Hoe krijg ik een nieuwe, vervullende relatie? De sleutels op een rijtje.

Romantisch stel, 8 tips hoe je een nieuwe relatie krijgt

Gebaseerd op jarenlange ervaring met singles vindt je hier dé sleutels om die nieuwe, vervullende relatie te krijgen.

Een nieuwe relatie, dat moet toch vanzelf gaan?! Voor enkele miljoenen singles in ons land gaat dit helaas niet op. Velen willen graag een nieuwe relatie, maar blijven langdurig op zoek. Een groot deel van deze singles is aantrekkelijk, sociaal en succesvol. En toch komen ze die leuke partner maar niet tegen.

Wij hebben na 10 jaar te werken met singles ontdekt dat er een paar belangrijke sleutels zijn die je vooruit kunnen helpen als het met de liefde niet vanzelf gaat. Als je deze in handen hebt gaat het krijgen en behouden van die vervullende relatie een stuk gemakkelijker. De liefde is gelukkig wel degelijk beïnvloedbaar!

In onze coachingsprogramma’s en onze vakanties geven wij deze sleutels prijs. Hier krijg je alvast een klein voorproefje in de vorm van 8 sleutels of tips.

Tip 1: wees niet te kritisch bij het zoeken naar een nieuwe relatie, geef de ander een kans

Veel van de singles die bij ons komen hebben een stevige eisenlijst ten aanzien van hun toekomstige partner. Soms bewust, soms onbewust. Natuurlijk, als je als single zelf veel te bieden hebt in een nieuwe relatie, dan wil je ook wat. Maar door die lange eisenlijst kan het wel flink wat langer kan duren voordat je de ware vindt. En als je teveel fantastische eigenschappen en kenmerken op je lijstje hebt, ben je misschien wel bejaard voordat je hem of haar treft. Daarnaast is de kans is groot dat je door je kritische houding een potentieel heel goede partner niet echt leert kennen. Je hebt hem of haar immers voor die tijd allang de deur gewezen!

Wat we vaak zien is dat de single met lange eisenlijsten het eng vindt om zich echt te binden. De kritische houding is dan een manier om de ander op afstand te houden. Als je dit herkent, is het belangrijk om na te gaan of je echt voor de ander wilt gaan: voor iemand van vlees en bloed met alle plussen en minnen die daarbij horen. En ook of je je eisen naar een reëel niveau kunt bijstellen: wat is echt belangrijk en wat is “nice-to-have?” Wil je meer weten over het kiezen van een partner, kijk dan eens naar onze online training Welke partner past bij mij.

Tip 2: werk aan je zelfvertrouwen

Sommige singles geloven diep in hun hart eigenlijk niet dat ze een aantrekkelijke partner zijn. Zelfs al zien ze er goed uit en zijn ze sociaal, geïnteresseerd en succesvol. Als gebrek aan zelfvertrouwen je parten speelt, houd je een potentiële liefde vaak op afstand. Zo voorkom je dat de ander jou echt leert kennen – en je te licht bevonden wordt. Of misschien begin je wel een relatie, maar neem je genoegen met een partner die minder aantrekkelijk is of je niet goed behandeld. Tenslotte is de kans aanwezig dat je ook uitstraalt dat je jezelf niet de moeite waard vindt. Daardoor vinden anderen je ook vaak minder aantrekkelijk dan je in werkelijkheid bent.

Ga eens na hoe jij over jezelf denkt als partner in een relatie en werk aan je zelfvertrouwen als dit nodig is. Vraag vrienden, familie en goede bekenden naar wat ze in jou waarderen. Kijk eens of er onterechte innerlijke overtuigingen zijn waardoor jezelf gelooft dat je minder waard bent als partner. Schakel eventueel hulp in of volg een training.

Tip 3: vergroot de kans dat je “de ware” ook daadwerkelijk tegen het lijf loopt

Kijk eens kritisch naar je sociale leven. Mr. of Mrs. Right belt echt niet aan terwijl je op jouw bank zit te Netflixen. Vaak komen singles maar weinig andere singles tegen die een aantrekkelijke partner voor hen zouden kunnen zijn. Waar zij komen, komt die potentiële partner niet.

Ga eens na of er geen activiteiten te ondernemen zijn die jij leuk vindt en waar je ook potentiële nieuwe partners tegen kan komen. Verdiep je in de do’s en don’ts van het online daten of ga eens mee met activiteiten speciaal voor singles of bijvoorbeeld een singlevakantie.

Tip 4: leg contact

Als je een aantrekkelijke persoon ziet, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je ermee in contact komt. Als je wel aantrekkelijke mensen tegenkomt, maar geen contact legt, mis je veel goede kansen voor een nieuwe relatie. Het is belangrijk dat je je aandacht naar buiten richt en niet vooral met jezelf bezig bent. Door vooral in gedachten met jezelf bezig te zijn en je bijvoorbeeld af te vragen of je wel goed overkomt, mis je immers signalen die anderen naar je uitzenden. En lukt het niet om écht contact te maken.

Observeer. Kijken anderen naar je? Proberen ze meerdere malen oogcontact te maken? Wordt er naar je geglimlacht? Flirt er iemand met je? Allemaal signalen dat iemand graag met je in contact wil komen. Neem initiatief en stap op iemand af, ook al vind je het eng. Als je ooit een keer afgewezen wordt, ga je daar echt niet dood aan.

Tip 5: haal uit die date wat erin zit

Als je een date hebt, haal er dan uit wat erin zit. Anders loopt je de kans dat een tweede date er niet van komt terwijl je dat wel graag zou willen. Als die die tweede date er regelmatig niet van komt, ben je misschien wel te gespannen of durf je te weinig van jezelf te laten zien. Mogelijk is ook dat je te veel met jezelf bezig bent. Bijvoorbeeld met hoe je overkomt en wat de ander van je vindt. Of je bent te veel bezig met te beoordelen of de ander wel goed genoeg is en voldoende bij je past. Dit gaat in belangrijk mate ten koste van de sfeer en zorgt ervoor dat je geen echte verbinding kan maken.

Het belangrijkste doel van een date is dat je het leuk en gezellig hebt met elkaar. Als dat lukt, zal de ander je graag nog een keer willen zien. Wil je leren hoe je dates meer succesvol kunnen verlopen, kom dan naar onze training over dit onderwerp.

Tip 6: bouw een band op

Om een stap verder te komen in het datingproces richting een relatie, is het opbouwen van een warme, emotionele band heel belangrijk. Dit krijg je voor elkaar door je open en kwetsbaar op te stellen. Je hoeft bij de eerste en tweede date natuurlijk niet gelijk je hele hart te luchten. Maar iets van je gevoel en je emoties laten zien, heeft een enorm positief effect op opbouwen van die warme emotionele band.

Misschien heb je moeite om je kwetsbaar op te stellen. Onderzoek dan eens bij jezelf wat je tegenhoudt. Kijk eens of je bij je gevoel kunt komen. En of je kunt signaleren wat je raakt en wat je wilt of vindt. En kijk of je daar iets van kunt tonen. Het laten zien van positieve emoties zoals plezier, blijdschap, opwinding of verbazing, maar ook het tonen van “negatieve” emoties zoals verdriet en onzekerheid draagt bij aan het opbouwen van een band, ook al in het begin van het dateproces.

Tip 7: blijf uit de “friendzone”

Als je graag een relatie met iemand wilt, is het belangrijk dat je uit de “friendzone” blijft. Je wilt immers niet eindigen als vrienden in plaats van als geliefden. Als dat je overkomt, ziet de ander je tijdens het daten al snel niet meer als potentiële partner. Of de ander krijgt al snel het gevoel dat je verder niks wilt. Oorzaken hiervan kunnen zijn dat je de ander geen signalen geeft dat je geïnteresseerd bent, het vermijdt om spannende onderwerpen aan te snijden, dat je geen complimenten of waardering uitspreekt, of dat je die ander fysiek niet dichterbij laat komen.

Ook kan het zijn dat je het moeilijk vindt om de stap naar intimiteit te zetten. Mogelijk mis je ook signalen van de ander als deze dat wel meer wil. Om niet als “vrienden” te eindigen is het belangrijk dat je op het goede moment de stap naar intimiteit maakt. Laat de ander merken en voelen dat je ook seksueel in hem of haar geïnteresseerd bent. Dit betekent wel dat je ook het risico moet willen lopen om afgewezen te worden. Wil je leren hoe je aantrekkingskracht kunt creëren? Kom naar de workshop over flirten of de workshop over het creëren van aantrekkingskracht.

Tip 8: maak belemmerende relatiepatronen onschadelijk

Bij een bepaalde groep singles komt het nooit tot een relatie, of duurt een relatie nooit heel erg lang. De kans is groot dat de reden waarom het uitgaat uiteindelijk telkens op hetzelfde neerkomt. In dat geval is er sprake van een belemmerend relatiepatroon. Een voorbeeld hiervan is dat je telkens valt op eenzelfde type man of vrouw die moeite heeft om op stabiele wijze de band aan te gaan. Of dat je zelf de relatie steeds uitmaakt als het wat serieuzer wordt.

Mensen die dit overkomt, hebben vaak een onveilige hechtingsstijl en hebben daardoor last van bindingsangst of verlatingsangst. Als de partner emotioneel te dichtbij komt, gaat het “oude patroon” weer opspelen. Dit zorgt ervoor dat de relatie uiteindelijk weer beëindigd wordt door jouzelf of je partner. Als je je hierin herkent, is het goed eens bij jezelf te kijken wat jouw patroon is, zodat je deze kan doorbreken. Onze online training en training over dit onderwerp helpen je deze patronen en bijbehorende angsten te overwinnen.

Ben je benieuwd waar jij je nog kunt verbeteren t.a.v. het daten? Doe dan onze datingtest en je krijgt vele persoonlijke tips hoe jij gemakkelijker een nieuwe partner kunt vinden.

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved