Ik sta er niet alleen voor

Patrick is gecoacht door Singlecoaching en kijkt terug op zijn coachingstraject.

Waar liep je vast in het krijgen en vasthouden van een relatie?

Ik had niet zo veel moeite met het krijgen van een relatie. Maar vaak, als ik eenmaal in een relatie zat, kwam ik er achter dat we niet zo goed bij elkaar pasten als ik in het begin dacht. Daardoor gingen die relaties telkens weer uit. Mijn vriendinnen waren altijd een stuk jonger en minder volwassen dan ik. En als een vrouw een stuk jonger was, ging ze gemakkelijker mee met wat ik graag wilde en wat ik aangaf . Dat zorgde ervoor dat ik de controle beter kon houden en me niet zo onzeker hoefde te voelen.

Speelde bindingsangst of verlatingsangst ook nog een rol bij jou?

Verlatingsangst in zekere mate wel. Tijdens het daten en in de relatie wilde ik heel graag weten wanneer we weer gingen afspreken. Als er even weinig contact was, raakte ik snel in de stress. Ik had heel veel moeite om mijn geduld te bewaren en niet heel veel contact te willen zoeken. Ik merkte verder bijvoorbeeld dat als het uit werd gemaakt door mijn vriendin, ik daar heel moeilijk overheen kon komen.

Waarom ben je naar de singlecoach gegaan?

Omdat ik een drietal relaties achter de rug had die mij 12 jaar bezig hebben gehouden. Als dan je laatste relatie ook een aantal keren aan en uit gegaan is, komt je op een punt dat je denkt: nu wil ik het een keer goed doen. Ik zit nu op een leeftijd dat het belangrijk is dat het goed gaat. Ik wil niet nog een keer zoveel jaren weggooien. Dan maar liever de zorgvuldige aanpak met behulp van een coach.

Wat voor twijfels had je voordat je naar de singlecoach ging?

Mijn grootste twijfel was natuurlijk: gaat het me wel echt helpen, gaat dit wel echt een goede relatie opleveren. Dat is iets wat me wel bezig heeft gehouden. Wat we over de drempel heeft geholpen is het kennismakingsgesprek. Dat gaf me een goed gevoel. Ik merkte ook in het gesprek dat er wel een aantal dingen waren waar ik aan moest werken. Ook was er een goed aanbod van workshops die me daarbij gingen helpen. Dat was een goede combinatie met coaching.

Waarom ben je uiteindelijk met Singlecoaching.nl in zee gegaan?

Het totale aanbod in Nederland wat betreft coaching op dit vlak vond ik wel tegenvallen. Als je gaat zoeken merk je dat er weinig goede coaches zijn t.a.v. het aangaan van een relatie. Verder wilde ik graag een coach in de buurt en toen kwamen jullie al heel snel als eerste naar voren.

Waar heb je het meest aan gehad?

Wat mij heel erg geholpen heeft, is dat je er niet alleen voor staat. Dat je continu de mogelijkheid hebt om hulp te vragen: ik zit nu in deze situatie, hoe moet ik hiermee om gaan? Je maakt samen een plan en dan doe je het ook. Je krijgt in dat opzicht continu een duwtje in je rug. Dat is iets waar ik heel erg veel aan heb gehad.

Vooral het in kaart brengen van de relatiewaarden heeft mij veel inzicht gegeven. Het gaf mij duidelijkheid over waarom mijn vorige relaties veelal stuk liepen en waaraan een relatie moet voldoen om het wel een goede kans te geven. Daardoor ben ik veel selectiever geworden en anders gaan kiezen.

Wat was het belangrijkste omslagpunt?

Nadat ik goed inzicht gekregen had in mijn relatiewaarden, wist ik wat voor vrouw echt bij me past. Dat het er niet om gaat om heel veel vrouwen te leren kennen, maar dat het er om gaat om een vrouw te ontmoeten waarmee het echt zou kunnen werken. Wat mij heel erg geholpen heeft is de “hands-on” aanpak. Het samen doen, werken aan een profieltekst, goede foto’s en het selecteren van datingsites om in contact te komen met de juiste vrouwen.

Hoe is het nu?

Ik heb met jullie hulp op een datingsite Daphne gevonden. De klik was er meteen. De eerste dates waren supergaaf en er waren hele mooie gevoelens. Daarna liep het als vanzelf. Ik heb nu een fijne relatie met haar.

Hoe heb je de workshops ervaren?

De workshops vond ik super nuttig. Het is heel leuk om te volgen omdat je met allemaal gelijkgestemden bent. Je hebt ook de gelegenheid om veel met elkaar te praten tijdens een broodje of een kop koffie. Dat was voor mij ook heel erg nuttig. De inhoud van de workshops vond ik ook bijzonder goed. Ik voelde in het begin wel een drempel om in een groep aan de slag te gaan. Maar dan moet je je realiseren dat iedereen die drempel heeft. Bij binnenkomst zie je dat mensen elkaar heel snel opzoeken, het ijs snel gebroken is en dat het uiteindelijk reuze meevalt.

Heb je nog zaken geleerd die je ook in andere situaties toe kunt passen?

Wat ik geleerd heb is niet altijd direct vanuit de emotie te reageren, maar eerst wat afstand te nemen van de situatie. Bijvoorbeeld als ik me gekwetst voel door iemand. Dat kan ik ook in mijn werk toepassen.

Wat voor type mensen zou je dit ook aan kunnen raden?

Mensen die echt serieus aan de slag willen met het krijgen van een goede relatie en die keer op keer in relaties terecht gekomen zijn die vastliepen of stuk gingen. Of als je niet eens aan een relatie toekomst omdat het bij het daten al telkens mis loop. Hen kan ik dit van harte aanbevelen.

Wil je weten hoe we jou ook naar een fijne duurzame relatie kunnen begeleiden? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek

Via onze coaching geven wij veel mensen belangrijke inzichten en leren wij hen hoe ze een fijne duurzame relatie aan kunnen gaan. Kom langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved