Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training “Overwin bindingsangst en verlatingsangst”[VOL, wachtlijst mogelijk]

5 okt | 09:30 17:00

Leer hoe je ontspannen een relatie opbouwt, vrij van angst en stress

Deze training is voor iedereen die goed werkende oplossingen zoekt voor hinderlijke bindingsangst en/of verlatingsangst. Bezorgt (het denken aan) een beginnende relatie jou alleen maar twijfels, angst en stress? En wil jij een stabiele, veilige relatie in verbinding met de ander? Dan is deze training wat voor jou! Let op: bij deze training krijg je gratis onze online training over bindingsangst en verlatingsangst erbij!

De training bestaat uit het volgen van onze uitgebreide en praktische online training over dit onderwerp PLUS een live trainingsdag met de trainers Hans en Meinou. Op de live trainingsdag doen we verdiepende oefeningen zodat je daarna precies weet hoe je meer ontspannen, vrij van angst, in een relatie kan stappen. Ook beantwoorden we persoonlijke vragen. We gaan op een prettige en veelal luchtige manier met dit onderwerp aan de slag.

Simon over zijn “relatierollercoaster” met Mieke:
“Eerst voelde ik me enorm aangetrokken tot Mieke. Ik dacht dat ik deze keer de ware gevonden had. Maar na een maand begon ze me meer en meer te irriteren. Ik merkte dat ik meer zin kreeg om met vrienden af te spreken dan met haar en ging weer om me heen kijken. Ik voelde me beklemd en benauwd, had het idee dat Mieke enorm op mijn lip zat. Ik zag wel dat Mieke zich afgewezen voelde en onzeker werd door mijn gedrag. Dan voelde ik me schuldig. Dit begon al na een paar dates en hield pas op toen de relatie na een aantal keer aantrekken en afstoten definitief was gestopt. Eerlijk gezegd overkomt me dit wel vaker…”

Schrijf je in voor deze training

Dus:

 • Ben jij toe aan een relatie die langer duurt dan een paar maanden?
 • Zoek je een partner die jou ook het allerliefste wil, in plaats van onbereikbaar is of de boot afhoudt?
 • Heb je er genoeg van dat jouw partner altijd zo traag of juist veel te snel is bij het aangaan van de relatie?
 • Of wil je je zekerder en op je gemak voelen in een (startende) relatie?

Dan gaat deze training jou veel opleveren!

Wat levert deze training jou op?

 • Helderheid over de werking van bindingsangst, verlatingsangst en onveilige hechting.
 • Inzicht in hoe jij je partner selecteert en wat daarin wel werkt en niet werkt.
 • Inzicht in je eigen patronen die ervoor zorgen dat jij afstand houdt of te snel dichtbij wilt komen.
 • De aanpak om je belemmerende patronen om te zetten naar constructief gedag.
 • Een goede oplossing om met bindingsangst /verlatingsangst / onveilige hechting om te gaan en deze te verminderen.
 • Concrete oefeningen en een actieplan om effectiever relaties aan te gaan en te behouden.

Onze training in beeld in het programma “De dolende dertiger” van de KRO/NCRV

Voor wie is deze training bedoeld?

Onze training is bedoeld voor singles en mensen met een relatie in de beginfase. We richten ons op zowel mannen als vrouwen tussen de 25 en 55 jaar, die niet meer of veel minder gehinderd willen worden door bindingsangst en/of verlatingsangst. Mensen die iets jonger of ouder zijn, zijn uiteraard ook welkom. Om optimaal voordeel van deze training te hebben is HBO-(denk)niveau of hoger een pré. Ook is het van belang dat je kritisch naar jezelf durft te kijken.

Inhoud training

Bindingsangst en verlatingsangst – wat is het en wat is jouw patroon?

We gaan op een prettige en luchtige manier ontdekken hoe jij omgaat met relaties. We gaan met elkaar in gesprek, je krijgt praktische modellen aangereikt, we doen leuke, ontspannen en inzichtgevende oefeningen en houden elkaar soms een relativerende (lach)spiegel voor.

 • Wat zijn bindingsangst, verlatingsangst en onveilige hechting nu precies?
 • Hoe ga jij een relatie aan?
 • Wie is je ideale partner en welke (onbewuste) criteria hanteer je bij het zoeken?
 • Waarom val je op partners waarmee een fijne relatie telkens niet goed lukt?
 • Welke patronen herken jij in eerdere dates en relaties?
 • Hoe ga je wel op een goede manier de verbinding aan?

Bindingsangst, verlatingsangst en onveilige hechting – wat is de oplossing?

Dit onderdeel is gericht op oplossingen. Hoe kun je succesvol de verbinding aangaan, niet meer gehinderd door angst en negatieve gevoelens? Je leert manieren om zo om te gaan met bindingsangst of verlatingsangst dat deze het aangaan van een fijne relatie niet meer in de weg staan. Je transformeert angst in verbinding!

 • Effectieve communicatie over gevoelens, behoeftes, angsten en verlangens
 • Verstevigen van je zelfvertrouwen als partner in een relatie
 • Formuleren van positieve, helpende opvattingen, gedachten en overtuigingen
 • Manieren om vervelende gevoelens te herkennen en hanteerbaar te maken
 • Manieren om op een positieve wijze in gesprek te gaan
 • Manieren om je makkelijker open te stellen en in verbinding te gaan.
 • Formuleren en oefenen van tegenovergesteld, constructief gedrag.

Gedurende de dag werken we veel in kleine groepjes, waarbij jij zelf kan bepalen wat je kwijt wilt en wat niet. De sfeer is veilig, maar ook zorgen we dat er gelachen wordt en er ruimte is voor luchtigheid en plezier.

Tijdens de training is koffie en thee aanwezig. Ook zorgen we voor een lunch.

Let op: deze training bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel bestaat uit onze uitgebreide en praktische online training over dit onderwerp, die je lekker thuis in je eigen tijd kan doen. Deze ontvang je zodra je je opgeeft. De verdieping vindt plaats op onze live trainingsdag. Op deze dag ga je samen met de trainers Hans en Meinou en andere deelnemers in op alle vragen. Daarnaast doen we verdiepende oefeningen zodat je daarna precies weet hoe je meer ontspannen, vrij van angst, in een relatie kan stappen.

Praktische informatie

Data:       Zaterdag 5 oktober 2024

Prijs:        € 395,-

Locatie:   Centrum de Linde, Jachtlaan 15, 3721 CA Bilthoven

Tijden:     9.30 tot 17.00 uur.

Vragen:
Heb je vragen? Mail ons op team@singlecoaching.nl of bel 06- 2033 8405

Deze training wordt in eerste instantie gegeven voor deelnemers aan ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken”. Ben jij geen deelnemer van het coachingsprogramma en heb je toch interesse? Soms komen er plaatsen los beschikbaar. Mail dan even je interesse naar team@singlecoaching.nl

Schrijf je in voor deze training

Gegevens

Datum:
5 okt
Tijd:
09:30 – 17:00
Kosten:
€395
Evenement Categorie:

Centrum de Linde

Jachtlaan 15
Bilthoven, 3721 CA Nederland

Veel gestelde vragen

Ik ben bang dat ik in zo’n workshop tussen allemaal losers en nerds terecht kom, klopt dat?

Nee, onze doelgroep bestaat uit over het algemeen uit hoger opgeleide, sociaal vaardige singles die goed op zichzelf kunnen reflecteren. Deze vind je ook in onze workshops.

Mijn verhaal is heel persoonlijk. Dat wil ik niet delen in een groep. Ben ik dan wel op mijn plaats in een workshop?

Alle deelnemers hebben een eigen persoonlijk verhaal. De sfeer in onze groepen is veilig, desalniettemin ben je vrij om wel of niet te delen wat je zelf wilt. Je zit er voor jezelf en leert ook veel door alleen te luisteren, te ervaren en door de verhalen van anderen.

Ik weet al veel van dit onderwerp en heb er al veel over gelezen. Voegt een workshop dan nog wel toe?

Veel mensen hebben zich al verdiept in het onderwerp voordat ze naar de workshop komen. Door er veel over te lezen, door eerdere begeleiding, doordat zij zelf iets in de hulpverlening doen, of anderszins. De workshops bieden desondanks veel meerwaarde omdat we een praktische benadering kiezen: wij hebben veel ervaring in het vertalen van algemenere kennis, inzichten en vaardigheden naar de date- en relatiepraktijk. Daarnaast ligt de meerwaarde in het ervaren in onze oefeningen. Pas door het te ervaren kan er echt iets veranderen. Tenslotte biedt de interactie met – en de ervaringen van – andere deelnemers veel herkenning en daardoor meerwaarde.

Ik vind individuele coaching fijner, in groepen voel ik me niet zo thuis. Waarom zou ik dan toch een workshop doen?

De interactie met anderen levert veel extra’s op. Bovendien kun je in de workshops een aantal dingen oefenen die 1-op-1 niet mogelijk zijn. Tenslotte kost het veel tijd (en dus geld) om alles wat in de workshop behandeld wordt individueel te behandelen. De coaching kun je het beste gebruiken voor de verdieping.

Ik ben denk ik ouder of jonger dan de rest, ben ik hier wel op mijn plaats?

De meeste mensen in onze workshop zijn tussen de 30 en 55 jaar, maar dat wil niet zeggen dat je er niet “tussen past” als je ouder of jonger bent. Belangrijkste is dat je wat wilt leren en naar jezelf wilt kijken. Onze ervaring is dat leeftijd geen rol speelt en al snel wegvalt.

Ik kom uit België, ben ik dan ook welkom?

Wij hebben regelmatig deelnemers uit België in onze workshop. Dit vormt geen enkele belemmering. Voor de twee daagse workshop overnachten zij vaak in Nederland, in Utrecht zijn voldoende mogelijkheden te vinden. Betaling in onze webshop is ook mogelijk vanuit België.

Hoe is de man-vrouw verdeling?

Dit verschilt een beetje per workshop. Meestal zijn er iets meer vrouwen dan mannen, met uitzondering van de workshop “Leer flirten en contactleggen in één middag”, waar het aantal gelijk gehouden wordt. Belangrijk is dat je in de workshops zit om voor jezelf iets te leren, en niet om andere deelnemers te versieren. De man-vrouw verdeling maakt daarom in feite niet zoveel uit.

Krijg ik mijn geld terug als ik me heb opgegeven en toch niet kan?

Dat hangt ervan af hoe lang van tevoren je weer afzegt. Als je je opgeeft reserveren wij de plaats voor jou, dat betekent dat hij niet kan worden ingevuld voor iemand anders. Wij houden daarnaast in de voorbereidingen rekening met een bepaald aantal mensen. Daarom hebben we annuleringsvoorwaarden opgesteld. Je kunt wel altijd iemand anders jouw plaats laten innemen, dat kan je nog tot één dag van te voren regelen.

42 reacties op “Training “Overwin bindingsangst en verlatingsangst”[VOL, wachtlijst mogelijk]

 1. Ik vond dit een ontzettend leerzame workshop. Zeker ook door de online training die eraan vooraf ging. (Het coachingsprogramma volg ik niet, ik volgde het als zelfstandige workshop) Het thema hechtingsproblematiek was niet helemaal nieuw voor me, maar bleef vóór deze workshop (en na verder nuttige psychotherapie) toch net iets te abstract. Door de praktische (invul)oefeningen, testjes en voorbeelden uit deze training vielen de kwartjes eindelijk. Nu aan de slag met de handvatten 🙂

 2. Na een jaar coaching had al ik wat inzichten in m’n gedrag en keek ik erg uit naar deze 2 daagse workshop omdat dit volgens mij precies hetgene was waar het bij mij met name spaak op liep.
  2 pittige dagen maar een fijne en open sfeer waardoor je met de groep en de professionele begeleiding van Meinou en Hans tot nog diepere inzichten komt. Praktische handvatten om aan de slag te gaan, een traan en zeker ook wel een lach maakte het alles bij elkaar tot een waardevolle workhop voor mij.

 3. Zeer gedegen training! Werkt op een andere laag dan bijvoorbeeld therapie doorgaans, voor mij goede aanvulling. Heel fijn en praktisch krijg je inzichten in jezelf, je relatiepatronen en handvaten hoe dat anders te doen. Het programma zit goed in elkaar, de begeleiders zijn prettig en deskundig en fijn om in een groep te zitten die soort gelijke issues hebben.

 4. De training overwin bindingsangst en verlatingsangst is praktisch georiënteerd met veel oefeningen afgewisseld met theorie. Het maakt zaken praktisch zonder eindeloos in te zoomen op allerlei achtergronden die de oorzaak zijn van deze bindingsangst. Daarvoor zijn andere oplossingen beschikbaar. Door dit in een groep te doen ontmoet je ook anderen en krijg je inzicht in hoe zij de problematiek ervaren. Dat helpt ook om je eigen problematiek beter inzichtelijk te maken en van daaruit samen aan de slag te gaan met de oefeningen.

 5. Deze training gevolgd als onderdeel van mijn coachingstraject. De training heb ik als zeer prettig ervaren om samen te oefenen om bijvoorbeeld geweldloos te communiceren, hoe je verlatings- of bindingsangst kan herkennen bij jezelf en bij anderen. Met name om dit in groepsverband te doen heeft mij heel veel inzichten gegeven, veel meer dan dat je uit boeken of 1 op 1 coaching haalt. Zeker een aanrader.

 6. Dit is een van de beste trainingen die ik ooit heb gehad! Ik beb een tijdje sessies met een psycholoog gehad, maar de oefeningen van jullie gaven me sneller en meer inzichten dan al die gesprekken met die psycholoog 😉 Het gaf me inzicht in mijn eigen denken en gedrag. Daarnaast gaven de coaches op een ontspannen, plezierige manier ook hele praktische handvatten mee om direct toe te passen. Kan deze training van harte aanbevelen, wilde dat ik dit al jaren eerder was tegen gekomen!

 7. Een zeer praktische en verhelderende dag. Opeens worden patronen duidelijk en herken ik de beschreven situaties. Er worden handvatten aangereikt om om te gaan met bindingsangst en verlatingsangst (die elkaar dus kunnen afwisselen). Het online cursusmateriaal was daar ook zeer nuttig bij en is goed opgezet.
  In de groep is de sfeer erg goed en het ongemakkelijke wat iedereen heel begrijpelijk heeft aan het begin van de dag smelt al snel weg onder de professionele leiding van Meinou en Hans.

 8. Het eerste wat ik dacht tijdens het betreden van deze dag: ‘maar dit zijn allemaal normale mensen’… Het blijft lastig om je niet ‘raar’ of ‘gek’ te voelen als het daten/vormen/vasthouden van een relatie je niet fantastisch afgaat. Dit was mogelijk de beste eyeopener van deze dag, daarnaast heb ik echt dingen geleerd die ik terugkreeg van de mede deelnemers die ik doe/deed en heb kunnen aanpassen hierna! Aanrader.

 9. De online training bindings- en verlatingsangst bestond uit twee delen. De onlinecursus zelf en een training van een dag. Beiden hebben mij veel inzicht gegeven in de werking van bindings- en verlatingsangst en handvatten gegeven om mee te verder te gaan. Met name de training was erg prettig om te ervaren dat er veel meer mensen zijn die hiervan hinder ondervinden en er dezelfde gedragingen op na houden. Door de gekozen werkvorm via Zoom was het uitstekend digitaal te doen en ontstond er al snel een veilige omgeving om hier met anderen mee aan de slag te gaan. Dit alles onder de prima begeleiding van Meinou en Hans.
  “Noot van singlecoaching: dit was een reactie in coronatijd toen we alleen online trainingsdagen via Zoom konden geven, deze training wordt nu weer live (op locatie) gehouden”

 10. Ik was wel een beetje nerveus voor de training. Gelukkig was er een hele relaxte sfeer met een heleboel herkenning! Ik vond het fijn om met mensen in contact te komen die met hetzelfde worstelen als ik. Vooral de oefeningen die gedaan worden gaven mij veel inzicht. Aan het einde van de dag zijn we aan de slag gegaan met de oplossingen. Die geven mij handvaten om met mijn angsten om te gaan en daarmee ook weer perspectief!

 11. De training bindingsangst was voor mij heel herkenbaar en met momenten heel confronterend.
  Het is zeer leerrijk om eens vanop een afstand naar je relaties te kijken, je patronen te herkennen en daar met anderen over te kunnen reflecteren. Ik vond het groepsverband dan ook een meerwaarde.
  Ik ben naar België vertrokken met een rugzak vol met inzichten en enkele tools om met mijn angsten om te gaan. De coaches waren zeer warm en wisten goed waarover ze spraken.
  Lachen, huilen en jezelf eens recht in de spiegel kijken! Weer een stapje dichter bij mezelf gekomen!
  Bedankt,
  Steven

 12. Het was een boeiende training, door dingen bij elkaar te herkennen werden dingen duidelijk, en dat geeft een bepaalde rust. De coaches kwamen professioneel over, zeker een aanrader wie mer duidelijkheid wil krijgen op het gebied van bindingsangst en of verlatingsangst.

 13. Het volgen van een training als deze heeft naast het verkrijgen van inzichten in je eigen hechtingspatronen als voordeel dat je in contact komt met lotgenoten. Hier hoor je verhalen van anderen, wat perspectief biedt in de andere hechtingsstijlen en wat je leert dat je niet alleen bent. Door de open communicatie heb ik een zijde van mensen (in het algemeen) gezien die ik nog niet eerder heb gezien. Dit is zeer krachtig om je eigen overtuigingen op dit vlak (positief) bij te stellen.

  Ik heb Hans en Meinou ervaren als prettige coaches. Er valt te merken dat ze veel ervaring hebben en dat ze zich goed ontwikkeld hebben op dit vlak. De theorie van hoe mensen zich hechten hebben ze overduidelijk goed onder de knie en ze weten de theorie goed aan te meten van persoon tot persoon. Verder ontstaat er, mede dankzij de groep maar ook dankzij Hans en Meinou, een sfeer waar iedereen van zich durft te laten horen en zich kwetsbaar op durft te stellen.

  Ik merk kort na het volgen van de training al dat ik de inzichten begin toe te passen. Ik merk op wat mijn oude patronen zijn en wanneer ik er weer in val. Alhoewel dit een proces is waar natuurlijk veel tijd overheen zal gaan, heb ik wel het idee dat ik er door deze training een grote stap voorwaarts in heb genomen. Deze twee (intensieve) dagen waren het voor mij volledig waard.

 14. Ik was al een poosje bezig met zelfreflectie en las het boek Liefdesbang. Daarin werd al veel duidelijk en via Google kwam ik op de site van Singlecoaching terecht. De workshop sprak me meteen aan, maar ik durfde niet goed. Ik ben wat introvert en vind dit soort dingen in groepen (met onbekende mensen) ontzettend spannend. Ook de prijs hield me enigszins tegen, zou ik wel waar voor mijn geld krijgen? Was dit wel echt “nodig”?
  Na lang wikken en wegen en mezelf eraan helpen herinneren dat ik méér dingen buiten mijn comfortzone en voor mijzelf wilde doen, ben ik er toch voor gegaan.
  En het was het zo waard!
  Allereerst de bevestiging van wat zo langzaamaan tot me door was gaan dringen: die angstige hechting en wat dat met mij en mijn relaties doet. Daarnaast de (h)erkenning dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt.
  In twee dagen hebben we ontzettend veel inzichten en handvaten gekregen om hier mee om te gaan en het ook te herkennen bij een potentiële partner.
  De groep was fantastisch! Ontzettend bijzonder om te merken hoe je in korte tijd zo naar elkaar toe kan groeien door gedeelde ervaringen en herkenning. Er werd gelachen en gehuild, alles mocht er zijn. Ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld, de sfeer was heel veilig en fijn.
  Meinou en Hans vullen elkaar mooi aan en ook de opbouw van de workshop is goed: theorie afgewisseld met praktische en mooie oefeningen, die emotioneel echt wat met mij deden.
  Het waren twee heel intensieve dagen, maar ik ben zo blij dat ik ben gegaan! Ik sta nu steviger in mijn schoenen, en neem alle inzichten mee in mijn nieuwe liefdesavontuur ?

 15. Deelname aan cursussen, vergaderingen of wat voor vorm van samenscholing dan ook zijn niet aan mij besteed. Dat zou voor deze cursus niet anders zijn. Ik voel mij zeer ongemakkelijk in groepen en durf niet in het openbaar te spreken voor groepen. Meinou had mij beloofd mij te ontzien als ze zag dat het mij teveel zou worden. Dat heeft ze perfect gedaan.
  Gaande weg op vrijdag al werd mij duidelijk dat ik me erg op mijn gemak voelde bij deze groep mensen. Er werdt goed geluisterd naar iedereen, er werdt gehuild en gelachen. je durft en mag jezelf kwetsbaar opstellen.Dat geeft een enorm vertrouwd gevoel. Deze cursus is echt een eye opener en zou ik eigenlijk iedereen willen aanraden die een eerlijke en fijne relatie willen hebben. Zaterdagmiddag bij afsluiting durfde ik de hele groep toe te spreken, alleen dat al was een enorme overwinning.
  Wat een positieve impact hadden deze twee dagen op mij.
  Hartelijk dank Meinou en Hans voor deze prachtige dagen.

 16. Beste Meinou en Hans
  Ik heb erg veel geleerd wat bindings- en verlatingsangst is en hoe ik met beide angsten het best mee kan omgaan.
  Het mij veel rust gegeven en ga er mee aan de slag.
  De uitleg en oefeningen waren duidelijk en heb erg genoten ervan.
  Ik kan zeker deze workshop iedereen aanbevelen.
  Met vriendelijke groet,
  Ton

 17. De workshop was erg interessant. De afwisseling tussen theorie en praktische opdrachten maakt dat de content goed blijft hangen en dat het geen moment saai is. Ik heb weer wat zaken over mezelf geleerd en ga ermee aan de slag. Bedankt voor deze mooie workshop!

 18. Ik was al een tijdje met zelfonderzoek bezig voordat ik de workshop binding en verlatingsangst inging. Daarin werd veel van wat ik dacht bevestigd. Maar kreeg ik daarnaast praktische tips en handreikingen om hiermee verder aan de slag te gaan. Het heeft mij geholpen, ook om met andere mensen te spreken die met dezelfde dingen worstelen. De sfeer is veilig, open, prettig. Als je met dit thema bezig bent voor jezelf zou ik de workshop zeker aanraden!

 19. Door de gesprekken met Meinou had ik al aardig wat inzicht gekregen over mijn patroon in de liefde. De meerwaarde van deze tweedaagse is dat je met gelijkgestemden in de groep zit. De verhalen van anderen helpen je ook weer kritisch naar jezelf te kijken.
  Hans en Meinou zorgen voor een prettige, veilige sfeer. De balans tussen theorie en praktijk is goed. En er was ruimte om tussendoor ook te lachen. Lang leve de zelfspot!
  Ik heb tools gekregen om mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nodig had.

 20. Met veel plezier heb ik de workshop over bindingsangst gevolgd. In die twee dagen ben ik veel te weten gekomen over de theorie achter bindingsangst en verlatingsangst en vooral heb ik gemerkt hoe deze ingrijpen in mijn leven. Hans en Meinou voerden mij en de andere deelnemers goed door de workshop, en boden een veilige en inspirerende plek om met gelijkgestemden te oefenen om vooral niet meer in oude valkuilen te stappen.
  Ik heb nu duidelijk geleerd hoe ik vooral niét meer met liefde om wil gaan, en ben er daardoor zeker van dat ik me nu ga richten op partners die beter voor mij zijn dan voorheen het geval was. Die waren het altijd vooral net niet.
  Kortom, leerzaam, bruikbaar en leuk.

 21. Ik denk dat dit 1 van de belangrijkste en meest inzicht gevende workshops is. Had zelf al wat gelezen over het onderwerp, dus niet alles was nieuw voor mij, maar het oefenen in de groep met anderen en de positieve en veilige sfeer in de groep waren ook prettig om te ervaren. Het blijft een ingewikkeld onderwerp en alle antwoorden krijg je natuurlijk nooit, maar ik denk idd dat de belangrijkste boodschap is dat er hoop is en dat er ook zaken zijn die je zelf anders kunt aanpakken, zodat een toekomstige relatie bestendiger zal blijken. Zeker aan te raden dus, in welk “stadium” van verkennen/zelfinzicht je ook zit.

 22. Voor mij was het de eerste keer dat ik een dergelijke workshop deed. Het eerste wat ik mocht ervaren is dat ik “ineens” niet meer de enige was. De (h)erkenning dat meer mensen hier ook mee geholpen zijn was ook een verademing. Nu ik me meer bewust ben van bepaald gedrag kan ik ook de tips/trucks in de praktijk gaan brengen. Wat dat betreft is deze workshop een échte aanrader!

 23. De workshop heb ik zelf ervaren als het essentiële element om tot zelf bewust zijn te komen. Dit betekent, heb ik meer verlatingsangst of bindingsangst, herken ik patronen uit het verleden in mijn relaties en in mijn relatie tot mijn ouders. Maar belangrijker hoe ervaar en voel ik het zelf als mensen dichtbij komen of verder af. Het is een hele slimme cursus qua opzet vol met interactie, intervisie met cursisten, maar ook theorie en praktijk. Het is zeker intensief en kan confronterend zijn. Maar zeker waardevol. De eerste stap om tot inzicht te komen om anders te denken en zo ook anders te gedragen en te acteren. Briljant qua opzet, een aanrader!

 24. Ik dacht bij mezelf, waarom wel allerlei cursussen doen voor werk, maar waarom niet voor mijn persoonlijk leven. Meerdere korte relaties gehad, maar een lange fijne dramaloze relatie lukt niet. Deze cursus heeft me veel inzicht gegeven en dat geeft me veel rust bij het daten met nieuwe personen. Ik weet beter wat mijn wensen zijn, kan ze beter communiceren en herken beter welke personen niet bij deze wensen passen.

  Zeker een aanrader voor mensen die het vermoeden hebben dat ze bindings- of verlatingsangst hebben. En/of meerdere korte relaties hebben gehad en niet kunnen vinden waar dit aan ligt. Dan moet je natuurlijk wel op zoek zijn naar die lange relatie.

 25. Sinds september ben ik twee leerzame, ietwat intensieve, warme en zeker leuke dagen rijker! Meinou en Hans bezitten de kunst om je snel veilig te laten voelen in de groep. Daarbij helpt dat je allen met een zelfde doel komt… Deze twee dagen geven veel nieuwe inzichten, laat je voelen en zet een eerste aanzet om te oefenen om bijvoorbeeld in de communicatie dingen anders te doen. Ik snap nu beter wat ik doe en hoe ik daar voor de lange duur verandering in kan gaan aanbrengen. Het is een eerste stap op een nieuwe spannende weg… Best eng, maar ik heb er zin in!

 26. Wow, wat fijn dat er zoveel meer normale mensen met deze onderwerpen worstelen! Het viel mij op dat onze groep bestond uit hele gezellige, spontane en succesvolle mensen (volgens Meinou is dat alijd zo). Het was inhoudelijk een heel sterk programma wat voor de nodige intensiteit en confrontatie zorgde. Dus wees voorbereid; je gaat hier sowieso weg met nieuwe inzichten en nieuwe dingen om aan te werken. Ik zal de cursus aan iedereen aanraden die al een beetje ruikt naar bindings/verlatingsangst 🙂

 27. Goede avond Hans en Meinou,

  Hierbij toch nog een reactie van mij.

  Het effect van deze workshop nu bijna 2 maanden later is veel groter dan ik dacht in de eerste dagen, want elke keer kom ik situaties tegen waar ik nu anders op reageer dan ik voor de workshop deed en dat bevalt wel. Eigenlijk is het zo als ik echt ben, en daardoor heb ik meer rust gekregen. Het “opzoek zijn” ligt stil maar rust heb ik wel en dat vind ik ook belangrijk.

  Dank je wel voor deze 2 dagen.

  mvg Pieter
  ps en ik heb al 2 mensen de site aanbevolen die volgens mij ook wel wat hulp kunnen gebruiken.

 28. Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik de workshop gevolgd: ‘wie is er bang voor bindingsangst?’ Wederom vind ik dat Meinou en Hans iedere individuele deelnemer één voor één specifieke aandacht/feedback geeft om de telkens terugkerende patroon -die ervoor zorgt dat een relatie niet goed tot stand komt of binnen korte tijd eindigt- te doorbreken en nieuw handvaten biedt om dit gedrag te veranderen. Om zo in staat te kunnen zijn om wel een relatie aan te gaan.

 29. Intensieve workshop, want confronterend om je eigen gedrag onder ogen te zien, maar ook fijn omdat er zoveel herkenning is van medestanders en zij die juist aan de andere kant van het spectrum staan. De sfeer was veilig genoeg om je bloot te geven en moeilijke situaties ook te relativeren met een lach. De trainers geven veel inzicht in welk angstig gedrag je kan vertonen, wat hier aan ten grondslag ligt en gelijk ook tips en handvatten om dit te veranderen. Dit kan gelijk geoefend en besproken worden met de groep. Hierdoor kun je er in de toekomst echt zelf mee aan de slag om verder te groeien!

 30. De workshop vond ik erg prettig om te volgen. Met name omdat je met gelijkgestemden (mensen met bindingsangst) kunt ontmoeten en ook goede feedback kunt krijgen van de andere deelnemers aan deze workshop. Voeg daarbij dat Meinou en Hans de workshop op een leuke en afwisselende wijze geven zodat deze workshop zeker een aanrader is voor degene die last hebben van bindings- en/of verlatingsangst. Hierna kun je altijd nog zelf beslissen of je wel of niet met je angst aan de slag gaat aan de hand van tips en feedback die je krijgt tijdens de workshop. Je persoonlijkheid kun je niet direct veranderen maar wel het (toekomstig) gedrag bij het aangaan van (nieuwe) relaties!

 31. Een heel goede ervaring om deel te nemen aan deze workshop. Veel herkenning bij andere deelnemers en ook enorm veel gelachen, dat werkt bevrijdende en relativerend, maar ook wel een traan gelaten. Twee toegewijde trainers die een fijne sfeer creëren en een heel goed programma , waardoor langzaam bij iedereen het kwartje gaat vallen. Ook veel herkenning, zowel mensen met verlatings- als bindingsangst of een combinatie Mijn bindingsangst bleek nog groter te zijn dan ik dacht, maar dat is ook bevrijdend. Het is fijn om te weten waar je staat, welke stappen je kunt nemen en hoe je dat doet. Ik ben nu aan het daten, althans, nog geen date gehad maar wel bezig om afspraakjes te maken.. Voor het eerst voel ik vertrouwen dat ik gewoon daarvan kan genieten en niet direct me hoef vast te leggen. Ik mag er zijn met mijn bindingsangst en dat is ok. Erover praten i.p.v. weglopen of mezelf afsluiten. In contact blijven en benoemen. En wie weet wat er dan nog gebeurt in de toekomst. Ben erg blij met deze ervaring!

 32. Gewoon doen! Heel leerzaam! Al snel ontstaat er een vertrouwde omgeving waarbij je het uiterste uit de workshop kunt halen. Leuke opdrachten en feedback van andere deelnemers zorgen ervoor dat je niet uniek bent met deze uitdaging. Zo wordt inzichtelijk hoe je gedrag (en dat van de ander) is in de afgelopen drie relaties. Na afloop van de workshop zijn er nieuwe inzichten op een andere aanpak.

 33. Twee intensieve dagen die je inzicht geven in je eigen gedrag, partner keuzes, relaties met anderen en ouders. Daarnaast geeft het je zelfvertrouwen een boost omdat je niet de enige bent met deze relatie ‘kwaaltjes’ en je gaat met tips en handvatten naar huis. Ik was verbaasd door het grote aanbod leuke fijne mensen die deelnemen en de veilige en open sfeer. Bij twijfel.. zeker doen! Het is het absoluut waard.

 34. Als onderdeel van het coachingsprogramma dat ik volg, heb ik deze tweedaagse training gevolgd. Ik had eigenlijk al wel het vermoeden dat ik last had van verlatingsangst, waardoor ik eigenlijk nog nooit een relatie heb gehad, maar tijdens eerdere therapie en persoonlijke ontwikkelingstrainingen is hier (aan het thema onveilige hechting) nooit echt heel concreet aandacht aan besteed.

  Om maar met de deur in huis te vallen: vermoed je dat je last hebt van bindings- en/of verlatingsangst? Volg dan deze training! Ik durf je te verzekeren dat je er wat aan hebt! Je ontmoet mensen die ook last hebben van hetzelfde probleem (je bent dus niet de enige) en je leert veel over jezelf op dit gebied.

  Wel geldt dat hoe eerlijker je bent naar jezelf en open staat om in je eigen spiegel te kijken, uit je comfort zone te stappen, hoe meer je aan de training zult hebben. Dit heeft te maken met de vele (praktische!) oefeningen die worden aangeboden, waarbij jijzelf het “instrument” bent.

  Wat voor mij eigenlijk de grootste winst is geweest, is dat ik nu bevestigd heb gekregen wat mijn valkuilen en patronen zijn als verlatingsangstige (vooral te snel willen gaan). De oefeningen om dit duidelijk te maken, zijn echt heel goed (maar ook confronterend). Ook andere inzichten zijn zeer nuttig, zoals dat mensen met verlatingsangst en bindingsangst elkaar aantrekken (en je dus moet oppassen voor een aantrekken-afstoten-patroon).

  De sfeer is verder heel erg fijn: open, respect- en liefdevol en de trainers (Hans en Meinou) zijn op een heel prettige manier aanwezig.

  Kortom: aanrader dus!

 35. Ook al dacht ik de nodige dating ervaring en zelf weinig last van bindings- of verlatingsangst te hebben, ik kan de 2-daagse workshop van harte aanbevelen! Meinou en Hans weten een veilige omgeving te creëren waarin zij duidelijk inzicht geven welke stadia er zijn in een relatie. Niet alleen weet ik nu iemand te herkennen met bindings- of verlatingsangst en hoe hier als partner mee om te gaan, ook hebben zij mij op confronterende wijze mijn eigen valkuilen leren inzien. Ik ben ervan overtuigd dat deze kennis zal bijdragen tot het vinden van een geschikte partner en het laten slagen van een toekomstige relatie.

 36. Voordat ik aan het coachingstraject begon, zou ik nooit bedacht hebben dat ik bindingsangst had. Ik ben gewoon de ware nog niet tegengekomen! Maar de coaching, en in het bijzonder de workshop, maakten veel duidelijk. Ik heb wel degelijk bindingsangst! Dat weten en ervaren maakt dat ik iets kan veranderen aan hardnekkige patronen die ik zelf niet eens herkende. Ik heb veel geleerd. Bijvoorbeeld dat pijn om afgewezen te worden het ergste is wat je kan overkomen als je wél in beweging komt. En die pijn is niet leuk, maar wel te dragen. En hoe belangrijk het is om je uit te spreken, in wat je voelt en verlangt. Het klinkt zo simpel, maar ik doe het eigenlijk alleen als het veilig is, en nooit als het eng wordt. In de workshop ervaar en voel je deze dingen echt, en wat het effect is, hoe belangrijk het in contact is om dat wel te doen. De workshop is heel goed opgebouwd, en je leert zo ontzettend veel van je medecursisten. Ik vind het nog steeds een erg spannend pad, maar ik voel me al wel veel verder en bewuster op weg.

 37. Afgelopen weekend heb ik de workshop “Bang voor Bindingsangst” gevolgd. De weg die mij hierna toe heeft geleid was pijnlijk, moeilijk en verdrietig. Zelfs het “Ja” zeggen tegen een man die ik graag lief wil hebben (eindelijk iemand die wel goed en liefdevol voor mij is) vind ik erg moeilijk. Ik ervaarde de keuze voor de coaching en deze workshop dan ook als een pré. Dat dit zo was bleek al de eerste dag. Ineens zag ik de reden van de relatie die ik nu heb. Op de volgende dag vielen bij mij daadwerkelijk de kwartjes en werd het mij duidelijk dat ik niet meer mijn uiterste best hoef te doen voor de mensen om mij heen. Er mogen zijn, waarbij mijn gevoelens en behoeften ook belangrijk zijn (dit geldt voor ieder van ons) werd mij ineens heel duidelijk. Thuisgekomen gaf mijn vriend hetzelfde aan, zonder dat ik nog iets had vertelt over deze workshop. Voor mij is dit een extra bevestiging dat de workshop, met een groep leuke mensen én trainers die je op een warme en vreugdevolle manier weten te confronteren echt goed is om te volgen. Hoe het verder met mij gaat ? Geen idee, het lijkt een enorme uitdaging om daarvoor te mogen gaan wat mij op een harde manier is afgeleerd. Toch ben ook ik in het zonlicht gestapt. Dus op naar de warmte, vreugde en power van een relatie. Ik ben (lees: wij zijn) het waard !!

 38. Het gaat goed met mij; ik ben vorige week zondag meteen een paar dagen gratis op Lexa gaan staan
  Heb daar een geweldige man ontmoet die nog veel harder wil gaan dan ik, hihi. Maar ik heb een aantal zaken die ik geleerd heb bij jullie echt in de praktijk kunnen brengen, het feedback geven, de relatiestappen volgen, mijn patroon dit keer doorbreken, mezelf niet meteen helemaal geven, vertrouwen op mijn eigen ik, ik ben het waard etc., hem moeite voor me laten doen. Geweldig! Ik heb ook veel aan het relatiewaarden-e-book. Kortom: al lerende gaat het het lekker met mij.

 39. Ik heb onlangs deelgenomen aan de workshop ‘Wie is er bang voor bindings(angst)’. Aanvankelijk twijfelde ik of ik niet liever een 1-op-1 coaching sessie wilde, maar ben ontzettend blij dat ik hiervoor heb gekozen. Zoveel herkenning en nieuwe inzichten van ervaren ‘lotgenoten’ dat ik mezelf meteen voor dag 2 heb aangemeld, waarin je handvaten krijgt om met de nieuw verworven inzichten aan de slag te gaan! Benieuwd! TnX!

 40. Wat een verademing om deel te nemen aan een work-shop. Het was werkelijk me-time en ook wel ‘we’-time. Alles valt op zijn plaats en ik heb niet meer het gevoel dat ik met mijn hoofd tegen de muur loop, noch dat ik hier alleen mee worstel. Ik heb ‘Wie is bang van bindings-angst gevolgd. Toffe, integer, betrokken deelnemers en trainers. Dank je wel!

 41. Voor de workshop had ik al het gevoel dat ik mannen aantrok met bindingsangst. Dat dit ook aan mij zelf lag, was confronterend maar ook goed om een spiegel voorgehouden te krijgen. Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat ik het anders kan doen. Ik ben er nog niet, maar heb wel weer hoop op een duurzame liefde.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved