Wil je een relatie? Ga op vakantie

“Alle leuke mannen (of vrouwen) zijn op!”. Dit is met stip één van de meest geuite verzuchting in onze coachingspraktijk. Als je als single niet dol bent op online daten en videobellen, is het zeker in deze Corona-tijd heel moeilijk om iemand tegen te komen. Je vriendenkring of je werk brengt weinig nieuwe gezichten en verdere sociale activiteiten zijn nog heel beperkt. Maar… we mogen en kunnen weer met vakantie! Dat biedt veel nieuwe mogelijkheden en kansen!

Waar hangt die leuke single man of vrouw momenteel uit?

Kijken we naar de statistieken, dan blijkt een redelijk groot percentage elkaar tegenwoordig online te ontmoeten. Zeker nu alle sociale activiteiten op een laag pitje staan. Tegelijkertijd blijken heel veel singles hun partner nog steeds via de meer “geëigende” methodes te vinden: nog steeds op het werk of via-via. Maar een andere ontmoetingsplek die normaliter in de top 5 staat is… op vakantie! En laat dat sinds kort weer mogelijk zijn. Tijd dus om plannen te maken en van deze wetenschap gebruik te maken!

Wat doe jij op vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie te gaan. Je beste vriend gaat altijd met z’n partner. En je beste vriendin is een schat van een mens, maar als jullie meer dan een paar dagen samen zijn, lopen de irritaties hoog op. Dus dan maar een jaartje overslaan? Of probeer je maar – zoals elk jaar – weer met je zus, haar partner en de kinderen mee naar dat leuke huisje diep in de bossen van de Ardennen te gaan. Of wil je beste vriend buiten de vakantieperiode nog wel een weekje hiken op de stille hoogvlakten van Schotland. Misschien best leuk allemaal, maar niet de beste manier om iemand tegen te komen. Dus wil je een relatie, maak dan zeker nu van je vakantie gebruik om iemand te ontmoeten.

Voordat we kijken waar de beste kansen liggen, gaan we eerst eens kijken waarom het vinden van die partner op vakantie zoveel gemakkelijker gaat dan in je dagelijkse leven.

1. Op je vakantiebestemming zijn de leuke mannen / vrouwen nog lang niet op

Thuis zijn ze wel op en op vakantie niet. Hoe kan dat? Een flink aantal singles is nog steeds op zoek naar de prins(es) op het witte paard. Ellenlange eisenlijstjes met soms totaal onverenigbare eisen maken dat het daten keer op keer op een teleurstelling uitloopt. “Het was een hele leuke vent, maar toch niet perfect als vader voor mijn kinderen”, of “Ze was wel mooi en lief en zorgzaam en intelligent, maar ik zoek toch net een iets sportiever type zodat we samen kunnen gaan hardlopen”. Kortom, de ene na de andere leuke man of vrouw wordt afgewezen op onmogelijke eisenpakketten. Geen wonder dus dat alle leuke mannen en vrouwen thuis, in je eigen omgeving op zijn! Aan dergelijke eisenpakketten voldoet namelijk niemand.

2. Op vakantie zijn er opeens veel minder eisen

Immers, velen gaan er toch vanuit dat het bij een vakantieliefde blijft, of denken eenmaal lekker in de vakantiestemming: “we zien wel!” . En dan blijkt die ander eigenlijk veel leuker dan in eerste instantie gedacht, ook al voldoet hij of zij totaal niet aan jouw uitgebreide eisenpakket. Kortom, als je wat minder verwacht en eist, sta je veel meer open en heb je zomaar de kans die leuke man of vrouw te ontmoeten!

3. In contact komen met elkaar (ook op veilige afstand) gaat net even wat makkelijker

Waarom zeggen zoveel singles dat zij nooit leuke mannen/vrouwen tegenkomen? Simpelweg omdat ze in hun vertrouwde kringetje blijven rondlopen. Ze zullen het absoluut niet in hun hoofd halen om zomaar een vreemde aan te spreken. Risico nemen is nu eenmaal eng: stel je voor dat je afgewezen wordt! En als ze dan toch een keer via het werk, in de supermarkt of tijdens een picknick in het park een leuk iemand tegen komen, wenden ze hun hoofd af of blijven veilig met hun eigen bekenden praten.

Op vakantie gaat het contactleggen met vreemden net even gemakkelijker. Ineens maakt iedereen met iedereen een praatje. Zeker nu liggen de gespreksonderwerpen over afstand houden, lastige regeltjes, en wat al niet meer zo voor het oprapen. Daarnaast kom je op vakantie veel meer nieuwe mensen tegen dan in je eigen buurt. Je hebt daarom dus ook meer kans om die ene leuke potentiële partner te ontmoeten!

4. Je hebt voldoende tijd om elkaar te leren kennen

Hoe vaak hoor je niet een uitspraken in de geest van: “Ik wist binnen 5 minuten al dat er geen klik was”. Of: “Je moet het meteen voelen”. Of: “Als het hem/haar is, weet je het meteen!” Ook hier spelen te hoge verwachtingen een rol: in de praktijk is maar een klein percentage van de relaties ontstaan door liefde op het eerste gezicht.

Veel gelukkige stellen zagen elkaar in eerste instantie helemaal niet als potentiële liefdespartner. Maar omdat ze elkaar nu eenmaal rustig leerden kennen, kregen ze meer en meer een band en gingen ze elkaar steeds meer waarderen om wie ze echt zijn als persoon. En zo werkt het ook op vakantie. Zeker bij georganiseerde reizen trek je nu eenmaal een tijd met elkaar op. En doordat je samen dingen meemaakt en elkaar beter leert kennen, kan die klik en band zomaar ontstaan! En voordat je het weet ben je smoor verliefd op iemand die niet aan je lange eisenlijst voldoet, maar met wie je toch heel gelukkig bent.

5. Vakantie maakt je lekker relaxed

Natuurlijk is er ook nog het simpele feit dat je in je normale drukke bestaan simpelweg niet altijd tijd en energie hebt om met nieuwe mensen contact te leggen. Zeker het daten via datingssites kost mensen veel tijd en energie. Op vakantie ben je vaak meer ontspannen en heb je ook voldoende tijd en energie om je in de ander te verdiepen. En laat je jezelf ook nog van je meest relaxte kant zien. Ideaal dus om een leuke partner te ontmoeten!

Waar moet je zeker op letten om je kansen te vergroten

Hoe maakt je de meeste kans om op vakantie een leuke man of vrouw te ontmoeten?

Wat je ook doet, het belangrijkste is om in je vakantie je ogen en oren goed open te houden. Sta open voor nieuwe contacten. Maar daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk om een omgeving uit te zoeken waar je ook gemakkelijk die nieuwe contacten op kunt doen. En gelukkig barst het momenteel weer van de groepsvakanties, single-reizen, workshop- en cursusweken op leuke bestemmingen.

Dus ga je op vakantie en weet je niet wat je moet kiezen, kijk eens naar de volgende vragen:

A. Wat vind ik leuk om te doen?

Ga altijd iets doen wat je zelf ook echt leuk vindt om te doen. Of je nu met een singlereis gaat rondtrekken in de Spaanse woestenij of een week gaat mediteren op Terschelling: als je er geen plezier in hebt, wordt het geen leuke vakantie. Daardoor ben je alles behalve op je best. Bovendien, als die leuke man of vrouw er niet rondloopt, wil je ook een leuke tijd hebben, toch?

B. Vinden de mannen of vrouwen die ik leuk vind dit ook leuk om te doen?

Als je ook graag iemand wilt ontmoeten, leef je dan eens in in de soort partner waar jij op valt. Is er voldoende kans dat hij of zij ook zo’n vakantie gaat doen? Als jij een sportieve stoere man wilt en je kiest een shop- en strandvakantie in Portugal, dan heb je minder kans dat hij daar ook rondloopt. Je hebt dan meer kans dat je hem treft op die fietsvakantie in de bergen. Of misschien wil je als man wel eens iets op het gebied van yoga, dans of meditatie proberen waar de vrouwen altijd ver in de meerderheid zijn? Logisch nadenken dus.

C. Zijn er voldoende mensen in mijn leeftijdscategorie die deze vakantie ook gaan doen?

Als je op een groepsvakantie of singlereis gaat, kan het geen kwaad om eens te informeren bij de organisatie. Wat is de leeftijd en het geslacht van de andere deelnemers? Zo voorkom je dat je als dertiger tussen allemaal zestigjarige deelnemers terecht komt, of andersom. Check ook hoeveel mensen er mee gaan. Zeker in deze tijd kunnen groepen nog heel klein gehouden worden.

D. Zijn er voldoende leuke activiteiten?

Als je je reisgenoten wilt leren kennen moet je ze wel ontmoeten. En als je iemand echt wilt leren kennen, werkt het goed om samen dingen te doen of te ondernemen. Dan zie je goed hoe de ander op allerlei verschillende situaties reageert. Kijk dus voordat je boekt wat er allemaal op het programma staat en neem ook daadwerkelijk deel aan verschillende activiteiten. En vergeet niet bij het eten telkens bij verschillende mensen aan tafel te gaan zitten (tenzij je die ene leuke vent of meid al gevonden hebt).

E. Zijn er activiteiten te doen die spannend zijn?

Wil je echt op de versiertoer en heb je een oogje op iemand tijdens je vakantie? Verleid dan die persoon om samen iets te doen wat je beide spannend vindt. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat samen spannende dingen doen de onderlinge band versterkt. Het lichaam maakt tijdens die spannende activiteit allerlei stofjes aan die daarvoor zorgen. Voor de een is iets spannends een bergwandeling of een hoge toren beklimmen en voor de ander samen in een steile achtbaan een ritje maken.

F. Heb je zijn/haar contactgegevens wel gevraagd?

Heb je geen zin in een vakantieromance, maar vind je hem of haar toch wel erg leuk? Ook begrijpelijk, want als je in een groep zit is het niet altijd fijn als er nog 14 andere mensen meekijken hoe jullie liefdesband zich ontwikkelt. Maar vergeet dan vooral niet om het telefoonnummer of e-mailadres te vragen. Er zijn redenen genoeg te bedenken om elkaar na de vakantie nog een keer te ontmoeten.

Nog geen keuze gemaakt?

Wij kunnen natuurlijk onze eigen singlevakantie op het landgoed Preau in Frankrijk erg aanbevelen. Singlecoaches Hans en Meinou geven op deze plek een week lang workshops voor een vaste groep. Zo kun je inspiratie opdoen voor een nieuwe relatie én lekker relaxt vakantie houden. Er lopen op dit landgoed in ieder geval genoeg singles rond! Zit er niemand voor je tussen of wil je je deze week liever op jezelf concentreren? Dan ga je in ieder geval vol inspiratie en met nieuwe vaardigheden en kennis naar huis om daar alsnog de man of vrouw van je dromen te ontmoeten. Op het landgoed Preau is alles coronaproof gemaakt. En in geval van twijfel of nood zit er een Nederlandse arts om de hoek, dus we waken over je gezondheid!

Ga je om wat voor reden dan ook niet op vakantie? Dan kun je natuurlijk de bovenstaande principes die vakanties succesvol maken om iemand te ontmoeten, ook gewoon in je dagelijks leven toe gaan passen. Gedraag je dus de hele dag alsof je op vakantie bent. Grote kans op succes!

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” zeker iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

2 reacties op “Wil je een relatie? Ga op vakantie

 1. Ik ben nu een jaar weduwe, hou wel van avontuurlijke vakanties. Zijn er ook Belgen die zich inschrijven?

  1. Beste Anne,

   Bij onze vakantie zijn er regelmatig enkele Belgen die meegaan. Maar hoeveel er dat dit jaar gaan worden is nu nog niet te zeggen.
   Hans
   Singlecoaching

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved