Wil je een relatie? Ga op vakantie

“Waar kom ik die leuke man of vrouw nou tegen?”. Dit is met stip eén van de meest geuite verzuchtingen in onze coachingspraktijk. Als je als single niet dol bent op het daten via datingssites of -apps lijkt het ineens best wel moeilijk om iemand tegen te komen. Je vriendenkring of je werk brengt weinig nieuwe gezichten en elk weekend in de kroeg hangen is voor velen ook niet enorm aantrekkelijk. Wat dan?

Waar hangt die leuke single man of vrouw uit?

Kijken we naar de statistieken, dan blijkt een redelijk groot percentage elkaar tegenwoordig online te ontmoeten. Tegelijkertijd blijken heel veel singles hun partner nog steeds via de meer “geëigende” methodes te vinden: nog steeds op het werk of via-via. Maar een andere ontmoetingsplek die in de top 5 staat is… op vakantie! En laat die vakantieperiode er nu weer aan komen. Tijd dus om plannen te maken en van deze wetenschap gebruik te maken!

Wat doe jij op vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie te gaan. Je beste vriend gaat altijd met z’n partner. En je beste vriendin is hartstikke lief maar als jullie meer dan een paar dagen samen zijn lopen de irritaties hoog op. Dus ga je maar – zoals elk jaar – met je zus, haar partner en de kinderen mee naar die mooie villa in Frankrijk. Of wil je beste vriend buiten de vakantieperiode nog wel een weekje gaan motorrijden op de stille hoogvlakten van Ierland. Leuk allemaal, maar niet de manier om iemand tegen te komen. Dus wil je een relatie, maak dan van je vakantie gebruik om iemand te ontmoeten.

Voordat we kijken wat je kan doen, gaan we eerst eens kijken waarom het vinden van die partner op vakantie vaak veel gemakkelijker gaat dan in je dagelijkse leven.

1. Contact leggen gaat net even wat makkelijker

Waarom zeggen zoveel singles dat zij nooit leuke mannen/vrouwen tegenkomen? Simpelweg omdat ze in hun vertrouwde kringetje blijven rondlopen en wel uitkijken om zomaar een vreemde aan te spreken. Risico nemen is nu eenmaal eng: stel je voor dat je afgewezen wordt! Dus blijven veel singles ook tijdens het uitgaan, op dat concert of zelfs op het verjaardagsfeestje veilig met hun eigen bekenden praten.

Op vakantie gaat het contactleggen met vreemden nu net even gemakkelijker. Ineens maakt iedereen met iedereen een praatje. Alleen het feit dat jij Nederlander in het buitenland bent, is vaak al een reden om zomaar in gesprek te raken. En met resultaat: je komt veel meer mensen tegen dan normaal, en hebt dus ook meer kans om die ene leuke potentiële partner te ontmoeten!

2. Weg met die torenhoge verwachtingen

Een flink aantal singles is nog steeds op zoek naar de prins(es) op het witte paard. Ellenlange eisenlijstjes met soms totaal onverenigbare eisen maken dat het daten keer op keer op een teleurstelling uitloopt. “Het was een hele leuke vent, maar toch niet perfect als vader voor mijn kinderen”, of “Ze was wel mooi en lief en zorgzaam en intelligent, maar ik zoek toch net een iets onafhankelijker type”. Kortom, het ene na de andere leuke man of vrouw wordt afgewezen op onmogelijke eisenpakketten.

Op vakantie zijn die eisen ineens een stuk minder. Immers, velen gaan er toch vanuit dat het bij een vakantieliefde blijft, of denken eenmaal lekker in de vakantiestemming: “we zien wel!” . En dan blijkt die ander eigenlijk veel leuker dan in eerste instantie gedacht, ook al paste hij of zij niet helemaal in het vooraf gewenste plaatje. Kortom, als je wat minder verwacht en eist, heb je zomaar veel meer kans die leuke man of vrouw te ontmoeten!

3. Tijd om elkaar te leren kennen

Hoe vaak hoor je niet de volgende uitspraken: “Ik kwam aan bij mijn date, en voelde al binnen 10 minuten dat er geen klik was”, “je moet het meteen voelen”, of “als het hem/haar is, weet je het meteen!” Ook hier spelen te hoge verwachtingen een rol: in de praktijk is maar een klein percentage van de relaties ontstaan door liefde op het eerste gezicht.

Veel gelukkige stellen zagen elkaar in eerste instantie helemaal niet als potentiële liefdespartner. Maar omdat ze elkaar nu eenmaal leerden kennen, kregen ze meer en meer een band en zagen ze steeds meer de positieve kanten van die ander. En zo werkt het ook op vakantie. Zeker bij georganiseerde reizen trek je nu eenmaal een tijd met elkaar op. En doordat je samen dingen meemaakt en elkaar beter leert kennen, kan die klik er toch ineens zijn!

4. Lekker ontspannen

En natuurlijk is er het simpele feit dat je in het normale drukke bestaan simpelweg niet altijd tijd en energie hebt om met nieuwe mensen contact te leggen. Zeker het daten via datingssites kost mensen veel tijd en energie. Op vakantie ben je vaak meer ontspannen en heb je tijd om je in de ander te verdiepen. En laat je jezelf ook nog van je meest relaxte kant zien. Ideaal dus om een leuke partner te ontmoeten!

Hoe maakt je de meeste kans om op vakantie een leuke man of vrouw te ontmoeten?
Wat je ook doet, het belangrijkste is om in je vakantie je ogen en oren goed open te houden. En open te staan voor nieuwe contacten. Maar daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk om een omgeving uit te zoeken waar je ook nieuwe contacten kan opdoen. En gelukkig barst het tegenwoordig van de groepsvakanties, single-reizen, workshop- en cursusweken in een of andere exotische bestemming.

Dus ga je op vakantie en weet je niet wat je moet kiezen, kijk eens naar de volgende vragen:

A. Wat vind ik leuk om te doen?

Ga altijd iets doen wat je leuk vind om te doen. Of je nu met een singlereis gaat rondtrekken in Nepal, of een week gaat mediteren op Terschelling: als je er geen plezier in hebt, wordt het geen leuke vakantie. Bovendien, als die leuke man of vrouw er niet rondloopt, wil je ook een leuke tijd hebben, toch?

B. Vinden de mannen of vrouwen die ik leuk vind dit ook leuk om te doen?

Als je ook graag iemand wilt ontmoeten, leef je dan eens in in de soort partner waar jij op valt. Is er kans dat hij of zij ook zo’n vakantie gaat doen? Als jij een sportieve stoere man wilt en je kiest een shop- en strandvakantie in Portugal, dan heb je minder kans dat hij daar ook rondloopt. Je hebt dan meer kans dat je hem treft op die fietsvakantie in de bergen. Logisch nadenken dus.

C. Zijn er mensen in mijn leeftijdscategorie die deze vakantie ook gaan doen?

Als je op een groepsvakantie of singlereis gaat, kan het geen kwaad om eens te informeren bij de organisatie. Wat is de leeftijd en het geslacht van de andere deelnemers? Zo voorkom je dat je als dertiger tussen allemaal zestigjarige deelnemers terecht komt, of andersom.

Nog geen keuze gemaakt?

Wij kunnen natuurlijk onze eigen singlevakanties in juli op het landgoed Preau in Frankrijk of in september in Zeeland erg aanbevelen. Daarin kun je inspiratie opdoen voor een nieuwe relatie én lekker relaxt vakantie houden. Er lopen op dit landgoed in ieder geval genoeg singles rond!
Ga je om wat voor reden dan ook niet op vakantie? Dan kun je natuurlijk de bovenstaande principes die vakanties succesvol maken om iemand te ontmoeten, ook gewoon in je dagelijks leven toe gaan passen. Gedraag je dus de hele dag alsof je op vakantie bent. Grote kans op succes!

Wil je liever persoonlijke begeleiding bij het vinden van een passende partner? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek met één van de singlecoaches.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

2019-04-30T09:10:53+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.