Mirjams verhaal over singlecoaching

Ik wist dat ik “iets” niet goed aanpakte maar ik kon het niet benoemen

Hoe het allemaal begon… Ik neem je mee in het verleden waarbij diverse relaties op de klippen liepen. De meeste door mij beëindigd. De laatste nu ongeveer 3 jaar geleden. Dat was het moment geweest dat ik definitief voor mijzelf ging kiezen. Tenslotte woon ik in een mooi appartement met tuin in een heerlijke buurt kortom ik kon mijn zegeningen tellen.
Ik koos er voor om vrijwilligerswerk te doen waarbij ik ook aan mijzelf kon werken (onder andere leren grenzen stellen; op een bepaalde manier dingen aangeven). Deze technieken ging ik steeds meer toepassen. Toch bleef het knagen dat ik single was. Zo hier en daar had ik wel eens een date maar ik kwam er niet doorheen. Tsja, ik wist wel dat ik “iets” niet goed aanpakte maar ik kon het niet benoemen.

Ik wilde graag huisje boompje beestje

Tot ik de site tegenkwam van singlecoaching. De meeste dingen die ik op de site las, waren heel herkenbaar. Uiteindelijk deed ik de test die je ook op de website kan vinden. Toen bleek dat ik op een aantal punten zwak tot matig scoorde, was voor mij de maat vol en werd ik een beetje boos op mezelf. Ik moest echt wat gaan doen!

Ik heb in januari de workshop “Overwin bindingsangst en verlatingsangst”  gevolgd en kon toen kennis maken met Hans en Meinou. Deze workshop is zeker waardevol geweest maar ik had het gevoel dat er nog iets miste. En weer kon ik dit niet benoemen. Ja, ik moest mij anders gaan opstellen, maar dat wist ik eigenlijk al.

Uiteindelijk heb ik voorzichtig geïnformeerd naar het coachingstraject “Vind je partner binnen nu en 12 maanden“. Tenslotte wilde ik graag huisje boompje beestje. En ja, natuurlijk mag je dat niet eisen, en nee, je moet niet te hard van stapel lopen. Het bleef knagen. Uiteindelijk kwam ik bij Hans binnen stappen in Amsterdam en heb ik mijn verhaal gedaan.

Afscheid nemen van oud gedrag en nieuw gedrag oefenen

In de eerste sessie met Hans werd duidelijk welke patronen ik heb waardoor ik telkens vast liep. In volgende sessies gingen we kijken naar mijn beeld van de ideale man, de optimale man die echt bij me past en naar wat ik te bieden heb. Er kwam ook “huiswerk”: 1x per dag de controle loslaten. Ook ben ik mijn kritische innerlijke stem die me regelmatig de grond in boorde op zijn donder gaan geven en weg gaan sturen. Iedere dag benoemen en opschrijven wat goed ging. Ik ben ook gaan oefenen met nieuw gedrag: de controle loslaten, als ik iemand vertrouw kan ik de controle loslaten!

In daaropvolgende sessies gingen we kijken naar meerdere situaties die moeilijk waren voor mij. Bijvoorbeeld: mijn partner besluit iets anders te gaan en ik ga/mag niet mee. Dit zorgde voor een heel naar verdrietig gevoel. Ook keken we wat dit deed op de korte en lange termijn want uiteindelijk voelde ik mij hier heel eenzaam door. Daarnaast maakte ik kennis met nieuwe aspecten van mijn de innerlijke criticus: Dit stemmetje vertelde mij dat hij niet met mij om wilde gaan en dat de rest interessanter zou zijn. Nou je zult begrijpen dat het realiseren dat dit stemmetje onzin vertelde een nieuwe ontdekking was. Het was een confronterende sessie en ik werd steeds meer wakker geschud. Dit was dus de kern van waarom ik mij steeds zo naar voelde en dit uiteraard (onbewust) uitstraalde!

Werken aan “verbinding maken”

Nu moest ik afscheid nemen van het oude gedrag en het nieuwe gedrag nog meer gaan oefenen. Om mij nog meer aan te moedigen werd ook hier het onderscheid wat wel en wat niet op het whiteboard gezet. Nu ik bevrijd was van alle belemmerende emoties kon ik gaan werken aan “verbinding maken”. Dat was nieuw voor mij, want tja, wat voelde ik nou eigenlijk? En vooral hoe doe je dat dan? Deze opdracht mocht ik in de praktijk brengen door met iemand te gaan daten. Ook een single die in het coachingstraject zat en ook deze persoon moest zijn nieuwe gedrag oefenen. Er waren overeenkomsten maar zeker ook verschillen.

“Ik mag gewoon mezelf zijn!”

Een volgende sessie zijn we dieper ingegaan op de emotionele verbinding.
Tenslotte vond ik het heel gezellig met die date, maar ik moest wel hard aan mezelf blijven werken. Er kwamen termen voorbij als kwetsbaar opstellen en hoe geef je dat op een volwassen en open manier aan zonder direct en bot over te komen? Ik leerde in deze sessie om de situatie te benoemen en te erkennen en de gevolgen voor mijzelf te benoemen. En te vertellen wat het met mij doet en daarna te zeggen wat IK wil.

Er kwam ook weer zo een mooi zinnetje tevoorschijn; een nieuwe mantra: “Ik mag gewoon mezelf zijn!” Als ik mijn emoties laat zien is dat goed!
Nou dat lukte: ik kwam ik bij de kern terecht van iets heel moois. Ik kon namelijk al het negatieve loslaten en de band doorknippen met enkele mensen die een negatieve invloed op me hadden. Dat luchtte op!

Apart van de individuele coachingssessies ben ik naar workshops geweest die onderdeel waren van het traject. Stralend kwam ik bij de eerste workshop binnen, anders gekleed en verzorgd opgemaakt. In deze workshop leerde ik de technieken om de verlatingsangst (want daar heb ik last van) te temperen. Ik leerde ook de verschillen en de overeenkomsten tussen verlatingsangst en bindingsangst.

Er werd veel in de praktijk gebracht en diverse oefeningen gedaan. En wat bleek: Ik had daardoor veel meer verbinding met de mensen die daar aanwezig waren. Zelfs bij de andere coach die mij de eerste workshop had meegemaakt kwam het contact maken sterk binnen! We hebben gelachen, emoties laten zien en vooral veel herkenbare situaties gedeeld. Al met al een geslaagde workshop!
De band met de man met wie ik ben gaan daten om mijn gedrag te oefenen, is steeds verder gegroeid. Hier is een hele fijne relatie uit voort gekomen en na iets meer dan een half jaar zijn we gaan samenwonen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved