één boek is dat je kan helpen gelukkiger te worden in de liefde, dan is dit het

De auteur komt uit de spirituele hoek en dat lees je terug in de verklaring waar bindingsangst en verlatingsangst en volgens haar vandaan komen. Persoonlijk spreken mij de meer wetenschappelijke verklaringen meer aan. Maar waar het echt om gaat is of dit boek je raakt en daardoor aanzet tot ander, nieuw gedrag. Het gaat er uiteindelijk om dat je daardoor gelukkiger wordt in de liefde. Als er één boek is dat je daarbij zou kunnen helpen, dan is het dit boek. Lezen dus! En daarna aan de slag.

Heb je het boek gelezen en de tips uitgeprobeerd? Laat ons je ervaringen weten!

Eén reactie op “Liefdesbang

  1. Het boek geeft ontzettend veel herkenning als je zelf een hechtingsprobleem hebt. Ook geeft het veel praktische informatie over jezelf, je eigenliefde en je hechtingsstijl. De praktische tips in elk hoofdstuk en ook achterin geven je de mogelijkheid om echt aan jezelf te werken. Het lezen van het boek maakt je bewuster van wie je bent, hoe je omgaat met (ver)binding en wat je kunt doen om te veranderen. De verklaringen over de herkomst van de angsten zijn soms inderdaad wat spiritueel en daardoor zijn sommige tips ook van spirituele aard. Toch is het boek zeker het lezen waard, alleen al om te leren praten over je probleem en om het te leren accepteren.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved