Hans Gierkink

Anders dan andere singlecoaches

Ik ben Hans Gierkink (1966), en begeleid sinds 2006 als singlecoach mensen naar een nieuwe passende relatie. Ik werk vanuit Amsterdam en Uitwijk (Noord Brabant). Mijn belangrijkste doel is om mensen te laten zien hoe je weer echt de verbinding kunt maken met de ander. Hoe je een warme band met elkaar kunt opbouwen die uitgroeit tot een fijne, duurzame relatie. Dat is wat er tegenwoordig vaak aan schort en dat is iets wat ik zelf ook heb moeten leren.

Ik vind het ontzettend leuk om over relaties te praten en daarmee inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Ik zie in mijn omgeving dat relaties vaak stuk lopen. Dat raakt me. Ik vind het fijn als ik mensen mee kan geven hoe ze dat bij een volgende relatie anders kunnen doen. Ik word heel blij als ik van cliënten of workshopdeelnemers hoor dat ze iemand gevonden hebben met wie een relatie nu wél werkt. Daar doe ik het voor!

Ik krijg regelmatig de opmerking: “Jij bent heel anders dan andere coaches die ik gehad heb”. Als ik dan vraag wat ik anders doe, krijg ik als antwoord “Jij werkt heel erg praktijkgericht. Je zegt wat anderen misschien wel zien of voelen, maar niet uitspreken. Je wijst mij op zaken waarmee ik direct aan de slag kan.” Ik hou er niet van om sessies lang te analyseren. Als we de oorzaak van jouw probleem duidelijk hebben, ga ik graag concreet met je aan de slag in jouw dagelijkse praktijk.

Goede theoretische onderbouwing, maar het resultaat staat voorop!

Coachruimte Hans Amsterdam
Coachruimte van Hans in Amsterdam

Ik ga voor het resultaat. Om dit te kunnen bereiken, ben ik theoretisch goed onderlegd en werk met de laatste psychologische inzichten en modellen. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren, door te vragen naar wat er nu echt speelt en jouw denkbeelden over relaties ter discussie te stellen. Ik hou je graag een spiegel voor. Als we nieuw constructief gedrag bepalen, gaan we dat ook ter plekke met elkaar (of met een vrouw erbij) oefenen. Ook doe ik allerlei speelse ervaringsoefeningen met je om je beter te leren voelen, je zelfvertrouwen te vergroten of je mannelijke of vrouwelijke kracht te vergroten. Doordat ik meer dan tien jaar ervaring heb in dit vak heb ik zo ongeveer elk probleem waar een single tegenaan kan lopen wel langs gehad.

Ik heb een gedegen beroepsopleiding gedaan als coach bij de School voor Coaching in Leiden. Mijn belangrijkste hobby is het lezen van boeken en artikelen over het aangaan van relaties. Daarnaast heb ik diverse opleidingen gedaan op het gebied van sociale vaardigheden. Die zijn natuurlijk ook erg belangrijk voor het krijgen van een fijne relatie. Vóór mijn carrière als singlecoach heb ik veel ervaring met coaching opgedaan als coach en organisatie-adviseur bij o.a. KPMG. Naast mijn werk als singlecoach doe ik af en toe advieswerk voor goede doelen zoals Amref, Plan en het Aids Fonds.

Alles zelf doorleefd

Het belangrijkste om succesvol als singlecoach te kunnen zijn, is dat je zelf alles hebt doorleefd, ervaren en uitgeprobeerd. Ik was vroeger erg verlegen en miste wel wat vaardigheden om een leuke relatie aan te kunnen gaan. Ik heb flink aan mijn zelfvertrouwen gewerkt, mijn sociale vaardigheden verbeterd en leren dealen met mijn bindingsangst en verlatingsangst. Inmiddels ben ik al weer vele jaren gelukkig getrouwd en heb ik twee lieve kinderen. Aan jezelf werken, werkt dus echt! Dit zorgt ervoor dat ik me nu erg goed in jou kan inleven en goed weet wat wel en wat niet werkt in de praktijk.

Opleidingen

Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van coaching en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Hieronder de belangrijkste:

  • Beroepsopleiding personal coach, School voor Coaching, Leiden (2005/2006)
  • Training Coaching, KPMG, 2001
  • Flexibele Communicatie II, Human Quality Management, 2001
  • Flexibele Communicatie I, Human Quality Management, 2000
  • Cliënt Centred Consulting, Sioo, Interuniversitair Centrum voor Ontwikkeling op het terrein van Organisatie- en veranderkunde (2002/2003)

Afspraak maken?

Wil je weten hoe ik jou naar een fijne duurzame relatie kan begeleiden? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek/intakegesprek. Ik heb een coachingsruimte in Amsterdam en Uitwijk (Noord Brabant).

Coachee Willeke over singlecoach Hans

Roos Hans

Voor mij was de coaching die ik heb gekregen van Hans een enorm goeie manier om inzicht te krijgen in mijn relaties in het verleden en te leren hoe het anders kan. Ik had altijd last van verlatingsangst en in geringere mate van bindingsangst. Ik was wel bij psychologen geweest, maar daar werd meer geanalyseerd dan op een praktische manier geprobeerd het op te lossen. Dus op mijn vijftigste, en single, wist ik inmiddels heel goed wie ik was en hoe het allemaal gekomen was, maar niet hoe mijn gedrag of gevoel te veranderen waardoor een relatie wel kans van slagen zou kunnen hebben. Toen hoorde ik via een vriendin over singlecoaching.nl en heb ik me aangemeld bij Hans. Ik wilde liever coaching van een man dan van een vrouw, omdat ik het weleens fijn vond om van een man te horen hoe mannen denken.

Tijdens het kennismakingsgesprek met Hans kreeg ik al zoveel nieuw inzichten dat ik met vertrouwen het coachingstraject inging. Ik leerde dat je gedrag kan veranderen door het besef dat gedrag is aangeleerd en dat je dat dus ook kan afleren. Je moet alleen heel goed zien waarom je bepaald gedrag vertoont.

Tegelijkertijd met het coachen leerde ik iemand kennen en kon ik de theorie meteen oefenen in de praktijk. Daar was Hans een enorme steun in omdat ik hem na elke date kon bellen en vragen wat te doen en hoe te handelen. Hans herinnerde me er dan aan hoe ik in het verleden had gehandeld en hoe ik nu de kans had om met nieuw inzicht anders te handelen. Ik ben tegenover mijn nieuwe partner heel open geweest over mijn coaching en waarom ik dit had. Hij begreep het en kon me ook steunen. Daardoor groeiden we heel langzaam naar een mooie. liefdevolle en intieme relatie. Mijn angsten heb ik nog, maar ik ben ze nu veel beter de baas.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved