BLOG Coach Hans over …moed!

Daten… op een bepaald moment moest ik toch echt voor mezelf erkennen dat ik daar niet goed in was. Ik besloot toen schoorvoetend aan mezelf te gaan werken. De eerste stap was het lezen van het boek “Hoe versier ik het”. Toen ik dat aan mijn vrienden vertelde, kreeg ik veelal de reactie: “dat heb jij toch niet nodig” en “de ware kom je vanzelf wel tegen”.

Je snapt dat die reacties me niet bepaald verder hielpen. Toch ben ik trainingen gaan volgen op het gebied van sociale vaardigheden en ben ik veel gaan oefenen. Met als resultaat dat het daten een stuk beter ging! Toen er vervolgens verlatingsangst boven kwam, was ik hier een stuk minder open over naar de meeste vrienden.

Aan de houding van veel mensen dat het raar is om aan je relatievaardigheden te werken is nog niet veel veranderd merk ik helaas. Daar kan ik soms best boos om worden…

Dat je gezien wordt als een “sukkel”, prutser of loser als het met daten en relaties niet vanzelf gaat.

Mensen die voor het eerst naar onze workshops komen denken soms dat ze de enige normale persoon zullen zijn tussen 14 “sukkels of nerds”. Als ze er eenmaal zijn, merken ze al heel snel dat ze tussen heel normale leuke en sociale mensen zitten. Mensen die ook moeite hebben met één aspect van hun leven, het vinden van een partner die goed bij ze past.

Het krijgen van een relatie moet kennelijk nog steeds van zelf gaan. Voor 40% van de Nederlanders gaat het echter niet vanzelf, net als bij mij toen het geval was. Net als hoogtevrees of angst voor spreken in het openbaar: het gaat niet vanzelf over. Er is moed voor nodig dat voor jezelf te erkennen. Je moet een drempel over om er wat aan te doen en hulp te zoeken. Maar juist als je die moed hebt en aan jezelf gaat werken, kun je flinke stappen zetten. Dan kun je wel die leuke fijne relatie krijgen waar je altijd al van gedroomd hebt. Of wacht je liever tot je 70 bent en het vanzelf over gaat? Kijk eens waar jij vast loopt en zet ook die eerste stap, net als ik destijds!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

MEER OVER COACHING

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved