Singlecoach Hans: wat ik niet kan krijgen is het leukst!

En alles wat niet goed voor me is, is het aantrekkelijkst.
 
Vorige week in Oostenrijk stond ik tussen de heerlijk ruikende repen chocolade in de Milkafabriek. Uiteraard kon ik het niet laten een heleboel “souvenirtjes” mee te nemen… en op te eten! Rond etenstijd later op de dag was die salade toch een stuk minder aantrekkelijk. 
 
Dit gedrag herken ik nog wel van vroeger in de liefde. De meisjes die ik niet kon krijgen of niet goed voor me waren, waren toch wel het meest begeerlijk. Die wilde ik! De aardige, leuke en stabiele meisjes die mij ook interessant vonden liep ik straal voorbij. Gevolg: single blijven of heel veel ellende. 
 
Veel cliënten van ons vertonen hetzelfde gedrag als ik vroeger. Die spannende stoere man (die zich niet kan binden) of die mysterieuze knappe dame (die onberekenbaar blijkt) is veruit het leukst. De warme empatische man of vrouw met veel commitment komt in vergelijking met die ander wel heel saai over. 
 
Maar uiteindelijk lukt het met die laatste categorie een stuk beter om een fijne duurzame relatie te krijgen. En voel je je op de lange termijn veel beter en gelukkiger. Net als na het eten van een lekkere zelfgemaakte maaltijdsalade in plaats van die reep chocolade van 500 gram. Dus houd ook je hoofd er eens bij en ga niet alleen af op je impulsen en verlangens!
Singlecoaching Meinou over …ghosting
Ik was laatst ik op een feestje en praatte gezellig met een onbekende man. Opeens, zo ongeveer midden in een zin, draaide hij zich om en liep op iemand anders af. Geen “sorry, ik zie een bekende”, geen “ik ga weer even verder”. Niets. Ik was verbijsterd. En daarna afwisselend onzeker (had ik iets verkeerds gezegd?), verbolgen (wat onbeschoft!) om uiteindelijk te berusten in: hij zal wel geen sociale vaardigheden hebben.

Hoewel dit in het “echte leven” niet vaak voor komt, bedacht ik me dat dit online maar al te vaak gebeurt. In de dating-wereld is er zelfs een officiële term voor: ghosting. De ander laat na langdurig chatten, of zelfs na een of twee dates, ineens niets meer horen. Ook daar kan ik er moeilijk aan wennen. Bij mijn coachklanten zorgt het regelmatig voor veel twijfel, onzekerheid en soms geknakte ego’s, en dat kan ik goed begrijpen.

Mijn verklaring: het is voor veel mensen erg moeilijk om iemand af te wijzen, dus kiezen zij de gemakkelijkste weg. Maar is het echt zo moeilijk? Aan het tinderen? “Ik ga weer even verder, gezellig even gechat te hebben” schept al duidelijkheid.  Na een date? “Ik kan niet precies uitleggen waarom, maar ik wil het toch bij deze date laten.” zorgt al voor minder onzekerheid bij de ander. Mijn devies: wijs af hoe jij afgewezen wilt worden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

MEER OVER COACHING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved