Maarten vertelt hoe hij zijn verlatingsangst heeft overwonnen

Maarten kijkt een paar maanden na zijn coachingstraject met Hans terug op zijn ontwikkeling. We stellen hem een aantal vragen hierover. Lees hier hoe hij zijn verlatingsangst heeft overwonnen en nu een fijne duurzame relatie heeft.

1. Waar liep je vast in het verleden bij het vinden/vasthouden van een relatie?

Ik wist ten eerste niet goed hoe ik een fysieke relatie kon aangaan met een vrouw – het liep steeds op vriendschap uit. Door mijn verlatingsangst was ik ook heel erg bezig met hoe ik me moest gedragen en daten was emotioneel zwaar voor mij.

2. Waarom ben je naar de singlecoach gegaan?

Ik verwachtte met steun grotere stappen te kunnen maken. Een professional met veel ervaring met andere mensen die me kon helpen en steunen leek me daarvoor de beste optie.

3. Waarom ging je met Hans in zee?

Hans had mij eerder gecoacht in communicatieve en sociale vaardigheden en dat vond ik erg prettig. Toen ik een singlecoaching-traject overwoog ben ik eerst naar een workshop van Singlecoaching.nl gegaan en dat vond ik heel fijn, ontspannen en het hielp! Daarom heb ik toen de keus gemaakt om een traject te volgen.

4. Waar heb je allemaal aan gewerkt bij jezelf? Wat is er allemaal veranderd? Hoe was het toen je begon, hoe is het nu?

Ik weet nu hoe ik het praktisch aan moet pakken en ik ben van een aantal hardnekkige overtuigingen af die ik over mezelf had. Ik ben veel zelfverzekerder geworden en heb een beeld gevormd voor mezelf wat ik zoek in een vrouw. Ik heb ervaren dat als je durft kieskeurig te zijn dat je daar uiteindelijk een betere, gelukkigere relatie aan overhoudt. Ook dacht ik vroeger dat versieren en flirten ging om onverschillig zijn, maar dat bleek absoluut niet waar. Ik voel dat ik nu op een goede manier écht contact kan leggen met andere mensen, ook als ik ze niet wil versieren. Ik heb nu een relatie met een vrouw waar ik me zowel emotioneel als rationeel goed bij voel, waar ik trots op ben en waar ik dolverliefd op ben, iets wat ik me eerst niet voor kon stellen.  Voorheen dacht ik, mede door mijn verlatingsangst, dat ik me maar moest settelen met de eerste vrouw die een relatie met me wilde omdat ik zelf weinig te kiezen had.

5. Hoe heb je het coachingstraject en de workshops ervaren?

Hans en Meinou nemen alle tijd voor je en weten tijdens de workshops en coaching een hele vertrouwde sfeer te scheppen. Ik had geen problemen om dingen te vertellen of uit te proberen tijdens de workshops en 1-op-1-coaching. Hans heeft ook een goed netwerk van experts die je tijdens het traject verder helpen en praat ook graag even telefonisch met je op momenten dat je het echt nodig hebt.

6. Hebben de dingen die je veranderd hebt je ook nog in andere situaties wat opgeleverd dan alleen in je relatie?

Ik ben veel zelfverzekerder geworden, kan beter contact leggen met andere mensen en heb een heleboel zelfkennis opgedaan, over zowel goede en slechte eigenschappen van mijzelf. Ik durf meer risico te nemen en mezelf te laten zien in andere aspecten van mijn leven (werk, vrienden, enzovoort).

7. Wat zorgde voor de cruciale omslag dat het opeens wel lukte om de juiste vrouw te vinden? Wat is het belangrijkste wat je anders gedaan hebt dan voorheen?

Het was een combinatie van een aantal dingen. Mijn belangrijkste realisatie is dat om iets te krijgen je risico’s zal moeten nemen en dat als er iets fout gaat, je leven gewoon doorgaat. Van een afwijzing ga je niet dood. Daarnaast dat als je constant probeert je gedrag aan te passen om iedereen je aardig te laten vinden, je ook nooit zal opvallen.

8. Hoe gaat het nu? Wat is het grote verschil met vroeger?

Ik ben veel opener, vrolijker, meer zelfbewust en gelukkiger dan vroeger. Niet alleen omdat ik nu een gezonde relatie heb maar omdat ik ook blij kan zijn met hoe ik ben en ik me geen zorgen meer hoef te maken over of ik wel aantrekkelijk ben voor en contact kan leggen met vrouwen, want dat heb ik nu onder de knie!

Met mij en Marjanne gaat het goed, we hebben heel veel lol samen en als het even wat minder gaat kunnen we daar goed over praten. Ik bemerk dat ik op momenten wat awkward of té zelfbewust kan zijn. Hier werk ik nog aan met meditatie, het reflecteren en natuurlijk het uitspreken. Marjanne kan soms wat fel en direct uit de hoek komen en dan sla ik soms dicht en denk/voel ik dat dat het einde van de relatie betekent, wat natuurlijk niet zo is. Gelukkig realiseert zijzelf ook dat ze best fel kan reageren en checkt dan bij mij of ik m’n hele hart gelucht heb op zo’n moment, daarna is het weer ok. Klinkt misschien wat zwaar allemaal, maar het is tot nu toe een keer of drie voorgekomen; daarbuiten zijn het echt geluksmomentjes achter elkaar door. Ik vind het wel fijn dat ze alles uitspreekt naar mij toe, dat heb ik vanaf het begin tegen haar gezegd. Verder ben ik nog steeds emotioneel en rationeel dolverliefd op haar 🙂

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved