Van huizenjacht tot droomrelatie: wat we leerden over afgewezen worden
Na twee jaar bouwen aan onze mooie, liefdevolle relatie, voelden mijn vriendin Lonneke en ik het verlangen om samen te gaan wonen. Hoe bijzonder is het dan om een nieuwe start te maken in een nieuw huis? Samen droomden we al snel over het perfecte huis met en fantaseerden we een prachtige inrichting, compleet met een ideale coachruimte.
Maar de realiteit was minder romantisch. Heel soms vonden we ons droomhuis online. Maar zodra we er naartoe reden, was de teleurstelling groot. Binnen 7 seconden waren we dan al helemaal afgeknapt. De tuin bleek veel kleiner, er stond een drukke bushalte voor de deur (ik hou van mensen, maar niet zóveel mensen), of erger nog, hoge zend- of elektriciteitsmasten verstoorden het idyllische plaatje.
Herkenbaar, toch? Die teleurstelling wanneer de foto’s veel mooier zijn dan de werkelijkheid. Als het niet bij het zoeken van huizen is, dan herken je het vast wel bij het online daten. Je denkt dat je de tweelingbroer van Brad Pitt gevonden hebt, maar dan blijkt het zijn lelijke neefje te zijn en klikt het totaal niet.
Terug naar onze huizenzoektocht: als we dan eindelijk een geschikt huis vonden, kwamen we erachter dat we vaak te laat waren. De bezichtigingen waren binnen een paar uur volgeboekt. Dat voelde als een volgende flinke teleurstelling. En ook een beetje als afwijzing.
Ook hier is de parallel met online daten gemakkelijk te vinden: de meeste mensen duiken massaal op 15% van de meest aantrekkelijke profielen, waardoor je vaak op een afwijzing stuit.
Wanneer we het huis wél mochten bezichtigen, was het weer spannend. Er waren veel kapers op de kust. Wie het meeste geld overbood, won het huis. En keer op keer kregen we te horen dat we het niet waren geworden. Dat voelde wederom als een flinke afwijzing. Opnieuw een grote gelijkenis met daten: telkens weer die teleurstelling wanneer een date vroegtijdig stopt.
Maar er is hoop! Uiteindelijk vonden wij ons droomhuis. Hoe? Door vol te houden. Wat ons hielp, was niet alleen focussen op de huizenjacht, maar ook blijven genieten van andere leuke dingen in ons leven. Hetzelfde geldt voor daten: op een dag komt de juiste persoon op je pad. Ook daar helpt het om het luchtig te houden, en niet alleen te focussen op het vinden van een partner.
Die afwijzingen bleven pijnlijk. Maar bij elk huis waarbij wij het niet werden, realiseerden we ons dat het simpelweg niet voor ons bestemd was. Hetzelfde geldt voor daten. Een afwijzing betekent niet dat je niet goed genoeg bent, maar dat jullie simpelweg niet de juiste match zijn. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, en het is niet persoonlijk als jullie niet op dezelfde golflengte zitten.
We werden uiteindelijk steeds beter in onze huizenjacht. We leerden hoe je foto’s van huizen met groothoeklenzen moest interpreteren. En ook dat we elke ochtend een kwartiertje eerder op moesten staan om het nieuwe huizenaanbod door te nemen. En dan vervolgens gelijk bellen voor een bezichtiging. We leerden steeds beter wat voor huis wel en niet bij ons paste en wat een huis voor ons waard was om een goed bod te doen.
De belangrijkste les? Soms is het huis dat niet bij iedereen in de smaak valt, jouw droomhuis. En soms is die persoon die niet meteen opvalt, jouw perfecte partner. Kortom: als je doorzet en blijft leren, zul je zowel je droomhuis als je droomrelatie vinden. En als dat nog niet gelukt is? Blijf volhouden. Het komt goed!
Hoe kunnen wij je helpen?
Wil jij nog meer tips voor het vinden van je droomrelatie? En hoe je om kan gaan met belemmeringen op de weg daartoe? Dat kan via ons online training: naar een relaxte relatie vrij van bindingsangst en verlatingsangst”. En je bent natuurlijk ook van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen hoe we ook jou kunnen begeleiden naar een fijne duurzame relatie via ons coachingsprogramma.
Geef hier ook je reactie of lees bestaande reacties
Alle reacties (0)