Coach Hans over: Optimistisch en naïef op de snelweg en bij het daten

Singlecoach Hans Gierkink

Een paar weken geleden reden Meinou en ik terug van onze singleweek “de 5 sleutels naar een nieuwe relatie” die we elk jaar geven. We waren onderweg van landgoed Préau in Frankrijk naar huis. We hadden een heerlijke week gehad met 12 singles die prachtige stappen in hun ontwikkeling hebben gemaakt. De zon scheen, en we zoefden met ons dak open heerlijk door de glooiende heuvels van Frankrijk.

De volgende conversatie vond plaats:

Meinou: “Wat een donkere wolken daar in de verte”.
Ik: “Er komen ook al van die slierten uit, tot de grond, vast stortbuien”.
Meinou: “Daar moeten we niet in terecht komen met ons open dakje”.
Ik: “Asjeblieft niet, dan verandert het interieur van onze auto in een badkuip… Maar volgens mij rijden we er links langs heen.”
Meinou: “Zullen we hier toch maar even van de snelweg af gaan om het dak dicht te kunnen doen?”
Ik: “Nee joh, het komt wel goed, zeker als we harder blijven rijden dan 80 km/per uur. Dan waait de regen over de auto heen. Dat ging tot nu toe altijd nog goed”.

Opeens begon het toch te regenen… harder en harder… een echte wolkbreuk. Iedereen voor ons begon te remmen en steeds zachter te rijden. Inhalen om toch weer boven de 80 km/per uur te gaan rijden was vragen om een close ontmoeting met de vangrails. De enige oplossing was om toch maar heel zachtjes te rijden en te proberen snel het dak dicht doen.

Terwijl we dat deden, leek het alsof iemand 10 douchekoppen boven ons opengedraaid had. Op het moment dat we eindelijk het dak dicht hadden gekregen, waren we compleet doorweekt. Hetzelfde gold voor het interieur van onze auto…. Gelukkig zijn we collega’s en geen stel, anders was dit het ideale moment geweest voor een flinke echtelijke ruzie.

Ik ben van nature heel optimistisch. En ik vind het vaak ook wel fijn om niets te hoeven veranderen. Maar soms krijg je dan toch een koude douche, en dit keer dus wel heel letterlijk. Dit deed me denken aan de tijd dat ik single was. Ik had ook toen vaak de neiging om te denken dat het vanzelf wel goed komt, ondanks de “donkere wolken” die steeds duidelijker werden. “Gewoon wachten tot je de juiste vrouw (of man) tegenkomt. Dan wordt je verliefd en dan weet je dat het goed zit.” Dat is wat ik regelmatig hoorde en ook heel naïef geloofde.

Maar ondertussen werd ik gewoon telkens verliefd op de verkeerde. Toen ik het eindelijk zat was, ging ik pas echt met mezelf aan het werk. Van het “gebaande pad” af, daar waar de meeste singles lekker blijven geloven in het romantische beeld van die ene ware en hopen dat het vanzelf goed komt.

Met mezelf aan de slag gegaan betekende “gaan doen”, in plaats van alleen maar wachten en hopen. Net als de 12 singles waarmee we in Frankrijk zaten. Je eigen beperkingen onder ogen durven zien en er mee aan de slag gaan. Niet meer telkens die koude douche van mislukte dates en relaties. Voor mij heeft dat toen geresulteerd in een fijne duurzame relatie. We hebben er alle vertrouwen in dat de singles die onze week in Preau volgden de komende tijd ook hele mooie stappen in die richting gaan maken.

Ik moet alleen nog leren dat ik ook letterlijke donkere wolken in de verte serieus moet nemen en op tijd van de snelweg af moet. Wat ga jij doen om jezelf de volgende koude douche te besparen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van al het dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved