BLOG Coach Meinou: de (on)gelukkige single

Ik weet nog wat ik dacht toen ik een vroegere relatie uitmaakte: “Is dit wel een goed idee? Ben ik niet te veeleisend? Zodirect blijf ik voor altijd alleen!” Net als veel anderen dacht ik dat mijn leven een stuk ellendiger zou worden als single.

Een idee dat nog steeds optimaal gevoed wordt door media, sprookjes en romantische films. Het ultieme geluk is immers: een relatie. Niet voor niets krijg je als single goedbedoelde handreikingen van je gesettelde vrienden en familie:” Ik heb nog wel een (10-jaar oudere, saaie) collega die ook single is, zal ik je koppelen?” En niet voor niets denken sommige coachklanten dat al hun geluk afhangt van het vinden van een partner. Iedereen is er van overtuigd dat een relatie gelukkiger maakt. Toch blijkt uit Amerikaanse cijfers dat singles gemiddeld niet ongelukkiger zijn dan getrouwde mensen!

Kun je dan beter single blijven? Nee. Tenminste niet als je net als ik de verbondenheid en intimiteit van een relatie belangrijk vind. Wat echter wel essentieel is, is een goede relatie! Mensen met een goede relatie rapporteren meer geluk en zelfs ook een betere gezondheid. Ik heb moeten uitzoeken wat een goede relatie was. En wat voor mij persoonlijk belangrijk was om me goed te voelen in een relatie en deze ook goed te houden. Ik help graag anderen om dat ook te vinden. Op naar het geluk!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

MEER OVER COACHING

2018-10-12T10:58:51+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.