Meinou Lambeck

Coach en psycholoog

Ik ben Meinou Lambeck (1970), singlecoach en psycholoog. Door mijn ruime ervaring als coach, maar ook als single, kan ik mij gemakkelijk in de situaties van singles inleven en snel tot de kern komen. Aansluiten bij jou als persoon staat centraal in mijn aanpak. Heb jij praktische handvatten nodig om meer mensen te ontmoeten en succesvol te daten, of moeten we een stapje dieper? Het doorbreken van belemmerende patronen is vaak een belangrijke stap. “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” is wat mij betreft een passende uitspraak.

Ik vind het fijn als ik mensen een stapje verder kan helpen. Daarom ben ik ook psychologie gaan studeren. Dit geeft mij de mogelijkheid om in de coaching ook een stapje dieper te gaan als thema’s als (zelf)vertrouwen of (bindings- of verlatings)angst een rol spelen. Tegelijkertijd kan ik ook heel praktisch aan de gang als je vooral vaardigheden aan wilt leren of even over een drempel moet worden geholpen. Mijn aanpak is persoonlijk, betrokken, empathisch, analytisch en met humor. Mijn cliënten noemen dat ik ze gauw aanvoel en begrijp, en zo snel tot de kern kom. Gelukkig heb ik al veel singles aan een fijne relatie kunnen helpen, dat maakt dat ik dit werk met veel plezier en bezieling doe.

Ervaring als single

Mijn eigen ervaring als single heeft mij gedreven om mijn kennis en ervaring als psycholoog en coach op dit vlak in te zetten. Mijn ervaring is dat het heel bepalend is als je graag een leuke relatie wilt, maar dat maar niet wil lukken. Ook ikzelf ben daar in het verleden tegenaan gelopen. Na een lange relatie ben ik een paar keer in een – achteraf gezien – niet passende relatie gestapt. Ik ben gaan nadenken over mijn eigen aandeel daarin en heb aan den lijve ondervonden dat je je – ook als het om de liefde gaat – wel degelijk kan ontwikkelen en dingen succesvoller kan aanpakken. Bij mij heeft dat geresulteerd in een leuke, fijne relatie. En ik weet dat als ik het kan, jij het ook kan.

Het is eigenlijk heel raar dat het algemeen geaccepteerd is dat je een coach hebt om in je loopbaan je draai te vinden, maar dat je het in de liefde maar zelf moet uitzoeken. Juist voor zaken die zo belangrijk zijn als de liefde, is het handig om wat begeleiding en steun te krijgen als je er zelf niet uitkomt. Bijvoorbeeld als je bindingsangst of verlatingsangst hebt, steeds op ‘de verkeerde’ valt of sowieso geen relatie durft of kan aangaan, is het soms lastig om daar alleen of met goedbedoelde adviezen van vrienden uit te komen. Ik ben zelf ontzettend blij dat ik leerde om dit tij te keren en wil anderen daar ook graag mee helpen. Dus ondersteun ik jou ook graag bij het vinden van een fijne relatie.

Ervaring als coach

Coachruimte Meinou

Na de opleiding psychologie aan de universiteit Utrecht te hebben afgerond in 1996, werkte ik als assessmentpsycholoog, als studie- en loopbaanadviseur, als docent theatersport en ruim 8 jaar als trainer en coach bij een psychologisch adviesbureau.

In 2010 ben ik mijn eigen bedrijf gestart en sinds die tijd werk ik als singlecoach en begeleid ik singles naar een passende, succesvolle en duurzame relatie. Soms maak ik nog een uitstapje naar mijn oude vak: dan begeleid ik mensen, teams en organisaties om de relatie met anderen, én met zichzelf, te versterken.

Opleidingen

  • Psychologie, Universiteit Utrecht, – 1996
  • Psychodrama, Instituut voor Psychodrama Lapstreur SI 2006-2008
  • Provocatief Coachen,  Maarsingh & Stein 2011
  • Begeleiden van Teams, School voor training, 2012
  • Narrative coaching en Masterclass Narrative coaching, NIP 2013-2014
  • Systemisch werken (Familieopstellingen), Phoenix Opleidingen 2016
  • Focussing, EFTi, 2019

Mijn manier van werken

Ik breng met jou in het eerste kennismakingsgesprek/intakegesprek in kaart wat jij graag wilt bereiken in de liefde en op welke vlakken het stroef loopt. Zo komen we tot een plan van aanpak. Ik pas mijn stijl aan bij wat nodig is. Soms kijken we heel praktisch wat je kunt doen om die partner te vinden. Soms gaan we een stapje dieper en zorgen we eerst dat interne belemmeringen uit de weg worden geruimd. In de loop der jaren heb ik daarvoor een steeds groter aantal methodes en inzichten uit verschillende (psychologische) stromingen tot mijn beschikking.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat naast praten ook het ervaren en oefenen een grote rol speelt om echt resultaat te behalen. Daarom maak ik indien nodig gebruik van psychodramatechnieken, opstellingen, provocatieve technieken en werk ik met methodes uit het improvisatietheater. Altijd afgestemd op jouw behoeftes en wensen en gericht op het resultaat: die leuke, passende partner vinden en behouden.

Afspraak maken?

Wil je weten hoe ik jou naar een fijne duurzame relatie kan begeleiden? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek/intakegesprek.

Ik ben erg tevreden over de vertrouwelijke gesprekken met Meinou. Het feit dat zij haar achtergrond als psychologe combineert met haar kennis over relaties en verbintenissen tussen mensen sprak me erg aan. Meinou heeft me veel inzichten gegeven over mijn vorige relatie, en de waarde leren inzien van mijn huidige relatie. Bij elk gesprek was wel sprake van herkenning omdat zij feilloos weet te benoemen wat er gebeurt en hoe dat voelt. Haar analyses vertelden mij waar mijn gedachten of gedragingen ontstaan zijn, en vaak ook hoe ik daar vandaag de dag mee kan omgaan. Concrete stappen om direct mee aan de slag te gaan. Meinou’s coaching was voor mij heel waardevol en ik twijfel er niet aan dat ik weer een afspraak met haar maak als ik er op relatievlak zelf niet uitkom.

Coachee Pieter over coach Meinou

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved