Praktijkverhalen en Ervaringen

Vele singles zijn je al voorgegaan in een coachingstraject. Lees de praktijkverhalen en ervaringen die de deelnemers bij ons hebben opgedaan. Lees ook de veelvoorkomende vragen van onze coachees.

Joyce: ik gaf een ander soort man een kans

Mijn daten en relaties bestonden vooral uit aantrekken en afstoten. Ik had de hoop op een relatie volledig opgegeven, totdat ik Hans en Meinou ontmoette.

Robin: ga ik aan mezelf werken?

Moest ik accepteren dat een duurzame relatie niet voor mij weggelegd was of zou ik echt aan mezelf gaan werken?

Femke: ik leerde daten zonder druk

Als ik aan het daten was, kwam er altijd een moment dat het voor mij te dichtbij kwam. Ik legde mezelf veel druk op als ik nog niet wist wat ik voelde.

Hoe William de sleutel tot zelfliefde vond

Voor mij draaide het vooral om zelfliefde. Ik realiseerde me dat ik eerst mezelf als waardevol moest beschouwen voordat ik een partner kon vinden.

Jill: ik heb mijn angsten getrotseerd

Ik geloof in persoonlijke ontwikkeling, en wat je aandacht geeft groeit. Ik was bezig met daten en “hoe het moet” maar kwam er niet uit. Het is gelukt om ‘out of my comfortzone’ te gaan.

Petra: De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Mijn probleem was dat als iemand dichterbij kwam in een beginnende relatie, ik in paniek raakte. Dat begon al op mijn 15e.

Thijs: ik wilde anderen geen pijn meer te doen

Als het om relaties ging lukte het mij niet om het überhaupt langer vol te houden dan drie dates. Daarna was ik eigenlijk al weg. Ik pakte het niet serieus aan en ging dan scharrelen.

Oscar: Ik pakte mijn oude patronen aan

Het lukte me niet relaties goed te houden over een langere tijd. Het daten ging me altijd gemakkelijk af. Maar ik had altijd twijfels als ik een wat langere tijd een relatie zat.

Merel: ik weet nu hoe ik met mijn angst om kan gaan

Ik kwam er achter dat ik mannen selecteerde op basis van verkeerde criteria, die niets zeiden over of je een fijne relatie kan hebben. Vaak gaven uiterlijkheden bij mij de doorslag.

Joost: wil een stabiele relatie zonder stress

Joost over zijn coachingstraject: Aan de ene kant wilde ik graag heel snel op relatievlak en aan de andere kant liep ik er vaak hard van weg. Er was nooit […]

Maria: ik viel op onbereikbare mannen

Als ik een leuke man tegenkwam, trok hij zich na maanden daten terug. Het was lastig om een afspraak e maken. Vaak werd als reden gegeven dat hij twijfels had of niet verliefd was.

Zoë: Waarom lukte het steeds niet?

Ik liep telkens vast. Dat kwam omdat ik keer op keer met mannen aan het daten was waarbij na een korte periode van drie of vier maanden uiteindelijk bleek dat er geen relatie in zat.

Hugo: ik was bang voor afwijzing & intimiteit

De liefde. Een vriendin. Vanaf jonge leeftijd was dit één van mijn grote wensen. Door een al vanaf jonge leeftijd aanwezige verlammende angst voor afwijzing (en intimiteit), was de friend […]

Patrick: ik stond er niet alleen voor

Ik had niet zo veel moeite met het krijgen van een relatie. Maar als ik eenmaal in een relatie zat, kwam ik er achter dat we niet zo goed bij elkaar pasten. Daardoor gingen die relaties telkens weer uit.

Ilse: ik dacht dat er iets mis met me was

Daten was voor mij niet zo’n probleem. Het leverde over het algemeen leuke ontmoetingen en gezellige avonden op. Soms kwam het tot meerdere dates, of korte relaties, maar eigenlijk nooit tot een échte relatie.

Pleun: ik kies voor een goede relatie met mezelf

Ik liep vast in het verleden doordat ik wel wist wat voor man bij me paste, maar daar niet naar handelde. Ik ging er mee door omdat ik dacht: ik ben niet interessant genoeg.

Ralph: ik heb rust en zelfvertrouwen gekregen

Ik was bang voor afwijzing en nam daarom geen initiatief. Als ik dan wel probeerde contact te maken, maakte ik er een spel van. Hierdoor kwam ik onduidelijk en verwarrend over. Ik weet nu dat dat niet veilig was ...

Marja: ik wil niet meer dezelfde fout maken

Ik ben pas gescheiden. Dit was al de tweede relatie van mij die stuk liep. Ik heb één keer samengewoond en ben dus daarna nog één keer getrouwd geweest. Ik begon het bij mezelf te zoeken en wilde er graag iets aan doen.

Paul: Ik heb nu een man die voor mij gaat

Mijn partners waren veelal koel en afstandelijk. Daar viel ik op. Ze hadden geen commitment naar mij toe. Ik reageerde vooral vanuit mijn verlatingsangst, zocht veel bevestiging en wilde te graag.

Jacqueline: ik viel op de verkeerde personen

In het verleden liep ik vast, doordat ik op de verkeerde personen viel: degenen die spannend waren, niet echt voor een relatie met mij gingen. Ik heb gewerkt aan mijn relatiewaarden.

Carola: ik hoef het niet alleen op te lossen

Ik liep vast op drie punten: ik durfde me door slechte liefdeservaringen niet meer kwetsbaar op te stellen, ik had onverwerkt verdriet waar ik zelf niet uitkwam en ik ben erg kritisch op mezelf.

Annemarie: het is gelukt!

Ik wilde heel graag die fijne, warme, lieve man, maar het lukte steeds niet. Rond december 2015 werd ik mij bewust van mijn patronen. Wanneer ik iemand ontmoette, dacht ik na de eerste date: ”We zien wel”. Ik was nooit echt enthousiast of soms heel even.

Mark: ik was bang teleurgesteld te worden

Ik vond het moeilijk om een leuke vrouw aan te spreken en richting relatie te gaan. Als ik een leuke vrouw zag, was ik bang teleurgesteld te worden, dus begon ik er vaak niet aan om haar aan te spreken. Tegelijkertijd was ik bang dat als zij geïnteresseerd zou zijn, ik mijn vrijheid kwijt zou raken.

Yvonne: ik saboteerde mezelf

Ik wilde heel graag een fijne relatie, maar als ik die dan eenmaal had verdween die leuke zelfstandige vrouw met een druk eigen leven achter een muurtje van pleasen en claimen. Ik koos voor veilige opties die me soms een relatie opleverden, maar nooit uitgroeiden tot een stabiele, langdurige relatie.

Lizeanne: iemand die er 100% voor gaat

Ik paste me teveel aan aan mijn partner. Ik wilde dat hij me leuk vond en gaf mijn grenzen en behoeftes niet aan. Veel mannen wilden geen serieuze relatie. Dan was het een paar maanden leuk maar het ging niet verder/dieper. Hierbij speelde mijn bindingsangst zeker een rol.

Sofie: zoveel meer zelfvertrouwen

Mijn angst om de ander kwijt te raken overheerste de relatie. En ik wist niet goed wat ik precies belangrijk vond in een relatie. Ik maakte verkeerde keuzes en had moeite om grenzen te stellen, waardoor ik relaties met voor mij verkeerde mannen liet voortduren.

Anneke: na 10 jaar een duurzame relatie

Het lukte mij al tien jaar niet een ‘duurzame’ relatie aan te gaan. In die tien jaar heb ik veel dates gehad, waarbij ik meestal na één of twee keer aangaf het erbij te willen laten. Zo’n acht keer leidde het tot een korte relatie, waarbij de ene keer de man in kwestie en de andere keer ik de interesse verloor.

Ronald: geleerd waar mijn blokkades liggen

Zelf had ik een aantal stappen ondernomen om iemand te vinden, maar deze leverde geen resultaat op. Zo heb ik in het verleden al een keer een andere singlecoach ingeschakeld, maar over haar werkwijze was ik niet te spreken. Dus ik was een beetje sceptisch geworden.

Maarten: het liep steeds op vriendschap uit

Ik wist ten eerste niet goed hoe ik een fysieke relatie kon aangaan met een vrouw - het liep steeds op vriendschap uit. Door mijn verlatingsangst was ik ook heel erg bezig met hoe ik me moest gedragen en daten was emotioneel zwaar voor mij.

Mirjam: ik wist dat ik 'iets' niet goed deed

Ik neem je mee in het verleden waarbij diverse relaties op de klippen liepen. De meeste door mij beëindigd. De laatste nu ongeveer 3 jaar geleden. Dat was het moment geweest dat ik definitief voor mijzelf ging kiezen.

Ivo: ik voel me niet meer die onzekere man

Al mijn hele leven single kwam ik bij Hans terecht, vastbesloten echt wat te gaan doen aan die single-status. In het kennismakingsgesprek kreeg ik direct wat praktische tips voor de speeddate-avond later die week. Dat leverde een match op, helaas is het niks geworden.

Geert: ik had gebrek aan zelfvertrouwen

Toen ik twee jaar na mijn scheiding nog steeds geen nieuwe relatie had, terwijl ik dat toch graag wilde, begon ik me af te vragen of er geen coaches waren, die je hiermee konden helpen. Dat bleek nog niet zo makkelijk, maar gelukkig kwam ik bij de site van Meinou en Hans terecht.

Linda: een pittig en waardevol proces

Een halfjaar was ik bewust op zoek naar een partner, maar het wilde niet zo lukken. Mijn lat-relatie had ik uitgemaakt, omdat ik na een aantal jaren nog steeds het gevoel had dat we niet bij elkaar pasten. Nadat het uit was, had ik een tijdje minder interesse in een liefdesleven.

Praktijkverhalen Singlecoaching

Vele singles zijn je al voorgegaan in een coachingstraject. Meestal lukt het om een flinke stap vooruit te zetten zodat ze goed in staat zijn een prettige en duurzame relatie […]

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved