Wat ga jij anders doen om wel die leuke relatie te krijgen?

Als jij single bent en je wil graag een relatie, dan is het goed om het heft in handen te nemen en iets aan je situatie te doen. Lees hieronder op welke punten je actie kan ondernemen om wel die fijne relatie te krijgen.

“Wat voor mensen komen eigenlijk naar jullie toe?” vragen mensen om ons heen – singles én niet-singles – vaak nieuwsgierig. Zijn het de verstokte vrijgezellen of de verlegen introverte muurbloempjes? Ook. Maar over het algemeen zijn het gewone, leuke, frisse sociale singles tussen de 30 en 60 jaar, net als jij.

Ze hebben maar één echte overeenkomst: ze willen graag een relatie. Én er is ook een belangrijk verschil met die miljoenen andere singles, ze hebben de moed om te erkennen dat sommige dingen niet altijd vanzelf gaan. Ze willen het lot actief een handje helpen. Kortom, ze zijn bereid om iets anders te doen. En meestal met succes!

Twijfelen aan jezelf

Want laten we eerlijk zijn: na de zoveelste mislukte date, de zoveelste verjaardag waar jij de enige single bent of de zoveelste teleurstellende relatie met iemand die achteraf toch wel een beetje op je ex daarvoor leek, is het soms moeilijk vertrouwen te houden. Veel singles gaan twijfelen aan zichzelf. Misschien herken je dat ook wel bij jezelf. “ Is er iets met mij aan de hand? Kan ik iets niet wat al die andere mensen wel schijnen te kunnen? Trek ik het ongeluk aan?” Met anderen hierover praten is niet altijd gemakkelijk. Omdat je het zelf weglacht en vooral niet zielig wil lijken, of omdat je vrienden en/of familie dan goedbedoelde, maar niet echt helpende adviezen geven.

Neem het heft in handen

Neem dus het heft in eigen handen en zorgen dat je wat anders gaat doen dan je altijd deed. Immers: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al kreeg. Veel singles doen dat ondertussen met behulp van een professionele coach, dat is immers een snelle en korte weg om te werken aan wat jou in de weg staat bij het aangaan van een fijne, passende relatie.

Bijna elke manager die iets voorstelt heeft tegenwoordig wel een coach die hem of haar steunt. Waarom jij dan ook niet? Lees bijvoorbeeld eens over de ervaringen van Mirjam, Geert of Richard (scroll tot onderaan de betreffende pagina). Wil je zelf wat ondernemen, kijk dan eens of onderstaande stappen jou verder kunnen helpen.

1. Neem je verwachtingen van een relatie en een potentiële partner onder de loep

Vaak zeggen singles dat ze te kritisch zijn. En misschien ben jij dat ook wel. Of ga je juist met de eerste de beste die jou aandacht geeft in zee, en eindig je met iemand die niet bij jou past. Tijd om je eigen selectiecriteria eens onder de loep te nemen. Vertaal wat je wilt in relatiewaarden (aandacht hebben voor elkaar is op de lange termijn bijvoorbeeld belangrijker dan een lengte van 1.85m of een maatje 36). En zorg dat je lijstje niet meer dan 5-7 criteria heeft, meer dan dat betekent erg lang zoeken!

2. Vergroot je zelfvertrouwen

Als jij zelf niet gelooft dat je de moeite waard bent, waarom zou een ander dat dan wel geloven? Mensen zijn niet single omdat ze te klein, te introvert, te lelijk, te moeilijk of te weinig ambitieus zijn. (Als je dat niet gelooft, kijk eens om je heen, je struikelt over de mensen die het tegendeel bewijzen). Wel krijgen ze minder snel een partner als ze niet geloven dat ze een goede partner voor een ander kunnen zijn. Vind je jezelf te weinig waard als partner? Pak dit, met of zonder hulp, aan!

3. Leg contact en neem risico

Blijf jij altijd in je vertrouwde kringetje rondlopen en vind je het lastig om contact te leggen met een onbekende? Dan verklein je je kans enorm op het vinden van een leuke partner. Risico nemen en uit je comfortzone stappen zijn hier sleutelwoorden. Als jij mensen durft aan te spreken in het echte leven, heb je een enorme voorsprong op degenen die alleen via internet een partner zoeken. De meeste mensen zijn wel in voor een praatje en zo niet: afgewezen worden door een onbekende is echt niet het einde van de wereld. Weet je niet wat je moet zeggen: ga snel die workshop “Leer flirten en contact leggen in één middag” doen, want dit is gewoon te leren in een halve dag!

4. Stel je kwetsbaar op en zorg dat de band verdiept

Als jij moeite hebt om jezelf te laten zien, je vaak beter voordoet dan je bent of liefst over oppervlakkigheden praat omdat dat veiliger voelt, word je kans op echte verbinding een stuk kleiner. En zonder die verbinding eindig je na een paar afspraakjes met lege handen of bloedt een beginnende relatie dood. Of trek je iemand aan die zelf moeite heeft om om te gaan met gevoelens en behoeften van zichzelf en anderen. Kans dat deze partner alsnog afhaakt als jij je eindelijk veilig genoeg voelt om jezelf te laten zien zoals je bent. Besef dat jij zoals ieder mens een mens van vlees en bloed bent en laat zien wie je echt bent!

5. Reken af met bindingsangst en verlatingsangst

Vraag jij je af of je misschien last hebt van bindingsangst of verlatingsangst? Je bent beslist niet de enige. Sommige cijfers zeggen dat zo’n 40% van de mensen hier in meer of mindere mate aan leiden. Veel of niet, het kan het hebben van een stabiele relatie behoorlijk in de weg staan. Als jij merkt dat je altijd na een tijdje afstand neemt, of je juist veel te snel hecht aan een ander, dan is het goed om hier iets aan te doen. Vaak is het goed om hier begeleiding bij te zoeken.

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved