Online training Naar een relaxte relatie vrij van bindingsangst en verlatingsangst

Zet nu concrete stappen om je bindingsangst en/of verlatingsangst te overwinnen. Reken af met onzekerheid, twijfels, benauwdheid en angst. Met de inzichten, kennis en vaardigheden die je in deze online training opdoet, leer je hoe je jezelf kan zijn in een liefdevolle duurzame relatie. 

Deze online training biedt je:

 • Inzicht in wat bindingsangst en verlatingsangst is, en hoe dat uitwerkt tijdens dates en in een relatie.
 • Bewustwording van wat jij doet als je gehinderd wordt door bindingsangst en/of verlatingsangst.
 • Inzicht in wat jij doet om niet-passende partners aan te trekken, en wat je kan doen om dat te veranderen.
 • Oplossingen die je helpen om belemmerende gedachten, voortdurende twijfels en piekergedachten hanteerbaar te maken.
 • Oplossingen die je helpen om nare gevoelens en emoties te verminderen, zoals onzekerheid, benauwdheid, beklemdheid, angst, weerstand en gevoelens van afwijzing.
 • Oplossingen op het gebied van gedrag, die je helpen om beter te communiceren met je date of partner, om om te gaan met verschillende verwachtingen, om een tempo te kiezen dat voor jou prettig is, en om minder in conflicten terecht te komen.
 • Nog veel meer tips en handvatten voor het aangaan van een fijne, liefdevolle en duurzame relatie.

Bekijk gratis Hoofdstuk 1

Krijg een goede indruk van deze online training door Hoofdstuk 1 gratis en vrijblijvend te bekijken. Daardoor krijg je al een goed inzicht wat bindingsangst en verlatingsangst zijn.

Online training Bindingsangst Verlatingsangst

Hoe werkt onze online training

Wanneer

Je werkt aan aan het overwinnen van jouw bindingsangst of verlatingsangst wanneer het jou uitkomt.

Tempo

Je werkt in je eigen tempo. Je kunt net zo snel of langzaam gaan als je zelf wilt.

Kennis en ervaring

De training is gebaseerd op meer dan 10 jaar praktijkervaring en vele wetenschappelijke onderzoeken.

Overal te volgen

Je kunt de training overal volgen: op je tablet, mobiel of desktop. Hij werkt op al je apparaten.

Veilig

We hebben een veilige besloten leeromgeving waarin je de training kunt volgen. Al je gegevens zijn veilig.

Door ervaringsdeskundigen

Onze trainers zijn zelf ook ervaringsdeskundigen en begrijpen wat het is om bindingsangst of verlatingsangst te hebben.

Niet tevreden? Geld terug

Ben je niet 100% tevreden over deze online training? Als je ons binnen één maand na aankoop een e-mail stuurt krijg je al je geld terug. Dus je loopt geen enkel risico.

Nu tijdelijk van €245,- voor €195,-

Mark vertelt over zijn bindingsangst

Trainers Meinou Lambeck en Hans Gierkink

Beide trainers hebben meer dan 10 jaar ervaring als coach en trainer. Zij hebben beide een eigen coachingspraktijk speciaal voor singles. Zij werken daarin dagelijks met mensen die last hebben van bindingsangst of verlatingsangst. Daardoor weten zij precies wat in de praktijk werkt om bindingsangst of verlatingsangst daadwerkelijk te overwinnen. Meinou Lambeck en Hans Gierkink zijn regelmatig te zien in de media over dit onderwerp, en hebben onder andere meegewerkt aan de online training van Psychologie Magazine.

Inhoud van de training

Hoofdstuk 1 Bindingsangst en verlatingsangst, wat is het?
In dit hoofdstuk leggen we uit wat bindingsangst, verlatingsangst en onveilige hechting zijn en waar het vandaan komt. Ervaringsdeskundigen vertellen hoe bindingsangst en verlatingsangst in de praktijk uitwerken. En je kunt zelf een test doen die je inzicht geeft in hoe bindingsangst en verlatingsangst bij jou spelen.

Hoofdstuk 2: Wat zijn jouw patronen?
In dit hoofdstuk ontdek je waarom jouw liefdes, dates en relaties telkens eindigen. Je krijgt inzicht in welke onderliggende patronen bij jou spelen, die voorkomen dat jij in een liefdevolle duurzame relatie terecht komt. En we geven je de eerste handvatten om dat anders aan te pakken.

Hoofdstuk 3 Werken aan oplossingen
Je hebt ontdekt waar jouw bindingsangst en/of verlatingsangst vandaan komt en wat jouw patronen zijn. In dit hoofdstuk introduceren we de drie gebieden waarop we oplossingen geven. In de daaropvolgende hoofdstukken gaan we concreet met deze oplossingen aan de slag.

Hoofdstuk 4 Oplossingen voor belemmerende gedachten en overtuigingen
In dit hoofdstuk word je je bewust van de belemmerende “grootdenk”-gedachten die jij hebt over jezelf, de ander en de relatie. Je leert jouw negatieve gedachten en twijfels om te zetten in behulpzame gedachten. We bieden je hiermee een manier om meer ontspannen en realistisch in de beginnende relatie te staan.

Hoofdstuk 5 Oplossingen om om te gaan met nare gevoelens en emoties
In dit hoofdstuk gaan we in op hoe je het beste kunt omgaan met gevoelens en emoties die door bindingsangst en verlatingsangst opgeroepen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan benauwdheid, twijfel, onzekerheid, weerstand en angst om de ander kwijt te raken. Je leert een methode om te zorgen dat de emoties je niet overspoelen. En je krijgt inzicht in welke triggers emoties oproepen, en hoe je die kan verminderen.

Hoofdstuk 6 Oplossingen om ander effectiever gedrag in te zetten: Communiceren met je date of partner
Om je bindingsangst en verlatingsangst hanteerbaar te maken, is het belangrijk om ander, effectiever gedrag in te zetten. In dit hoofdstuk komen vele herkenbare voorbeelden voorbij van hoe je je beter wel en niet kan opstellen richting je date of partner. Effectieve communicatie is een belangrijke sleutel voor veiliger gedrag. Je leert daarom technieken om je behoeften, wensen en verwachtingen met je date of partner te bespreken. Zonder dat het in onderlinge ruzie of irritaties uitmondt of dat je de ander meteen wegjaagt.

Hoofdstuk 7 Tot slot
In dit laatste hoofdstuk geven we je nog verdere handvatten om helemaal klaar te zijn voor die leuke relatie zonder angsten.

Hieronder reacties van deelnemers aan de proefversie van deze online training.

6 reacties op “Online training Naar een relaxte relatie vrij van bindingsangst en verlatingsangst

 1. Ik was hier naar op zoek, het was een verademing om antwoorden te krijgen. Precies de stappen en vragen die ik nodig had! De informatie was heel duidelijk en met name de filmpjes vond ik heel fijn.
  Hiervoor had ik niet duidelijk waar het mis ging. Door de training kwam ik erachter dat het niet alleen aan de mannen ligt waardoor het steeds zo vervelend loopt in mijn relaties. Ik was zelf niet open en eerlijk over mijn behoeftes en wensen in relaties, en probeerde mij perfect voor te doen zodat hij niet zou afknappen. Ik heb geleerd wat ik anders kan doen.
  De handvatten helpen mij ook in de beginnende relatie die ik nu heb. We lossen het probleem nu op in plaats van dat we verder uit elkaar drijven. Het is echt een meerwaarde en geeft mij vertrouwen dat ik wél normaal kan reageren.

 2. Vaak ben ik al snel uit beginnende relaties gestapt omdat de emoties die omhoog kwamen te heftig werden. Dat is nu anders. Ik zit nu weer in een beginnende relatie, geholpen door mijn coach, die mij ook attent maakte op de online training. Ik vond het prettig dat ik het in eigen tijd en tempo kon doorlopen en heb er ook het één en ander uitgehaald waar ik wat aan heb. Zo lukt het me nu beter om mijn bindingsangst niet te hoog op te laten lopen. Ook herken ik nu goed wanneer het speelt en kan ik daar beter op inspelen door afstand te nemen, waardoor de bindingsangst weer zakt. Ik ben zelf werkzaam als psycholoog en ik neem elementen uit de training mee in mijn werk om zo cliënten met gerelateerde problematiek verder te helpen. En ik ben blij om te kunnen zeggen dat ik nog steeds bij deze lieve man ben.

  Esther

 3. Ik heb inderdaad geleerd wat bindingsangst inhoudt en hoe zich dat bij mij uit. En handreikingen gekregen om eraan te werken. Bovendien heb ik inzicht gekregen in relatiepatronen en hechtingsstijlen. Ik zit in een beginnende relatie, dus ik ben er flink mee bezig.

 4. Ik herkende veel in de online training. Zo ben ik snel geneigd mijn gevoelens bij de ander neer te leggen i.p.v. er zelf mee te dealen, ik raak snel helemaal in de war van al die gevoelens. Deze training helpt mij om dit te ontwarren en bij mezelf te blijven. ik kan de training er elke keer weer even bij pakken als ik aan het daten ben.

 5. Ik wist er al redelijk veel van, maar deze cursus onderscheidt zich door de praktische focus. De illustraties zijn heel goed, zoals die van het vat waar veel of weinig uitloopt. Maakt veel duidelijk. De focus op oefeningen en praktische situaties maakt dit heel anders dan het lezen van een boek.

 6. Ik vond het een heel interessante cursus. Ik zeg eerlijk dat het overgrote deel bestond uit punten van herkenning en ervaring. Af en toe ook een eye-opener. Het precies onder woorden brengen helpt daarbij wel degelijk extra. Ik denk nu veel sneller te kunnen anticiperen op valkuilen en creatief te kunnen schakelen voor oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved