Ik wil niet meer dezelfde fout maken

Marja (36) is mee geweest met één van onze singleweken. Wat heeft het haar gebracht? Wij interviewden haar na afloop over haar ervaringen en wat ze geleerd heeft.

Wat was voor jou de aanleiding om deze singleweek te gaan doen?
Ik ben pas gescheiden. Dit was al de tweede relatie van mij die stuk liep. Ik heb één keer samengewoond en ben dus daarna nog één keer getrouwd geweest. Ik begon het bij mezelf te zoeken en wilde er graag iets aan doen. Ik kwam dit deze week tegen en dacht: “Dit is een mooie gelegenheid om leren te combineren met een vakantie; en eens te ervaren hoe andere mensen dat doen.”

Wat was het belangrijkste punt waar je in vastliep in je vorige relatie?
Het lukte me niet emotionele verbondenheid te creëren. En had het gevoel dat ik misschien ook een verkeerde partner had gekozen. Aan de andere kant twijfelde ik daar ook weer aan: kies ik niet goed of ben ik zelf gewoon niet goed in relaties?

En toen dacht je: ‘Daar wil ik wat aan doen!’
Ja. Daar wilde ik wat aan doen. Om de volgende keer niet weer dezelfde fout te maken. Ik heb gekozen voor een week, omdat je dan echt weg bent van huis. Met een groep mensen die waarschijnlijk hetzelfde ervaren, zodat je ook van elkaar kunt leren. Ik heb nog even bij één van de trainers geïnformeerd en toen dacht ik: “Ik ga het gewoon doen! Ik kijk wel wat het me brengt en ik word er in ieder geval niet dommer van.”

Wat goed! En waarom ben je toen met ons meegegaan? En niet met een singleweek van een andere organisatie?
Dit sprak mij meer aan en de trainer sprak mij sowieso aan, gewoon open, vriendelijk en je kon er heel veel van leren. Ik had zelf niet echt iets vergelijkbaars gevonden. Wel singlevakanties of zo, maar niet dat ik een week kon leren om een relatie beter te maken of mezelf te verbeteren op bepaalde punten.

Hoe heb je de week ervaren als je er zo op terug kijkt.
Het is me honderd procent meegevallen!

Ja? Wat waren je angsten?
Pas ik wel in de groep? En hoe gaat het er aan toe? Wil ik een kamer delen met meerdere mensen?
Het was een beetje onzekerheid denk ik.

Ja, dat kan ik me voorstellen. En hoe heb je de groep ervaren, vond je dat je zelf binnen de groep paste?
Ja, ik heb me er nooit buiten voelen vallen. Nee, helemaal niet. Terwijl ik dat normaal toch snel heb. Maar ik heb het als heel positief ervaren, je hebt al gauw een band met mensen omdat ze hetzelfde komen doen en iedereen deelt zijn verhaal, dus de verbondenheid vind ik erg groot.

Wat mooi, en je kamergenoten?
Prima, ja dat was hartstikke leuk eigenlijk om je kamer te delen. Omdat je dan op een ander moment nog even contact hebt met iemand. En het is gezelliger, dus ik vond het wel erg leuk.

Wat heb je in de week geleerd?
Ik heb heel veel geleerd! Ik merkte dat ik bij elke sleutel wel iets kan veranderen. Dat ik het vooral bij mezelf moet zoeken en dat ik zelf heel veel invloed heb op hoe het loopt in relaties.

Wat is het belangrijkste inzicht dat je hebt gekregen?
Dat zijn er twee denk ik: het eerste is dat ik veel meer zicht heb op hoe ik de juist partner kan kiezen. Ik weet nu waar ik meer naar kan kijken. Iets wat ik eerder eigenlijk altijd aan de kant zette om de een of andere reden.
Het tweede inzicht is dat ik nu weet hoe ik emotionele verbondenheid kan creëren. Gewoon ook door je zelf kwetsbaar op te stellen. Dat heb ik ervaren in deze week en daar heb ik ook veel van geleerd.

En wat ga je anders doen als je thuis bent?
Ik ga proberen meer mijn gevoel te uiten. Sowieso door meer aandacht te besteden aan mijn eigen gevoel. Om echt te ervaren wat ik voel en nodig heb. En het dan ook echt uit te spreken in mijn relatie.

Wat goed! En wat is het totaalplaatje van de hele week? Hoe heb je het als geheel ervaren?
Heel fijn, ik ben voor mezelf helemaal tot rust gekomen, en ik heb gewoon heel veel zin om nu verder te gaan. Om te gaan daten, om eens te kijken hoe ik het nu ervaar en hoe ik het nu zou aanpakken.

En dat is waarschijnlijk anders dan voorheen?
Ja, dat is zeker anders. Ik heb wel het gevoel dat ik nog veel te doen heb. Maar dat vind ik niet erg, want daar kwam ik ook voor.

Hartstikke goed. Wat voor soort mensen zou jij deze week ook aan kunnen bevelen?
Dat is een goede vraag: iedereen die twijfelt moet gewoon gaan! Als je aan jezelf wilt werken en open wilt staan om te leren op het relatievlak dan zou ik het echt doen.

Dank je wel Marja voor je openheid!

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Ik wil niet meer dezelfde fout maken

  1. Wat leuk om te lezen dat het een fijne leerzame week is geweest.
    Mijn ervaring is ook positief, het was een erg leuke week en met de groep waar ik mee was heb ik nog steeds n heel leuk contact. Een leuke bijkomstigheid.

  2. Dat je reclame voor je bedrijf in een interview verwerkt daar is niks mee, maar doe het dan wel met goede, begrijpelijke Nederlandse zinnen. Nu is de tekst hier en daar hilarisch en af en toe tenenkrommend. En dat is jammer. Succes verder!

    1. Beste Maria, dank je wel voor je feedback. We hebben Marja zelf haar reactie laten geven en dit gaf voor haar het beste weer hoe het voor haar was. Wij vinden het zelf niet respectvol om aan haar zinnen te gaan zitten sleutelen. En vinden het heel sterk dat zij zich hier zo open wilde opstellen om anderen die twijfelen daar weer mee te helpen. .

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved