Ilse dacht dat er iets mis met haar was

Daten was voor Ilse nooit een probleem, maar eenmaal in een relatie merkte ze dat ze steeds weer afknapte op verschillende dingen. In het coachingsprogramma “Laat de liefde werken” leerde ze om er meer op te letten of iemand echt bij haar past. En zich niet te laten meespelen door twijfels. In haar huidige relatie zoekt ze juist de verbinding op.

Waar liep je vast in het verleden bij het vinden/vasthouden van een relatie?

Het daten was voor mij niet zo’n probleem. Het leverde over het algemeen leuke ontmoetingen en gezellige avonden op. Soms kwam het tot meerdere dates, of korte relaties, maar eigenlijk nooit tot een échte relatie. Op dat punt leek het dan net niet tot bloei te komen. Ofwel ik werd zelf niet verliefd en voelde niet genoeg, of de ander niet. Hoe dat kwam wist ik eigenlijk niet precies. Ik had niet het idee dat ik te kritisch was, want ik date met veel verschillende mannen en stond daar voor mijn gevoel ook open voor. Over het algemeen vond ik de mannen die voor mij vielen vaak niet aantrekkelijk genoeg, en de mannen die ik dan wel erg leuk vond, vielen uiteindelijk niet voor mij. Dus ergens ging er wat mis.

Waarom ben je naar de singlecoach gegaan?

Omdat ik wel heel graag een relatie wilde, en zo langzamerhand het gevoel kreeg dat er iets mis met me was. Geen fijn gevoel. Ik had helemaal geen idee dat er single coaches bestonden, heel toevallig vertelde iemand me hierover. Die persoon had een erg goed gesprek gehad met Meinou waarin ze veel inzichten en tips had gekregen die ze – als ervaren dater – echt niet verwacht had. Ik dacht zelf eigenlijk ook dat niemand mij over daten nog veel zou kunnen vertellen… Totdat ik vervolgens op de website van single-coaching ging kijken. Dat was voor mij direct een feest der herkenning. De artikelen en blogs die ik las hadden bijna allemaal over mijzelf kunnen gaan. Had ik dit maar jaren eerder gelezen, dat had me veel inzicht gebracht, maar ook het gevoel niet alleen hierin te zijn. De specifieke en herkenbare situaties die daar beschreven worden maakten me daarnaast erg nieuwsgierig naar de oplossing: blijkbaar hadden ze een duidelijke oorzaak, en was er dus ook een manier om er wat aan te doen.

Waarom ging je met Meinou in zee?

Ik heb Meinou eerst bestookt met een hele vragenlijst…Want ondanks dat de website me erg aansprak was ik nog wel erg kritisch of dit nu echt zou werken en vond ik het coachingsprogramma ook een flinke investering. Meinou overtuigde mij ervan dat ik echt wat zou kunnen leren en verbeteren op een aantal punten. In ons eerste gesprek had ik al het gevoel dat ze precies de kern raakte en besloot ik vol voor het gehele traject te gaan.

Waar heb je aan gewerkt bij jezelf? Wat is er veranderd? Hoe was het toen je begon, hoe is het nu?

Ik ben erachter gekomen dat het snel ‘afknappen’ op onbeduidende dingen als ‘lelijk haar’, een irritant lachje, flauwe grappen een signaal van bindingsangst kan zijn. Daardoor ga je iemand al snel door een negatieve bril bekijken en hem steeds minder leuk of aantrekkelijk vinden. Ik heb ook geleerd waar je op moet letten als je wilt weten of iemand echt bij je past en dat bepaalde overtuigingen die ik had over relaties helemaal niet realistisch zijn. Maar vooral dat jezelf kwetsbaar durven opstellen pas echt zorgt voor verbinding en verdieping van je relatie. Anders blijft het inderdaad elke keer op datzelfde punt hangen. Ik heb gemerkt dat het kwetsbaar opstellen nog wel een leerpuntje blijft, maar ben er wel beter in geworden.

Hoe heb je het coachingstraject (en indien van toepassing: de trainingen) ervaren?

Wat me erg aansprak, is dat de trainingen heel praktisch waren, met hele heldere theorie en modellen. Daarnaast was t erg fijn om ervaringen uit te wisselen met anderen, vooral omdat er elke keer veel leuke mensen waren. Helemaal geen ‘kneuzenclubje’ dus zoals je misschien zou denken, maar leuke normale vlotte mensen, die op hun manier allemaal met hetzelfde worstelen.

Heb je een relatie? Hoe gaat het nu? Wat is het verschil met eerdere relaties?
Ja, ik had het echt nooit verwacht.. maar ik heb nu ongeveer een half jaar een relatie. Het voelt nog steeds als een bijzondere ontdekkingsreis en soms met verbazing ervaren hoe dingen eigenlijk werken in een relatie… maar het is vooral erg fijn en leuk!

Wat zorgde voor de omslag dat het opeens wel lukte om de juiste vrouw/man te vinden? Wat is het belangrijkste wat je anders gedaan hebt dan voorheen?

Waar ik voorheen gefocust zou hebben op eigenschappen die ik minder leuk vind, of in eerste instantie niet bij mij vind passen (mijn vriend en ik zijn in een aantal opzichten tegenpolen), heb ik geprobeerd dat niet te doen. Niemand is tenslotte perfect en je kunt niet precies alle dingen die je zoekt in één iemand vinden. Daarentegen ontdek ik nu nog steeds andere eigenschappen aan hem die niet op mijn ‘lijstje’ stonden, maar juist heel goed bij mij blijken te passen.

Ik probeer mezelf niet teveel mee te laten slepen door twijfels en angsten, door het zeurende stemmetje in mijn hoofd uit te zetten als het nodig is – en als het me lukt. En eventueel bij hem te checken of iets waar ik onzeker over ben ook echt speelt.

Verder probeer ik af en toe een wat persoonlijker onderwerp aan te snijden om zo bewust de verbinding op te zoeken. Dit levert tot nu toe vaak een hele avond leuke en verrassende gesprekken op, en een sterker gevoel naar elkaar toe. Ik hoop echt dat het zo goed blijft gaan als nu en we elkaar nog veel beter mogen leren kennen. Ik ga nog zeker tegen dingen aanlopen en regelmatig in mijn oude patronen vervallen. Maar ik denk wel dat ik hier met alle kennis en tools die ik nu heb beter mee kan omgaan.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved