Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Singlevakantie Frankrijk in 6-13 juli 2024: “Klaar voor een relatie”

6 jul | 17:00 13 jul | 11:00

Singlevakantie Frankrijk single

 Deze singleweek is door deelnemers beoordeeld met een 9,4 gemiddeld!  

Ingrediënten: Een landhuis in Frankrijk, een leuke groep singles, inspirerende workshops.

‘s Ochtends start je met een relaxt ontbijtje in de zon. Met je koffie in de hand loop je naar een grote zolderruimte, waar je je met andere singles en twee ervaren coaches buigt over alle ingrediënten om een leuke relatie te krijgen. Pittig en leerzaam, maar gelukkig kun je daarna alles overdenken en bespreken tijdens een heerlijke lunch, wederom op het terras. `s Middags heb je afgesproken met een paar groepsgenoten om een flinke wandeling te maken. Aan het eind van de middag volgt een tweede workshop, als het mee zit buiten, met uitzicht op de groene heuvels.

Het borreltje op het terras daarna is welverdiend. Je besluit nog even een poging te wagen om te leren boogschieten op het veld daarnaast. Een drie gangen menu volgt, geheel verzorgd. De tijd vliegt. Blijf je daarna doorpraten met die leuke groepsgenoot, doe je een spel, ga je kijken naar een voorstelling van een van de andere groepen? Je ziet wel, het is immers vakantie.

Zet alle hobbels aan de kant en zorg met deze vakantie dat je weer helemaal klaar bent voor een leuke relatie!

Nieuwe inspiratie

Heb jij ook zin om samen met andere singles in juli een relaxte vakantie te combineren met het opdoen van inspiratie voor een nieuwe relatie? Dan is deze singlevakantie wat voor jou! Na deze vakantie ben je weer helemaal klaar voor het aangaan van een nieuwe relatie.

Een week voor alle singles die graag meer grip willen krijgen hoe dat te bereiken. Ervaren singlecoaches Hans en Meinou geven je deze week op de vijf sleutels om een duurzame relatie te krijgen. Daarnaast kun je met een leuke groep singles allerlei activiteiten ondernemen of gewoon lekker ontspannen. Deze vakantie wordt georganiseerd in samenwerking met Préau.

Voor wie?

Deze singlevakantie is voor alle singles. Of je nu kritisch of verlegen bent, snel wilt gaan of juist afstand houdt, misschien bindingsangst hebt of verlatingsangst, geen vaste relatie hebt gehad of juist al veel partners hebt versleten… Als jij zin hebt om hier stappen in te maken en ook zin hebt in een relaxte vakantie, dan is deze week iets voor jou. Onze deelnemers zijn over het algemeen hoger opgeleid, beschikken over voldoende zelfreflectie en zijn gemiddeld tussen de 30 en 60jr (maar uiteraard mag je met elke leeftijd aansluiten).

Single-workshops

In deze singlevakantie heb je vijf dagen in de ochtend een 2,5u durende workshop en regelmatig eind van de middag een 2-uur durende singles-workshop. Dit alles in een kleine, vaste groep. Op de dinsdag en woensdag heb je een vrije middag en kun je andere activiteiten ondernemen (bijvoorbeeld lekker gaan zwemmen in het nabijgelegen meer). In de dagelijkse workshops gaan we op ontspannen wijze in op de vijf  belangrijkste sleutels om een leuke relatie te vinden.

Andere activiteiten

Naast de 4,5 uur per dag workshop houd je dus nog bijna 20 uur per dag over om vakantie te houden. In deze vrije uren kun je lekker relaxen, of samen met de andere deelnemers (of als je wilt alleen) allerlei activiteiten ondernemen. Wandelen, zwemmen, of boogschieten zijn slechts enkele mogelijkheden. Tijdens deze singlevakantie vinden er op de locatie ook andere workshops plaats. Je hebt de kans om gratis mee te doen met de  “open workshops” van de andere docenten die op de locatie aanwezig zijn.

Inhoud singleworkshops

In deze dagelijkse workshops gaan we in op de vijf belangrijkste sleutels om een leuke relatie te krijgen. Onderwerpen die aan bod komen:

Sleutel 1: Vind de juiste partner – Weet wat belangrijk is en welke partner bij je past

 • Wat vind ik belangrijk in een relatie en in een partner?
 • Wie past er echt bij mij?
 • Ben ik nu echt te kritisch of juist niet?

Sleutel 2: Gedraag je als partner – Weet wat je patronen zijn en welk effectief gedrag je kan inzetten

 • Welke patronen komen bij mij telkens terug?
 • Hoe voorkom ik het continu aantrekken en afstoten van elkaar?
 • Hoe ga ik het anders doen om een langdurige stabiele relatie te krijgen?

Sleutel 3: Verbind – Maak contact, verdiep contact en creëer aantrekkingskracht

 • Hoe leg ik contact?
 • Hoe overleef ik mijn eerste date?
 • Hoe zorg ik voor meer verbinding en diepgang?
 • Hoe vergroot ik aantrekkingskracht?
 • Hoe kan ik flirten op een speelse manier?

Sleutel 4: Ken je beperkingen – Ken en overwin je angsten en belemmeringen

 • Hoe ga ik om met bindingsangst of verlatingsangst?
 • Hoe voorkom ik dat ik, of de ander, de relatie snel weer afbreekt?
 • Hoe zorg ik dat ik nooit meer op die foute man/vrouw val?
 • Hoe bereik ik veiligheid en vertrouwen in een relatie?

Sleutel 5: Vertrouw- Vergroot je (zelf)vertrouwen

 • Wat kan ik doen om mijn zelfvertrouwen in dates en relaties te vergroten?
 • Hoe ga ik effectiever om met afwijzing?
 • Hoe kan ik meer mezelf zijn in een startende relatie?

We kijken naar alles wat jij kunt doen om die passende relatie te krijgen en wisselen tips en ervaringen uit. En zorgen vooral dat er ook veel gelachen wordt. En ook hier geldt: Alles mag en niets moet.

Het team

Meinou Lambeck is singlecoach, trainer en psycholoog. Naast haar opleiding tot psycholoog specialiseerde zij zich ook in psychodrama, systemische werken en provocatief coachen. Zij heeft naast een ruime ervaring als singlecoach bovendien jarenlange ervaring als coach en trainer in het bedrijfsleven. Haar stijl is een cocktail van humor, warmte, empathie en uitdaging, waarbij ze snel tot de kern komt. Met alle aandacht voor jou. En vaak met het verbluffende resultaat van een duurzame én gezonde relatie.
Hans Gierkink is singlecoach, trainer en adviseur. Hij heeft naast zijn beroepsopleiding als coach diverse opleidingen gedaan op het gebied van sociale vaardigheden en dans. Naast zijn coachings- en trainingswerkzaamheden voor singles coacht hij regelmatig managers van goede doelen organisaties en geeft trainingen sociale vaardigheden. Zijn stijl kenmerkt zich door een nuchtere en praktische aanpak. Hij is recht door zee en gaat voor het resultaat, een fijne passende relatie voor jou. En zeer regelmatig met succes.

Locatie

Vanaf Breda is het 650 km naar Préau in Frankrijk. Klik hier voor de routebeschrijving

Vervoersmogelijkheden

Al jaren komen velen carpoolend naar de locaties van de Singlecoachingvakantie. Wij zorgen dat er bemiddeld wordt tussen rijders en lifters. Klik hier als je graag met iemand mee wilt rijden of zelf meerijders zoekt.

Prijzen workshopgedeelte

De bijdrage voor het workshopgedeelte van deze singlevakantie “Klaar voor een relatie” is €465,-. Hier komt de bijdrage voor de hieronder gekozen accommodatie van Préau (inclusief volpension) nog bij. Zie hieronder voor de prijzen van de accommodatie.

Accomodatie voor deze singlevakantie

Deze singlevakantie wordt samen met Préau in Frankrijk georganiseerd. Préau is een mix van een Engelse cottage en een Frans landhuis met oosterse elementen. Het geheel is omlijst met weelderige tuinen en een schitterend coulissenlandschap. Préau heeft diverse mogelijkheden om te verblijven. Maak je keuze. De hieronder genoemde prijzen voor het verblijf zijn per persoon, per week, volpension. 6 kamers in het landhuis. De gasten in het landhuis delen een ruime gezamenlijke badkamer.

Prijzen accommodatie (gebaseerd op prijzen 2024)

De kamers in het landhuis of in de gîte zijn gewild en vaak snel volgeboekt, dus wees er snel bij! Er zijn daarnaast luxe hoteltenten aanwezig en is mogelijkheid om te kamperen in een basic tent of je eigen tent of camper/caravan. Hieronder vindt je de verschillende mogelijkheden:

Kamers in de gîte op de oostweide met eigen sanitair. 1-persoonskamer € 920,-, 2-persoonskamer € 790,- p.p.

Kamers  in het landhuis met gedeeld sanitair: 1-persoonskamer € 800,-. 2-persoonskamer € 670,- p.p. 3-persoonskamer € 610,- p.p.

28 hoteltenten: dit zijn ingerichte Romeinse riddertenten met een opgemaakt bed (incl. een elektrische deken), voorzien van een klamboe en met een houten vloer, een nachtkastje, verlichting en een kapstok. Er zijn één-, twee- en meerpersoonstenten (3 à 5 personen): 1-persoonstent € 700,-, 2-persoonstent € 610,- p.p., meerpersoonstent prijs op aanvraag.

Beperkt aantal staplaatsen voor een eigen tent. Het is mogelijk om te komen met een eigen kleine tent (geen bungalowtent) op de (stilte)camping. Voor een plek op één van de kampeerplekken (max. 10 plekken) of een plek voor je eigen camper of caravan (max. 5 plekken), betaal je € 520,- p.p. voor de hele week. Mocht je geen eigen tent hebben dan is het mogelijk om een tent te huren voor een meerprijs (prijs op aanvraag).

Annuleren als je een relatie krijgt 

Vind je een nieuwe partner? Dan kun je deze singlevakantie tot 1 juni annuleren. Je krijgt dan al je geld terug minus € 30,- administratiekosten.

Meer weten?

Mail ons op team@singlecoaching.nl of bel 06- 2033 8405.

Lees de ervaringen van deelnemers aan onze singlevakanties

Luister naar onderstaande ervaringen van eerdere deelnemers aan onze vakantie.

Patricia

Erwin

Saskia

Sonja

Suzan

Johan

Frank

Gegevens

Begin:
6 jul | 17:00
Einde:
13 jul | 11:00
Kosten:
Excl locatie: €465
Evenement Categorie:

Preau

l'Huy Préau
Chatin, 58120 Frankrijk
Bekijk de site van Locatie

Veel gestelde vragen

Ik ben bang dat ik in zo’n workshop tussen allemaal losers en nerds terecht kom, klopt dat?

Nee, onze doelgroep bestaat uit over het algemeen uit hoger opgeleide, sociaal vaardige singles die goed op zichzelf kunnen reflecteren. Deze vind je ook in onze workshops.

Mijn verhaal is heel persoonlijk. Dat wil ik niet delen in een groep. Ben ik dan wel op mijn plaats in een workshop?

Alle deelnemers hebben een eigen persoonlijk verhaal. De sfeer in onze groepen is veilig, desalniettemin ben je vrij om wel of niet te delen wat je zelf wilt. Je zit er voor jezelf en leert ook veel door alleen te luisteren, te ervaren en door de verhalen van anderen.

Ik weet al veel van dit onderwerp en heb er al veel over gelezen. Voegt een workshop dan nog wel toe?

Veel mensen hebben zich al verdiept in het onderwerp voordat ze naar de workshop komen. Door er veel over te lezen, door eerdere begeleiding, doordat zij zelf iets in de hulpverlening doen, of anderszins. De workshops bieden desondanks veel meerwaarde omdat we een praktische benadering kiezen: wij hebben veel ervaring in het vertalen van algemenere kennis, inzichten en vaardigheden naar de date- en relatiepraktijk. Daarnaast ligt de meerwaarde in het ervaren in onze oefeningen. Pas door het te ervaren kan er echt iets veranderen. Tenslotte biedt de interactie met – en de ervaringen van – andere deelnemers veel herkenning en daardoor meerwaarde.

Ik vind individuele coaching fijner, in groepen voel ik me niet zo thuis. Waarom zou ik dan toch een workshop doen?

De interactie met anderen levert veel extra’s op. Bovendien kun je in de workshops een aantal dingen oefenen die 1-op-1 niet mogelijk zijn. Tenslotte kost het veel tijd (en dus geld) om alles wat in de workshop behandeld wordt individueel te behandelen. De coaching kun je het beste gebruiken voor de verdieping.

Ik ben denk ik ouder of jonger dan de rest, ben ik hier wel op mijn plaats?

De meeste mensen in onze workshop zijn tussen de 30 en 55 jaar, maar dat wil niet zeggen dat je er niet “tussen past” als je ouder of jonger bent. Belangrijkste is dat je wat wilt leren en naar jezelf wilt kijken. Onze ervaring is dat leeftijd geen rol speelt en al snel wegvalt.

Ik kom uit België, ben ik dan ook welkom?

Wij hebben regelmatig deelnemers uit België in onze workshop. Dit vormt geen enkele belemmering. Voor de twee daagse workshop overnachten zij vaak in Nederland, in Utrecht zijn voldoende mogelijkheden te vinden. Betaling in onze webshop is ook mogelijk vanuit België.

Hoe is de man-vrouw verdeling?

Dit verschilt een beetje per workshop. Meestal zijn er iets meer vrouwen dan mannen, met uitzondering van de workshop “Leer flirten en contactleggen in één middag”, waar het aantal gelijk gehouden wordt. Belangrijk is dat je in de workshops zit om voor jezelf iets te leren, en niet om andere deelnemers te versieren. De man-vrouw verdeling maakt daarom in feite niet zoveel uit.

Krijg ik mijn geld terug als ik me heb opgegeven en toch niet kan?

Dat hangt ervan af hoe lang van tevoren je weer afzegt. Als je je opgeeft reserveren wij de plaats voor jou, dat betekent dat hij niet kan worden ingevuld voor iemand anders. Wij houden daarnaast in de voorbereidingen rekening met een bepaald aantal mensen. Daarom hebben we annuleringsvoorwaarden opgesteld. Je kunt wel altijd iemand anders jouw plaats laten innemen, dat kan je nog tot één dag van te voren regelen.

31 reacties op “Singlevakantie Frankrijk in 6-13 juli 2024: “Klaar voor een relatie”

 1. Nadat wéér een korte relatie uit was gegaan, heb ik geen moment getwijfeld en me opgegeven voor de singlesvakantie. Toen we later weer contact kregen, en ik ook nog eens zwanger bleek te zijn, heb ik wel getwijfeld of dit voor mij het juiste moment was om mee te gaan. Meinou verzekerde me dat ik de week ook kon gebruiken om de twijfels in mijn relatie te onderzoeken, en ik heb besloten om de sprong te wagen en mezelf deze week te gunnen.

  Ik ben erg blij dat ik toch ben gegaan! De week heeft me veel inzichten gegeven in mijn onbewuste patronen en overtuigingen, en ik heb veel handvatten gekregen voor hoe ik wél een fijne relatie kan opbouwen. Sommige workshops waren best confronterend en alles bij elkaar was de week intensiever dan ik had verwacht.

  Gelukkig waren er ook luchtigere onderwerpen. De workshops over flirten vond ik erg leuk! De workshops zitten goed in elkaar, met vele interactieve werkvormen, en veel aandacht voor je persoonlijke verhaal. Hans en Meinou zijn meelevende coaches, die zonder oordeel luisteren en een hele fijne sfeer neerzetten.

  Na de vakantie heb ik een heel fijn gesprek gehad met mijn partner. Hoewel we nog veel stappen te zetten hebben, voel ik vertrouwen dat het me gaat lukken om een fijne relatie op te bouwen, of dat nu uiteindelijk met deze partner is of met iemand anders.

 2. Het is vandaag precies één maand geleden dat mijn reisgenoot en ik de tocht van NL naar Frankrijk maakte met zijn Citroën C3. Meerijden met iemand is een aanrader, want je hebt dan ruim 8 uur de tijd om alvast iemand te leren kennen en waar je tijdens de week ook dingen mee deelt, tenminste, zo ervoer ik dat.

  De week is echt een aanrader als je het fenomeen relaties, daten, maar ook en vooral jezelf hierin van een andere kant wil gaan bekijken. Naast de theorie en leuke oefeningen zijn er tal van serieuze oefeningen die je met een paar mensen uitvoert. Juist het spiegelen met de andere mensen uit de groep en de feedback met de coaches op de resultaten uit de oefeningen, geeft een andere manier van besef en dat biedt weer ruimte om dingen anders te gaan ervaren.
  De afgelopen weken heb ik zelfs in gesprekken, in mijn eigen omgeving, diverse “tips uit de cursus” kunnen delen en ik hoop het ook in de praktijk te kunnen blijven toepassen.

  Het verblijf in Préau is zeer aangenaam. Ik herken het verhaal van Angélica: sfeer op het terrein en andere mensen: goed, eten: lekker, dansavond: top, sprinkhanen in de tent (getver).

  Je komt niet heel uitgerust terug, tenminste, ik niet, maar wel rijker. Tip: plak nog een weekje rust aan deze week vast als je het wilt gaan doen.
  Ik ben heel blij dat ik ben geweest en ik wil de coaches en de andere deelnemers uit de groep hartelijk danken voor de steun, inzichten en gezelligheid.

 3. Het was een waardevolle week op een prachtige en leuke plek in Frankrijk. Ik moest even een hobbeltje over om in een groep te zijn en te delen. De week heeft me opgeleverd om weer in contact geweest te zijn met mijn eigen gevoel en het bewustzijn van het belang om dat nog veel meer te doen. Ook was het prettig om samen te zijn met anderen die vergelijkbare ‘struggles’ ervaren. Programma was afwisselend (theoretisch & praktisch: theorie, workshops, oefeningen, etc), prettige begeleiding, heerlijk gezond eten op een idyllische locatie en ook ruimte voor vakantie met kampvuur en biertje. Dank jullie wel.

 4. De singlesweek in Preau was mooi, super leuk, inzichtgevend en waardevol. Waar moet ik beginnen? Ik ben net terug en ben er nog vol van.
  Centraal staat een goed programma waarbij je – al dan niet in groepjes – opdrachten en oefeningen uitvoert op het vlak van relatiepatronen, relatiewaarden, je angsten, flirten, verbinding maken, zelfvertrouwen en nog meer. Het ging diep en ik werd met mijn triggers en patronen geconfronteerd. Het voelt niet altijd leuk en het is best een intense week. Iedereen in de groep gaat door een eigen proces.

  Elke dag is er een heerlijk ontbijtbuffet, en wordt er een vegetarisch, gezond en lekkere lunch en diner geserveerd. Je ontmoet tijdens de week niet alleen mensen van je eigen groep maar ook van de andere groepen (bv. improvisatietheater, lichaamswerk, biodanza). Super interessante, diep gaande gesprekken gehad met verschillende mensen.

  De middag kun je zelf invullen. Bv. naar het meer gaan of een wandeling maken in het mooie natuurgebied. We hebben twee keer een dansavond gehad; wat voor mij een heerlijke uitlaatklep was. Verder nog een open workshop improvisatietheater meegedaan. Al met al een week met een grote afwisseling aan activiteiten.

  Ietsje minder vond ik de sprinkhanen in mijn tent waardoor ik soms wat minder goed sliep, maar het gaf ook wel jeu & avontuur aan de week. Een volgende keer zou ik wel een kamer boeken.

  Ik heb van tevoren een maand getwijfeld; ben ik er wel klaar voor? Zal ik er echt iets uit kunnen halen? Zijn de mensen leuk?
  Het is meer dan de moeite waard gebleken en ik ben erg blij dat ik de stap heb gewaagd. Ook voor het dagelijkse leven in de interactie met mensen zijn de opgedane inzichten en instrumenten nuttig!

  Tot slot, Meinou en Hans zijn fijne en goede coaches en experts. De rollenspelen die ze voordoen zijn leuk, grappig en herkenbaar! Nogmaals super bedankt!

 5. Deze vakantie is voor mij een life changing event geweest. Hij werd me aangeraden door een vriendin en na enige twijfel heb ik me aangemeld. Ik ben niet altijd comfortabel met groepen nieuwe mensen, maar dit viel reuze mee. De eigen groep leerde we snel goed kennen door de uitgebreide introductie en met de andere groepen hebben we hele plezierige avonden beleefd. De eigen groep op deze manier leren kennen, is heel bijzonder. Iedereen gaat ergens doorheen. Het was voor mij nieuw en spannend om zo open te zijn, maar het heeft een waardevolle band gegeven met iedereen in de groep.

  Préau is een heerlijke plek om te zijn en de cursus wordt in een fijne ruimte gegeven. De theorie werd goed afgewisseld met zeer verhelderende en doeltreffende oefeningen. Hans en Meinou voelen feilloos aan waar ze wanneer nodig zijn en zijn heel steunend op moeilijk momenten en ontzettend grappig op andere momenten.

  De cursus is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb een aantal eye openers gehad die achteraf gezien redelijk voor de hand lagen, maar ik heb ook inzichten gekregen in pijnpunten waar ik me tot dan toe volledig onbewust van was. Ik heb geleerd wat er schortte aan mijn partnerkeuze en de aanloop naar een relatie, maar ook waardoor het na verloop van tijd stokte in mijn relaties. (Dit was overigens ook goed door te trekken naar mijn loopbaan, waardoor ik van baan ben veranderd en beter op mijn plek zit dan voorheen.)

  De conclusie na de vakantie was duidelijk. Ik had wat shit uit het verleden op te ruimen. Drie maanden na de cursus heb ik dit met Hans gedaan. Dit was pittig, maar doeltreffend en gelukkig duurde het niet al te lang. Zes maanden na de cursus heb ik mezelf ready to date verklaard. Ik merkte al meteen dat dit anders was dan voorheen. Ik was blij met mezelf, ik was veel meer ontspannen en ik wist veel beter wat ik nodig had, waardoor ik veel kritischer was. Ik begon me na een aantal maanden net af te vragen of ik niet te kritisch was geworden, want er laaide nergens een vuurtje op, totdat ik, tien maanden na de cursus, iemand tegen kwam waar echt alle puzzelstukjes op zijn plek vielen. Het is nog nieuw, maar wat het nu al is, is iets wat ik nooit voor mogelijk gehouden heb.

 6. Nu mijn kinderen zich te oud voelen om met mij op reis te gaan, moest ik voor het eerst van mijn leven een vakantie alleen boeken. Een vriendin van mij vertelde dat ze naar Préau ging voor een creatieve cursus. Ik keek naar het aanbod en mijn oog viel meteen op de Singleweek 5 sleutels naar een nieuwe relatie.

  Na lange tijd single te zijn en te merken dat ik elke keer op de verkeerde man val, leek me dit de perfecte cursus voor mij. Ik heb geen moment getwijfeld me ervoor in te schrijven. Toch durfde ik het op mijn werk en aan vrienden niet te vertellen wat ik in Frankrijk ging doen, dat vond ik te kwetsbaar. Ik hield het op een ‘creatieve cursus’. Dat ik niet zou thuiskomen met intuïtieve schilderijen, zou ik later wel zien.

  De cursusweek zat erg goed in elkaar. Er was een goede opbouw en afwisseling van lichte en emotionele onderwerpen die uiteindelijk allemaal in elkaar grepen. Meinou en Hans wisten ook onmiddellijk een heel veilige sfeer in de groep te brengen, waardoor we na een dag al veel saamhorigheid voelden. In beginsel was ik sceptisch over het fenomeen ‘groepstherapie’, maar in de Préau-week kwam ik erachter hoe fijn het is om met elkaar met hetzelfde onderwerp bezig te zijn. De groep hield me een spiegel voor, ik kon in alle veiligheid mijn ander gedrag oefenen en tot nieuwe inzichten komen. En gelukkig was er naast de vele tranen ook veel ruimte om te lachen.

  In de week kwam ik achter mijn relatiepatronen en heb ik gekeken naar hoe ik ander gedrag kan inzetten om deze patronen te doorbreken. Uiteraard wil ik dit nieuwe gedrag ook inzetten in een nieuwe liefdesrelatie en ik ben ervan overtuigd dat ik dan me dan wel duurzaam aan een lieve man kan verbinden.

  Bij thuiskomst merkte ik al dat het werkt: aan een aantal vrienden en collega’s vertelde ik wat ik daadwerkelijk in Frankrijk had gedaan en wat het mij had gebracht. Mijn getoonde kwetsbaarheid werd beloond met open gesprekken over relaties en gevoelens. Zaken waar zovelen mee worstelen. Eigenlijk zou iedereen deze cursus moeten doen!

  Katja

 7. Ik heb wel even gewacht met het aanmelden. Ik wist nog niet zeker of ik wel zin had om zo diep te gaan, en twijfelde daarom tussen deze week en een andere cursus. Maar ik ben super blij dat ik de knoop toch heb doorgehakt! Het was echt een bijzondere week.

  Hans en Meinou zijn professionele coaches en zo’ n goed duo! Ze creeeren een onstpannen en veilige sfeer in de groep, waardoor ik de moed had om buiten mijn comfortzone te gaan, en zo weer dichter bij mijn doelen kwam.

  De humor die Hans er zo nu en dan in gooide, vond ik heel fijn en bracht luchtigheid aan de onderwerpen. De rollenspellen die ze samen lieten zien waren verhelderend en ook grappig! De zachtheid en empathie van beide zorgden ervoor dat ik mij open durfde te stellen. Hun doortastende vragen brachten mij bij de kern van waar het om ging. Het programma zit goed in elkaar. Alles komt aan bod en er is veel afwisseling.

  Sommige oefeningen hebben mij diep geraakt, in positieve zin. En de mogelijkheid om 1 op 1 een gesprekje te voeren met 1 van hun, vond ik ook heel prettig. Ik heb deze cursus en groep als helend ervaren. De eye-openers en tools die ik heb gekregen zijn heel waardevol en gaan vast en zeker helpen. Op naar een liefdevolle en evenwichtige relatie! Lieve Hans en Meinou, bedankt voor deze prachtige week, echt een verrijking!

  Marloes

 8. Wat een geweldige en fijne week was het in Preau.
  De workshops, de omgeving, het heerlijke eten, de groep en de veiligheid; geweldig om dit mee te mogen maken!
  Mijn doel was om de muren af te breken en gevoel en emoties te kunnen tonen. Dat is gelukt!
  Dankzij de groep en de geweldige coaching van Meinou en Hans is er bij mij iets veranderd.
  Emoties kwamen boven en gevoel is ontstaan.
  Deze waren diep weggedrukt en ik ben zo blij dat deze week mij dit heeft gebracht.
  Ik heb er geen moment spijt van dat ik deze week heb meegemaakt.
  Meinou en Hans, bedankt voor de geweldige coaching en professionele benadering!

 9. Wat een geweldige week! En wat een leuke groep mensen om dit avontuur samen mee aan te gaan. Ik heb gelachen, gehuild, gedanst en nagedacht over hoe ik mij verbind met anderen en over hetgeen voor mij belangrijk is in een relatie. Het eten op Preau was heerlijk en de omgeving is lieflijk, de tent was in de avond lekker koel om in te slapen. Kortom, een zalige plek om een week vakantie te vieren. Bovendien, last but not least, zijn Meinou en Hans fantastische coaches die ons zorgzaam en professioneel begeleidden om deze innerlijke tocht te kunnen maken en het stof diepgaand te doen opwaaien. Verfrissend. Niets dan lof.

 10. Dit voorjaar kwam ik (per toeval?) op de site van Meinou en Hans terecht. Ik las over de week in Preau en het resoneerde direct. Ik heb me ingeschreven zonder hoge verwachtingen, maar het was in één woord “Geweldig”

  De trainers, de groep, de omgeving….zoveel begrip, warmte en veiligheid.
  Ik heb veel inzicht gekregen in mijn gedrag/patronen en het is zeker nog niet gemakkelijk.
  Maar ik mag oefenen van mezelf en ben er oké mee dat het niet allemaal perfect hoeft te gaan.

  Ik kan deze training van harte aanbevelen.

 11. Vorig jaar twijfelde ik of ik met deze workshop/vakantie mee moest doen. Dit jaar de knoop doorgehakt en daar heb ik geen spijt van.
  Ik vond het wel spannend om hieraan te beginnen maar de groep ging al heel snel heel vertrouwd met elkaar om. Je worstelt allemaal met hetzelfde thema en iedereen is heel ondersteunend naar elkaar.

  De informatie die je krijgt is heel duidelijk en bruikbaar. Door de oefeningen word je gestimuleerd om echt na te denken over wat je zoekt en welke patronen je tegenhouden. En als je er even niet uit komt zijn Hans en Meinou daar om net even die extra vraag te stellen of je te ondersteunen. Hun kennis en eigen openheid zorgden ervoor dat ik mij ook meer open durfde te stellen. En hoewel het af en toe moeilijk en emotioneel was, heb ik hier veel inzichten gekregen waar ik zelf me verder kan. Het was echt een workshop die ik nodig had.

  Daarnaast is Preau echt een schitterende plek. Het terrein bij het landhuis is prachtig. Het eten was heerlijk en goed verzorgd. In dezelfde week werden meerdere workshops gehouden en iedereen ging gezellig met elkaar om. De gezamenlijke avonden waren heel gezellig!

  Aan Hans, Meinou en iedereen in de groep, dank jullie wel voor deze geweldige week!

 12. Na een lange frustrerende tijd, waarin ik mij afvroeg, waarom ik toch elke weer op het zelfde (pijnlijke) punt uitkwam. kwam ik bij singlecoaching terrecht. Niet direct om een relatie te vinden, maar om een oplossing te vinden voor mijn destructieve patronen. In minder als 10 uur coaching van Hans werd alles duidelijk voor mij en begon ik licht in de tunnel te zien. Op aangeven van Hans ben ik meeggegaan op vakantie naar Preau.Het is moeilijk om te beschrijven hoeveel indruk dit op mij gemaakt heeft. Ik heb hier meer geleerd over mijzelf dan in de afgelopen 30 jaar. Dit dankzij Hans en Meinou die samen een fantastich team vormen en er voor zorgen dat je altijd veilig voelt. Maar mischien de grootste kracht komt toch wel uit de groep. Mensen die net als ik worstelen met hun patronen en zich durven open te stellen. De warmte en vetrouwen die ik van de anderen hebben mogen ontvangen heeft mij diep geraakt. Door Hans en Meinou ben ik in staat om met vol vertrouwen successvol nieuwe relaties aan te gaan.

  De locatie zelf is prachtig, er wordt goed voor je gezorgd, het eten is fantastich en je kunt je heerlijk ontspannen.
  Hans, Meinou en Preau Bedankt voor de mooie beleving

 13. Ik wist dat ik van mijn bankstelletje af wilde komen. Daar gebeurt het niet. En met het lezen van boeken over het onderwerp in mijn eentje en praten erover met vriendinnen kwam ik ook niet verder. Maar in de groep van Meinou en Hans gebeurde het en kwam ik uit mijn vermijden en voelde mijn bindingsangst zonder dat ik de kans kreeg mijzelf te veroordelen. De coaches schepten een veilige sfeer, gaven inzet, eigen ervaringen en kennis. De groepsleden gaven herkenning waarmee ik aan het werk ging met meer zelfvertrouwen als resultaat. Hier kan ik mee aan de slag. Dus ook gezien de mooie en inspirerende Preau setting: doen deze cursus!

 14. Hans en Meinou hebben mij een bijzonder inspirerende week bezorgd. Er was ruimte voor een ieders gevoel, humor en nieuwe inzichten. Die nieuwe inzichten komen vooral voort uit de oefeningen die we als groep hebben gedaan, ik had al veel gelezen maar er écht mee aan de slag gaan maakt wezenlijk verschil. Het programma zit heel goed in elkaar. Hans en Meinou zijn authentieke professionals waar ik veel bewondering voor heb. De accommodatie is een hele fijne plek, en omdat er goed voor je gezorgd word (vol pension) heb je alle tijd om het geleerde een plekje te geven en s’ middags met groepsleden lekker te ontspannen bij een meertje. Ik heb er vertrouwen in dat deze vakantie mij verder gaat helpen! Twijfel je of je met jouw situatie, verhaal of leeftijd wel geschikt ben voor deze vakantie? Ik had al deze twijfels voor vertrek en kan iedereen aanraden: zeker DOEN! De groep was erg divers op allerlei thema’s maar de verbinding was erg bijzonder en ieders thema kwam aanbod.

  Samengevat: 1 week, 15 nieuwe bijzondere contacten, 50 inzichten, 100% meer vertrouwen!

 15. Ik kijk terug op een zeer waardevolle week in Preau. De omgeving is schitterend, de interactie met de groep heel bijzonder en de coaches Hans en Meinou wisten iedereen heel goed te begeleiden. Wat het voor mij bijzonder maakte was dat ik inzicht kreeg in hoe een goede relatie in elkaar steekt. Deze opgedane kennis kan ik dat meenemen naar een toekomstige relatie, om daar vervolgens een succes van te maken.
  Dank je wel Hans, Meinou en de deelnemers van deze vakantie.

 16. Ik kijk terug op een fijne, nuttige en inspirende week met mooie nieuwe inzichten. Een week vol persoonlijke ontwikkeling in een super fijne groep, op een prachtige plek in Frankrijk. Mede door de open en veilige sfeer stelde iedereen zich kwetsbaar op en ontstond er vanaf dag 1 al verbinding binnen de groep. Er is goed nagedacht over de opbouw van het programma en de type oefeningen. We hebben gehuild en gelachen met elkaar. En de flirtworkshop met dansavond was echt een feestje! Meinou en Hans zijn kundige coaches met veel ervaring. Dat merk je aan alles. Ze vullen elkaar enorm goed aan. Een gouden combi!

  Bij twijfel zeker doen! Je gaat er geen spijt van krijgen.

 17. Op een middag kwam ik opeens op deze site terecht. Ik ben al een aantal jaar single. Waarom lukt het mij toch niet om iemand te vinden?! Frustratie en moedeloos. En dan zo’n week waarin je dingen over jezelf moet gaan vertellen (eng!). Maar ja, ik wil toch wel een relatie… Dus na wat wikken en wegen, heb ik mij toch maar ingeschreven… ik ben tenslotte de enige die de situatie kan veranderen en daar heb ik hulp bij nodig.
  Spannend vond ik het, ook wel eng; met een groep onbekenden en daar mag ik dan mijn verhaal gaan doen.

  Hans en Meinou zorgden erg snel voor een veilig gevoel, in een zeer diverse groep. De opdrachten, voorzien van theoretische achtergrond, wisselden elkaar goed af. De samenwerking tussen Hans en Meinou is geweldig; duidelijkheid met structuur en afgewisseld met humor, waardoor het ook luchtig blijft. Hans en Meinou deelden hun eigen ervaringen, waardoor ik echt ervoer dat zij begrepen hoe het voor mij voelde en zij niet alleen op basis theorie dingen vertelden. Ik voelde echt dat ik daar mocht zijn zoals ik ben en ik voelde mij gehoord.

  In een prachtige omgeving met geweldig eten (zelfs voor iemand die iedere dag een stuk vlees wil, heb ik dat totaal niet gemist!) kreeg ik de kans om inzichten in mijn eigen handelen te krijgen en hoe ik deze op een andere manier kan inzetten, maar nog steeds mijzelf kan zijn. Ik moest even door wat muurtjes heen maar die ene week heeft mij enorm positief veranderd als mens in mijn gehele ‘mens-zijn’. 5 sleutels, 5 gouden sleutels! Sommigen herkenbaar en open deuren, maar het is helemaal niet erg om er mee geconfronteerd te worden en ermee aan het werk te gaan. Heerlijk! En de herkenning met de andere cursisten; wat fijn om te kunnen delen met anderen die het herkennen!

  En…. het heeft mij datgene gegeven waar ik op hoopte, maar wat ik totaal niet zag aankomen of verwachtte, zeker niet in zo’n korte tijd 🙂

  Meinou en Hans, ik weet niet hoe ik jullie kan bedanken maar ik ben enorm dankbaar voor jullie kennis, geduld, veiligheid, uitwisselen van ervaringen, opdrachten, de fijne gesprekken en geweldige tips die ik heb gekregen. Een speciaal plekje en herinnering in een glazen hart, die ik nog steeds bij mij draag. Dank jullie (Meinou, Hans en andere cursisten) wel!
  Liefs Els

 18. Zomer 2019 heb ik bij Meinou en Hans de workshop “5 sleutels naar een nieuwe relatie” gevolgd.

  Ik kijk terug op een bijzondere en fijne week. De omgeving, verblijf is prachtig en de verzorging is TOP. Ik heb elke dag, elke maaltijd heerlijk gegeten.

  Meinou en Hans zetten met z’n tweeën 5 waardevolle workshopdagen neer waar ik en, als ik om me heen keek, ieder uithaalt (uit kan halen) wat er voor hem of haar inzit. Ieder op zijn of haar manier.
  De sfeer in de groep vond ik goed en gevoel van veiligheid was dik voor elkaar.
  Geen twijfel !
  Ik vond het prettig dat er een beroep wordt gedaan op eigen verantwoordelijkheid, op een liefde en respectvolle manier. Je eigen aandeel is daardoor grote mate van invloed wat je er uithaalt, uit oppikt. Deelnemers die ietwat passiever zijn of laatkomers remmen daardoor de groep niet. Alle deelnemers worden wel betrokken bij de groep, discussies en uitgenodigd deel te nemen.

  Totaal onverwacht, op enkele punten, kreeg ik een spiegel voor me… waar voor mij een doel ligt aan te werken (niet leuk wel nodig). Binnen het groepsgebeuren is er voldoende ruimte om aan deze persoonlijke doelen te werken. Meinou en Hans zijn ook tussen de workshops aanspreekbaar voor een 1 op 1.

  Dit weekje Preau was voor mij geen relax vakantie.. tegelijk voor als je aan het werk wil een nieuwe fijne relatie te krijgen meer dan een aanbeveling.

 19. Ik heb een tijdje getwijfeld voordat ik mij aangemeld heb. Zou de inhoud van de vakantieweek wel aansluiten bij mijn situatie? En zou ik niet de enige jonge(re) deelnemer zijn? En wat als de groep of de trainers zouden tegenvallen? Uiteindelijk heb ik besloten om de ‘sprong’ te wagen, en ik heb er geen seconde spijt van gehad!

  Mijn vakantie begon al goed doordat ik via de ‘liftcentrale’ met een aantal mensen samen naar Preau reed. Wat kun je al een band smeden in korte tijd! Aangekomen in Preau was ik aangenaam verrast: een ontzettend mooie accomodatie in een prachtige omgeving, met heerlijk eten bovendien ontdekte ik al kort na aankomst. Die eerste uurtjes vond ik wat ongemakkelijk, omdat ik nog niet wist bij wie ik in de groep zat, maar na een korte kennismaking in de avond was het direct al gezellig!

  Ik ben erg te spreken over hoe Hans en Meinou heel snel een veilige sfeer weten te creeeren in de groep, waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel je deelt. Het ging al snel de diepte in, en met humor weten ze het ook behapbaar te houden. Wat ik erg waardeerde zijn hun eigen persoonlijke ervaringen die ze soms gebruikten ter illustratie.
  Ik had niet in hoeven te zitten over of ik wel aansluiting had met de rest van de groep en de inhoud van de cursus: veel herkenning, op allerlei gebieden! Terwijl de samenstelling van de groep enorm gevarieerd is.
  Door de oefeningen ervaar je in de praktijk wat er in theorie uitgelegd wordt. De uitwisseling met anderen is daarbij ontzettend helpend. Het is een week die erg helend kan zijn, zag ik om mij heen, en zelf heb ik ook een paar belangrijke inzichten opgedaan die ik zeker vast blijf houden. Alleen al het feit dat je deel uit maakt van een hechte groep mensen, die allemaal single zijn, graag een relatie willen, en daarbij obstakels tegen komen maakt dat er een proces op gang komt…

  Hartelijk dank Meinou en Hans, voor deze onvergetelijke en waardevolle ervaring.

  En nu: met frisse moed weer daten…!

 20. Een week werken en relaxen in Préau was een soort van cadeau voor mezelf. Ik heb gedurende de week veel kunnen leren en begrijp nu veel meer waarom het met m’n vorige relaties mis ging. Ik was het vertrouwen in een mogelijke nieuwe relatie kwijt en ik wilde erachter komen wat ik er zelf aan kon doen. Mede door de nieuwe persoonlijke inzichten die ik heb gekregen is dat vertrouwen weer terug en weet ik ook wat ik zelf beter kan doen in een toekomstige relatie. Het werkt voor mij heel goed om feedback te geven en te ontvangen. Dit zorgde ook voor een open sfeer binnen de groep. Je kan zoveel van elkaar leren, dat heeft mij wederom verbaasd. Patronen sluipen er vaak in de loop van de tijd in. Meinou en Hans snappen heel goed hoe het werkt (of niet) in relaties. Daarmee ga je aan de slag zodat je verder komt met de doelen die je zelf hebt gesteld. Ik kijk met heel veel mooie herinneringen terug op een leerzame week die ook prima was verzorgd. Goed eten en drinken, een prachtige locatie, gezelligheid en heel veel fijne gesprekken. Dank jullie wel nogmaals Meinou en Hans!

 21. Ik had me voorgenomen hard te gaan werken. Nu ik terug ben heb ik een zeer ontspannen gevoel overgehouden aan de week. Leuke workshops, veel committent en een hele prettige groep. Door in en met de groep aan de slag te gaan kon ik veel situaties herkennen en zelf aan mijn doelen werken waar ik mee worstelde. De omgeving en de verzorging zijn top geregeld!

  Complimenten voor Hans en Meinou die een zeer goed verzorgd programma bieden.
  Ik verlang alweer terug.

 22. Ik dacht dat de single vakantieweek veel te vroeg voor mij kwam omdat ik pas ben gescheiden. Maar niets bleek minder waar. De week hielp mij om inzicht te krijgen in patronen waardoor mijn relatie is vastgelopen. Dit hielp mij om mijn scheiding te verwerken en ook om te zien hoe het anders kan. Ik heb met deze week veel bagage meegekregen én zelfvertrouwen om in de toekomst weer een nieuwe relatie aan te gaan!
  Wat een verademing zo’n single vakantieweek! Aan de ene kant is het hard werken aan jezelf en aan de andere kant ben je ook op vakantie ?. De geweldige sfeer van L’huy Preau, de gezelligheid, het lekkere eten en drinken droeg optimaal bij aan het slagen van deze week. Ik vond het geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten, de openheid, het samen lachen, huilen en doorzakken, het voelde als een warm bad!
  Complimenten aan Meinou en Hans. Jullie vullen elkaar als trainers perfect aan. Bedankt voor het uitgebalanceerde programma met uitleg over diverse aspecten van de relatie en de praktische oefeningen. Want daardoor vielen bij mij veel kwartjes ?. Door jullie ongedwongen, persoonlijke en prettige stijl, voelde ik me uitgenodigd volop mee te doen en mezelf te laten zien en nieuwe stapjes te zetten. Ik heb een topweek gehad!

 23. Absoluut geen spijt dat ik de workshop “vijf sleutels naar een nieuwe relatie” gedaan heb en daarom kan ik deze zeker aanraden.
  Veel is voor mij helder en duidelijk geworden met name verleden, heden en toekomst. Het voelt voor mij als een flinke boost vooruit in de verwerking, terug in het NU en een blik op de toekomst.
  Je mag dingen delen in de groep of in groepjes, wilde je dit niet ook goed, niets verplicht steeds je eigen regie. Vanwege het mooie weer was alles buiten onder een hele mooie oude eik.
  Ook buiten de workshop veel ruimte om te vragen wat je nodig had of na te praten waar je mee bezig was. Vaak bij groepsgenoten of in gesprek met andere gasten, die voor een andere workshop ook op deze locatie waren. Dit maakte het juist heel afwisselend. Het viel me op dat veel andere gasten erg geintresseerd waren wat we die dag gedaan hadden. Het waren vooral ook mensen in een relatie die erg benieuwd waren. Ook bij Hans en Meinou kon je steeds terecht, dit was heel fijn.

  Mocht je na het zien van het programma denken, dit lijkt me wat, dan zeker doen. Je krijgt er geen spijt van.
  Wat zeker ook bijgedragen heeft is de omgeving, het concept “All in Inclusieve” is de gastvrije staf die aanwezig is op Préau. Je wordt echt in de “watten” gelegd, daardoor alleen al is het enorm genieten in een prachtige omgeving!

 24. Ik had al eens een workshop flirten gevolgd en kwam toen via Meinou en de website bij deze vakantie uit. Ik dacht, laat ik het maar eens proberen.
  Het is me goed bevallen, ik heb veel inzichten opgedaan, het was soms pittig, confronterend, maar ook veel met Hans, Meinou en de groep gelachen om opdrachten of situaties. Heel veel dingen zijn zo herkenbaar! En het is fijn om te merken dat iedereen in deze cursus moeite heeft met relaties en dat je niet de enige bent.
  Het eten was heerlijk, de sfeer was goed en het was ook leuk om contact te hebben met mensen van andere workshops. Overigens worden de workshops in de ochtend en eind van de middag gehouden. Die “20 uur” vakantietijd per dag is behoorlijk positief gesteld. En ik was ook wel moe tussen de middag, alles moest ff landen. Ik ben na deze week dus nog een week vrij geweest.
  Nu is voor mij de fase aangekomen om er concreet mee aan de slag te gaan. Deze vakantie is een aanrader voor mensen die willen ontdekken waarom het niet lukt een langdurige relatie aan te gaan.

 25. Een korte update. 11 maanden na Preau. Het gaat geweldig goed. We hebben onze eerste vakantie erop zitten, alsof we nooit anders gedaan hebben. Zoals een vriendin zei, dit is een blijvertje. Zeker weten! Dank je wel Hans en Meinou, cursusgenoten en mezelf. Wat is het fijn om met kennis van je valkuilen de juiste man tegen het lijf te lopen en hem te herkennen. Weten wat je wilt en dit met liefde en respect voor de ander ook in de praktijk kunnen brengen. Zonder de week juli 2017 in Preau was mijn ontmoeting met mijn lief heel anders geeindigd.

 26. Vier maanden na de singlesweek in Preau. Wat heeft het me gebracht? In de eerste plaats de moed om daadwerkelijk te gaan daten. Ik had me voorgenomen om uiterlijk op 1 augustus in te schrijven op een datingsite. Na 2 ontmoetingen die het niet waren, had ik half september een derde ontmoeting die wat mij betrof door meer ontmoetingen gevolgd mocht worden. Dat gevoel bleek gelukkig wederzijds. Na een acute aanval van bindingsangst na de derde date, die ik dankzij Hans en Meinou herkende en ook besproken heb met de man in kwestie, heb ik doorgezet in een rustig tempo. Immers hard weglopen leidt niet tot een relatie. We zijn nu 2 maanden verder, het is leuk, we zijn verliefd en gaan eind van de maand samen een weekendje weg. Het gaat goed.

  Veel geleerd in Preau en ook kunnen toepassen in de datingpraktijk.
  Met dank aan Hans en Meinou en mijn medecursisten.

 27. O, wat een heerlijke vakantieweek in Frankrijk,

  Behalve een leuke tijd heb ik ook mooie inzichten gekregen en daarbij wat handige achterhoofddingetjes opgedaan, heel fijn.
  k zag er als een berg tegenop; om een partner te gaan zoeken… zucht…
  Nu, na een week Preau, is de berg in stukjes gehakt en als het over dit thema gaat zit ik er zelf heel wat vrolijker en luchtiger bij. K heb enkele routes in gedachten, een strategie achter de hand, weet wat ik misschien tegen kan komen en ach, ik overzie het veld en maak me er niet meer zo naar om.
  Kortom ik zie het zitten en ga zorgen dat ik het onderweg naar dat “ultieme relatiedoel” een leuke reis ga hebben. De inzichten gaan over allerlei dingen waar je op de site over kunt lezen maar
  wat voor mij essentieel geweest is; is dat ik meer zicht heb gekregen op een tot nu toe verborgen deel van mezelf. Er is wat aangeraakt. Tijdens de week heb ik met allerlei verschillende mensen gesproken en de nadagen van de vakantie heb ik gebruikt om dit te doorvoelen, niet dat het nou zo lekker aanvoelt, dat niet.. Maar het is een mooi proces; goed om de dingen onder ogen te zien het maakt me vrijer en meer mezelf.
  kortom ik heb een heerlijke week gehad en voel me verrijkt.

  Jaa, dank jullie wel Hans en Meinou!

 28. Ik heb een mooie en waardevolle singlevakantie gehad deze zomer in Frankrijk met workshops gegeven door Meinou en Hans. Met als thema de 5 sleutels naar een nieuwe relatie. De workshops zijn goed en doordacht opgezet: de noodzakelijke theorie wordt aangevuld met praktische, leuke en leerzame oefeningen. Daarnaast wordt er regelmatig in kleine groepjes gewerkt, wat een goede persoonlijke feedback en diepgang bevordert. Voor mij was het een eyeopener dat je voor een goede relatie niet perse verliefd hoeft te zijn. Uiteraard dient er wel enige wederzijdse aantrekkingskracht te zijn (zolang het maar niet afstoot).
  Daarnaast vind ik het erg prettig dat je (h)erkenning hoort en ziet bij de medecursisten, die met dezelfde belemmeringen en angsten worstelen. Voeg daarbij dat Meinou en Hans op een leuke, empathische, liefdevolle en waar nodige humoristische noot de workshops geven, dan kan ik deze vakantie van harte aanbevelen!

 29. Deze zomer eindigde de zoveelste relatie waar ik in ‘gevallen’ was en waar ik na een paar maanden dacht: wat doe ik met deze vrouw. Nu was het voor mij duidelijk: ik moest begrijpen hoe het werkt.

  Van een aantal mensen had ik al hele goede feedback gekregen over de single coaching vakantie, en de locatie, ja daar wil ik elk jaar wel heen. Een en een is twee, dus geboekt .. en ik moet zeggen heel veel geleerd.

  Voor mij de eyeopener was het in je kracht staan (de laatste dag van de cursus). Jezelf klein maken hoe dat voelt. En hoe je jezelf groot kunt maken. Eigenlijk rolde ik steeds in relaties, niet doordat ik zelf de keuze maakte, maar doordat ik gekozen werd. Noem het verlatingsangst + bindingsangst, ook dat komt aan bod, maar bij mij is het gewoon eigen keuzes maken.

  Bedankt

 30. Ik heb een prachtige single vakantie / relatie workshop gehad met Meinou en Hans.
  Een aantal eye openers voor wat betreft hoe je tegen een nieuwe relatie aankijkt en een heerlijke omgeving om te wandelen.

  Als single ga je dan in juni eens op zoek naar een leuke vakantie. Ik hou van wandelen, wat yoga en meditatie vind ik zo ’s morgens vroeg heerlijk en wat dan verder. Ik was al eens eerder met deze organisatie op vakantie geweest dus ook deze zomer maar eens op de website gekeken.
  Er was een mooie vakantie met meerdere mogelijkheden v.w.b. de verschillende programma’s. Yoga en Tai Chi leken mij wel leuk maar dat heb ik al vaker gedaan. Maar een single workshop? Is dat wel wat voor mij?
  Ja, ik ben single. En ja waarom niet eens nader onderzoeken waarom?
  Maar is dat niet iets voor mensen die al langer single zijn? Mensen die misschien al jaren geen partner meer hebben gehad?

  Na het lezen van de workshop inhoud op de website van Meinou en Hans besloot ik me toch in te schrijven.
  Leuk is dan de vragen uit je omgeving. Wat ga jij doen deze vakantie. Nou een single workshop.
  Je zou plaatjes moeten schieten van de gezichten.
  En dan start zo’n workshop en worden er een aantal vragen gesteld. Ik kan je melden dat na één dag wel duidelijk was dat ik de laat voor een eventuele nieuwe relatie wel heel hoog had liggen.En waarom?
  Ook daar kwam al snel wat meer duidelijkheid over. Bindingsangst.
  En dan heb je nog een paar dagen te gaan vol met tips hoe toch om te gaan met potentiële nieuwe partners zonder te snel te oordelen of in mijn geval het diepe in te springen.

  Samengevat. Een bijzonder goed bestede week waarbij ik zowel veel heb geleerd als dat ik heb genoten van de omgeving met vele wandelingen en het aangename gezelschap tijdens de gezamenlijke sessies.
  Ik zou de workshop zelfs aanraden voor koppels. Kijk eens goed naar waar we ons druk om maken in een relatie. Is dat echt een aanvulling op een mooie relatie of is het meer een olifant maken van die bekende mug?

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved