Hans Gierkink

Singlecoach Amsterdam & Oosterwolde (Gelderland)

Ik ben Hans (1966), en begeleid al sinds 2006 als singlecoach mensen naar een duurzame vervullende relatie vanuit Amsterdam en Oosterwolde (GE). Ik coach op het vlak van het oplossen van belemmeringen en blokkades, dating en begeleid ook de beginnende relatie.

Mijn aanpak

Doordat ik uit het bedrijfsleven kom, ben ik heel pragmatisch en praktijkgericht. Ik geef je hele praktische tips en inzichten die direct toepasbaar zijn en echt werken in jouw dating- en relatiepraktijk. Als singlecoach put ik uit de laatste wetenschappelijk onderzoeken om mijn coaching en adviezen te onderbouwen. Het zijn de feiten die tellen, niet de vage praatjes. Daarom laat ik me ook regelmatig bijscholen en blijf goed op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten op dating- en relatievlak.

Ervaring als single

Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om zelf ook de problemen en uitdagingen van mijn klanten ervaren, doorleefd en overwonnen te hebben. In mijn pubertijd wilde ik graag gaan daten, maar was veel te verlegen en had weinig zelfvertrouwen als het op vrouwen aankwam. Toen ik ging studeren had ik daar schoon genoeg van en nam het besluit hier wat aan te gaan doen. Ik ging van alles doen om mijn zelfvertrouwen op te peppen en mijn sociale vaardigheden te verbeteren. Het koste me veel tijd en energie, maar ik merkte dat mijn datingvaardigheden daardoor flink vooruit gingen. Enige tijd later was ik dolgelukkig met mijn eerste relatie. 

Van emotionele achtbaan naar duurzame relatie

Deze relatie veranderde al snel in een emotionele achtbaan van aantrekken en afstoten. Later kwam ik er achter dat ik in de verlatingsangst zat en zij in de bindingsangst. Ook dat was weer aanleiding om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te gaan werken en hulp te zoeken. Na weer een tijd hard werken aan mezelf heb ik mijn eerste lange duurzame relatie gekregen. We zijn 30 jaar bij elkaar geweest waarvan 25 jaar getrouwd. Nadat de kinderen het huis uit waren, bleek dat we teveel uit elkaar gegroeid waren. We zijn toen op een liefdevolle manier uit elkaar gegaan. Na een tijdje single geweest te zijn, heb ik inmiddels weer een heel fijne liefdevolle relatie met een partner die goed past bij wie ik nu ben. 

Aan jezelf werken helpt echt

Door aan mezelf te werken heb ik gemerkt dat je heel veel barrières om een liefdevolle duurzame relatie te krijgen kunt overwinnen. En doordat ik heel veel problemen waar singles nu mee kampen zelf ervaren en uiteindelijk overwonnen heb, weet ik ook hoe dingen voor jou voelen en zijn. Ik weet waarover ik praat en hoe lastig en moeilijk het is om je patronen en gedrag te veranderen.  En ik weet en heb ervaren hoe het wél kan.

Ervaring als coach

Na mijn studie ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen. Ik startte met coachen toen ik als organisatie-adviseur in Amsterdam werkte. Van het coachen van ondernemers en leidinggevenden kreeg ik toen het meeste energie. Na een gedegen beroepsopleiding als coach bij de School voor Coaching in Leiden stond ik voor de moeilijke keuze om een specialisatie te kiezen.  Ik besefte toen, dat als ik zelf in mijn jonge jaren een goede coach had gehad op het vlak van relaties, ik veel gemakkelijker en sneller een fijne relatie had kunnen krijgen. 

Dit gegeven en mijn passie voor dit onderwerp is de reden dat ik al meer dan 10 jaar geleden Singlecoaching.nl gestart ben. Die fijne vervullende relatie is wat ik anderen gun en waar ik graag jou mee wil helpen. Ik geniet ervan als ik mensen zie groeien en als ze vervolgens in een gelukkige relatie terecht komen. Bij 70% lukt dat binnen een half jaar tot een jaar en dat geeft me heel veel voldoening.

Opleidingen

  • Bedrijfskunde – 1988
  • Coaching van professionals – 2004
  • Beroepsopleiding personal coach – 2006
  • Omgaan met onveilige hechting bij volwassenen – 2015
  • Omgaan met lastige emoties & emotieregulatie – 2017
  • Progressive Mental Aligment (PMA) t.b.v. het helen van hechtingstrauma’s en hechtingsproblemen – 2020

Waarom komen mensen naar mijn toe

Er zijn maar weinig coaches, therapeuten en psychologen zo gespecialiserd in het coachen van singles naar een duurzame vervullende relatie als ik (en mijn collega Meinou). Bij de meesten is het één van de vele onderwerpen waarop ze coachen, bij mij het enige.

Ondanks het feit dat ik geen psycholoog ben, coach ik zeer regelmatig psychologen omdat ze meer vertrouwen in mijn kwaliteiten hebben op het gebied van het aangaan van een liefdesrelatie dan in die van minder ervaren en minder gespecialiseerde collega-psychologen.

Ik ben een man en denk als een man. Ik begrijp heel goed hoe mannen denken, handelen en vertel je wat andere mannen achter houden. Nuchter en pragmatisch, praktisch, fact-based, maar ook heel sensitief en empathisch. Want inmiddels heb ik als man ook mijn “vrouwelijke kwaliteiten” goed ontwikkeld. Een groot deel van mijn coachklanten is (hoog)sensitief.

Coachruimte singlecoach Hans Amsterdam
Coachruimte van Hans in Amsterdam

Het resultaat staat voorop

Ik ga voor het resultaat. Om dit te kunnen bereiken, ben ik theoretisch goed onderlegd en werk met de laatste psychologische inzichten en modellen. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren, door te vragen naar wat er nu echt speelt en jouw denkbeelden over relaties ter discussie te stellen. Ik hou je graag een spiegel voor. Als we nieuw constructief gedrag bepalen, gaan we dat ook ter plekke met elkaar (of met een vrouw erbij) oefenen. Ook doe ik allerlei speelse ervaringsoefeningen met je om je beter te leren voelen, je zelfvertrouwen te vergroten of je mannelijke of vrouwelijke kracht te vergroten. Doordat ik meer dan tien jaar ervaring heb in dit vak heb ik zo ongeveer elk probleem waar een single tegenaan kan lopen wel langs gehad.

Ik weet goed en snel de vinger op de zere plek te leggen. Ben heel eerlijk en ik zeg je in een veilige sfeer, oprecht om je te helpen, waar het op staat. Daarnaast ben ik resultaat gericht en doe alles wat nodig is om samen jouw doel te bereiken, die fijne, liefdevolle duurzame relatie!

Afspraak maken?

Wil je weten hoe ik jou ook naar een fijne duurzame relatie kan begeleiden? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek/intakegesprek.

De tekst gaat verder onder het flimpje.

Voor mij was de coaching die ik heb gekregen van Hans een enorm goeie manier om inzicht te krijgen in mijn relaties in het verleden en te leren hoe het anders kan. Ik had altijd last van verlatingsangst en in geringere mate van bindingsangst. Ik was wel bij psychologen geweest, maar daar werd meer geanalyseerd dan op een praktische manier geprobeerd het op te lossen. Dus op mijn vijftigste, en single, wist ik inmiddels heel goed wie ik was en hoe het allemaal gekomen was, maar niet hoe mijn gedrag of gevoel te veranderen waardoor een relatie wel kans van slagen zou kunnen hebben. Toen hoorde ik via een vriendin over singlecoaching.nl en heb ik me aangemeld bij Hans. Ik wilde liever coaching van een man dan van een vrouw, omdat ik het weleens fijn vond om van een man te horen hoe mannen denken. Tijdens het kennismakingsgesprek met Hans kreeg ik al zoveel nieuw inzichten dat ik met vertrouwen het coachingstraject inging. Ik leerde dat je gedrag kan veranderen door het besef dat gedrag is aangeleerd en dat je dat dus ook kan afleren. Je moet alleen heel goed zien waarom je bepaald gedrag vertoont. Tegelijkertijd met het coachen leerde ik iemand kennen en kon ik de theorie meteen oefenen in de praktijk. Daar was Hans een enorme steun in omdat ik hem na elke date kon bellen en vragen wat te doen en hoe te handelen. Hans herinnerde me er dan aan hoe ik in het verleden had gehandeld en hoe ik nu de kans had om met nieuw inzicht anders te handelen. Ik ben tegenover mijn nieuwe partner heel open geweest over mijn coaching en waarom ik dit had. Hij begreep het en kon me ook steunen. Daardoor groeiden we heel langzaam naar een mooie. liefdevolle en intieme relatie. Mijn angsten heb ik nog, maar ik ben ze nu veel beter de baas.

Coachee Willeke over singlecoach Hans

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved